I
Izbrisan uporabnik #488
to je to
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
@Janch, morda bi šlo tudi brez dokupov, če je sedaj na meji. Ker je na WRT54GL namontiran DD-WRT, lahko da imaš še nekaj rezerve. Iz izkušenj vem, da je na WRT54GL najboljši domet na 1. kanalu, če ni na mestu računalnika hčerke, "zasvinjan". To lahko preveriš s tem programom.
Če greva po korakih:
Preveriš, če je 1. kanal relativno prost, sicer izbereš prosti kanal, najbližji prvemu
V DD-WRT nastavitvah nastavi TX-POWER na 251 MW (za DD-WRT je to maximum, pa ne skrbi, to ni nikakršen "overclock")
Če imaš možnost, daj router čimbolj vstran od zidov in tal, isto tudi USB antenco računalnika.
Čez nekaj časa pa ti pokažem, s čim se da rešiti, če se izkaže, da ne bo napredka. Samo da najdem.
Hvala vsem za predloge, še vedno kolebam..Bajkman, router je že na 251 mW in tudi na prvem kanalu, kar mi je priporočal ta program..tako imam že od vsega začetka po tvoji zaslugi, ko si mi že pred časom pomagal pri inštalaciji DD-WRT firmwera. Razmišljam pa ali je res možno, da samemu routerju ne "paše" trenutna lokacija, namreč fiksiran je na stopnicah, ki imajo kovinsko konstrukcijo, ter hkrati v neposredni bližini modema (eno zraven drugega)..Res mi je nekako smešno, da s tem (svoje čase) zelo opevanim routerjem ne pokrijem niti 1/3 stanovanja, ki je za povrhu vsega še v eni etaži. Ko sem poleti zunaj pred bajto lahko samo vidim wi-fi signal, ki je na skromni eni črtici in ko imaš družinske kolege na pikniku in hočeš poleg čevapov udarit še kakšen čefurski mix iz youtuba, ti moralo ubije štekanje in prekinjanje povezave(ok vem, da so sosedi veseli ampak to ni point).
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne vem točno, okoli 200m po žicah
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne vem točno, okoli 200m po žicah
S temi stvarmi preko elektrike nimam izkušenje, je pa seveda jasno, da morajo biti na isti fazi. Drugi problem pa je hitrost. Sam se za to varjanto nisem nikoli odločil, ker sem pred časom bral, da je hitrost precej omejena. @Snecer, če si slučajno meril hitrost, bi bil vesel tvojih ugotovitev.