http://www.mimovrste.com/artikel/2490023525/brezzicna-usb-mrezna-kartica-tp-link-tl-wn722n že to ti zna znatno povečati domet
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Ma zanimivo je, da je router v isti etaži, 5 m stran (po azimutu hehe). Je pa res, da sta vmes 2 steni. Malo hecno bi bilo vmes postavljat še en routerVem, da je najboljša opcija s kablom a nekako mi ni do vrtanja..
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
@ scorpion&Frenckie
Ah fanta, ne ga srat, če mu že z USB ključkom špila. Kartica ima po mojih izkušnjah boljši domet zaradi večje moči in večje antene. Če drugo ne, bo zagotovila ravno tisto konstantnost, da povezava ne bo padala.
Opcijsko, lahko prestaviš še kanal na AP-ju na nek prazen kanal, kot je opisano v tej temi.
LP
Torus
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
@ scorpion&Frenckie
Ah fanta, ne ga srat, če mu že z USB ključkom špila. Kartica ima po mojih izkušnjah boljši domet zaradi večje moči in večje antene. Če drugo ne, bo zagotovila ravno tisto konstantnost, da povezava ne bo padala.
Opcijsko, lahko prestaviš še kanal na AP-ju na nek prazen kanal, kot je opisano v tej temi.
LP
Torus
Pozabljaš, da bo PCI kartica v računalniku, ta pa nekje pod mizo in s tem tudi na slabšem s signalom.
Vedi, da so nekateri USB WiFi adapterji celo boljši (ALFA z zamenljivo anteno) od PCI kartic.
Pa še možnos iskanja optimalnega signala z USB podaljškom.
Praktično sem že oboje preizkusil in ne pišem kar v tri dni.
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
@Janch, morda bi šlo tudi brez dokupov, če je sedaj na meji. Ker je na WRT54GL namontiran DD-WRT, lahko da imaš še nekaj rezerve. Iz izkušenj vem, da je na WRT54GL najboljši domet na 1. kanalu, če ni na mestu računalnika hčerke, "zasvinjan". To lahko preveriš s tem programom.
Če greva po korakih:
Preveriš, če je 1. kanal relativno prost, sicer izbereš prosti kanal, najbližji prvemu
V DD-WRT nastavitvah nastavi TX-POWER na 251 MW (za DD-WRT je to maximum, pa ne skrbi, to ni nikakršen "overclock")
Če imaš možnost, daj router čimbolj vstran od zidov in tal, isto tudi USB antenco računalnika.
Čez nekaj časa pa ti pokažem, s čim se da rešiti, če se izkaže, da ne bo napredka. Samo da najdem.
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Ma zanimivo je, da je router v isti etaži, 5 m stran (po azimutu hehe). Je pa res, da sta vmes 2 steni. Malo hecno bi bilo vmes postavljat še en routerVem, da je najboljša opcija s kablom a nekako mi ni do vrtanja..