WEBASTO ne greje

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
mogoc mi pa zna kdo pomagat:

webasto mi noce in noce gret... kar je pa se huje je pa to da mi "lula" nafto (nafta tece ven na spodnji strani)... ima kdo kako idejo kak nej tega hudica zrihtam... zima je namrec huda:)))

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
malo vec povej kako se obnasa in kateri model imas.Na splosno ce nafta tece na izspuh je sla svecka.Normalno zalaufa, se samo mocno kadi na izspuh in cez cas se vgasne?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
imam JUGO WEBASTO, ne tece na ispuhu (spodaj imam izpuh, ter dva manjsa "odduska" (manjsa lulcka) in skozi enega mi curla nafta...), sploh ne zalaufa (oz laufa ze samo je mrzu, iz auspuha se nic ne kadi... )... cista tema...

svecka je pa cela (vsaj "tuljavca" na koncu)...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Zdaj je že dobro zalita z nafto, tako da boš brez razdiranja in čiščenja težko kaj rešil.
Grelna svečka dela? Preveriš jo tako, da ob zagonu preveriš če je topla.
Če imaš vklop s timerjem (stikalo, ki se navije), jo probaj še enkrat navit, tik preden se odvije do konca. Tako bo grelna svečka dalj časa pod tokom in je možno, da si premisli in vžge. Priporočam, da to počneš nekje na samem, ker bo ogromno dima, da te ne bodo sosedje
10.gif
V primeru, da je svečka fuč, ti pomaga samo zamenjava.
Na čem imaš to montirano? Traktor, star tamček?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
verjetno ima v delavnici.
Jaz sem ze pozabil kako deluje Jugowebasto, sem ga sicer imel pred leti vendar predelanega na termostatsko stikalo,jaz bi svecko odvil in probal direkt na strom ce zazari.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

verjetno ima v delavnici.

Jaz sem ze pozabil kako deluje Jugowebasto, sem ga sicer imel pred leti vendar predelanega na termostatsko stikalo,jaz bi svecko odvil in probal direkt na strom ce zazari.

Se ne bi najbolj strinjal-morda ima svecka predupor in bo hitro "odletela" direkt na 12V.

Bolje je svecko odviti in priklopiti zunaj na original povezave.Potem poizkusis zagnati po "standardnemu" postopku.

Lahko je napaka tudi v stikalu,releju,... pac odvisno od izvedbe.

BDW: A ni tudi lani nekaj nagajal tale Webastor
confused-1.gif

EDIT: SM VEDU
evil.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ja alkohol dela svoje da me vsaj zebe ne ker mi ta jajc od webastota NE DELA...

torej: svecka je nova... rezultat? isto... pred ciscenjem (cel webasto sem dobro prepihal... zamenjal par kontaktov...) je samo fejst kadil (staro topic) sedaj pa ne dela NIC...

torej: svecka je OK (in ja svecka je vezana preko predupora ker je 4V!)
kadi NIC
greje NIC
vklop s timerjem (stikalo ki se navije... in potem se pooocaaasi odvija...)

se se vedno priporocam za pomoc ker snopcka mi pocasi zmanjkuje in vedno bolj me zebe ko se vozim (A vozim se veliko...)...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ne vem kaj baše tole tvojo vebasto. Vem, da je večkratno navijanje timerja vedno obrodilo sadove. Svečka ni dosegla dovolj visoke temperature, da bi vžgala nafto, zato se je samo kadilo. Si potipal grelno svečko?

Kaj pa če bi se sprehodil do najbližjega avtoodpada. Mogoče bi dobil drugo, za male denarje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
svecka je topla... upor toliko bolj... glavni motor pa mora delat ker se webasto napaja iz "iberlaufa"...

kaj drugo? svecko? imam novo... al drug webasto? se mi ne splaca ga menjati:)

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Ocitno je zopet zabita diza in namesto,da bi napravilo lepo meglico le malo svinja mimo svecke
tongue-1.gif

Potem se ta nafta nabira v komori in se tezko sama izpiha ven
frown-1.gif

Poizkusi mu zapreti nafto(odtocitali stisniti cev z grip klescami) in ga parkrat poizkusi zagnati.Mislim,da bo pocasi zakadil in nato malce zalaufal.Nato odpri nafto in bi moral delati.
A svecka je topla ali zari ?

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
mnja...
mi mamo tud eno podobno mrcino (nekaj iz Avtomontaže; cca 3kW) v kemperju - za ogrevanje;
ko smo jo kupili (za simboličen denar; prej je služil ogrevanju delavnice) je kadilo ko zmešano, vžgal je šele po tretjem navijanju ure,... sledilo je temeljito čiščenje -> zadeva dela; razen ko je bilo premalo štroma v akumulatorju in enkrat, ko se je snel kabel z ure.

če lahko postavim podvprašanje - se da te "webastote" na uro predelat na elektronsko uro - na termostat, timer?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
svecka je topla... upor toliko bolj... glavni motor pa mora delat ker se webasto napaja iz "iberlaufa"...

confused-1.gif
Tole bi pa rad videl kako je narejeno. Kolikor mi je znano, so imele Webaste za napajanje svojo črpalko, ali pa na prosti pad. Pri "štandgasu" je kar precejšen pretok goriva, pri "fulgasu" ga pa zmanjka. Ni mi jasno, kako ti je webasta do sedaj sploh delala. Napelji ji svojo cev iz rezervoarja, pa bo precej boljše.

Citat:

Če si svečko kupil v trgovini, te je verjetno prišla dražje, kot delujoča webasta iz avtoodpada. Da se ne splača? A da te zebe, se pa splača?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Citat:

confused-1.gif
Tole bi pa rad videl kako je narejeno. Kolikor mi je znano, so imele Webaste za napajanje svojo črpalko, ali pa na prosti pad. Pri "štandgasu" je kar precejšen pretok goriva, pri "fulgasu" ga pa zmanjka. Ni mi jasno, kako ti je webasta do sedaj sploh delala. Napelji ji svojo cev iz rezervoarja, pa bo precej boljše.

Citat:

Če si svečko kupil v trgovini, te je verjetno prišla dražje, kot delujoča webasta iz avtoodpada. Da se ne splača? A da te zebe, se pa splača?

Recimo MAN ima serijsko dovod goriva z Uberlaufa
smirk-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hja prvi problem je to, da je rezervar nizje kot webasto tak da bi rabil se crpalko ce bi hotel imeti direkten vod... svecka me je prisla 8€... koliko bi me prisel webasto raje ne razmisljam... je zoprno ker me zebe:) se vecji problem je pa da se mi sipe rosijo oz se dela led:)))

bom probal naredit tak kot je rekel robert: zapret dovod nafte, ga zalaufat, pa potem odpret...

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Fantje na katerem odpadu oiščete te Webasto gelce??? jaz sem sicer že na parih odpadih to iskal, pa nič našel...rabil pa bi enega tako srednje velikega..mogoče tako varijanto kot so jo imeli TAM-ovi minibusi 130 ..( kdo ve za kaj se gre, bo vedel velikost) ..ne vem namreč povedat velikosti ali pa moči ...

lp