win xp password

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
4
18
kako bi ugotovil v win xp password za vstop v windows? nikakor ne morem notrri....kdo ve? tudi Administrator ne prime...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V imenih so velike in male črke vseeno. (pa Administrator je z veliko začetnico)

Za ugotovitev gesla je tale program med boljšimi http://ophcrack.sourceforge.net/
Ugotovil bo le bolj preproste variante, kot so pogoste besede in preproste variacije. Nekaj kot xC57_43443-FGOI ne bo našel.

John The Ripper zna iskati (pa OPH verjetno tudi, nimam zdaj pred sabo) tudi poljubne kombinacije, samo to zna trajati.
Če je geslo tam 8 znakov ali več, potem ni šans.

Ena možnost je, da imajo starejše verzije XP "luknjo", zaradi katere se geslo lahko ugane v par sekundah.
To je LANMAN password. Če ti tega program najde, ga bo "skrekal" v minuti.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Program Cain ima še naljažji GUI za brute Force napad.

12 znakov dolgo geslo iz velikih in malih črk mi je skrekal na i3 procesorju v par minutah. (uporablja samo eno jedro procesorja)

(v resnici si že resetiral geslo in tu brezveze pišem, kaj?
smile-1.gif
)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, to je najbolj izi.

Le da potem več nimaš dostopa do kriptiranih fajlov (EFS, Home Edition tge aitak nima), pa kakih certifikatov in podobno.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
4
18
probal sem že veliko cdejev trenutno snemam erd commander da vidim če bo tega mi bootalo. nobenega mi noče zagnat preko boot from cd...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
programom hirens 14 ali 15 sem te zadeve urejal,samo je malo komplicirano preko njega,najti moras datoteko SAM, kjer je vse zapisano,gesla sicer ne mores videti lahko ga le pobriseš,zadeva dela 100%,sem to že delal najmanj 10x