WC školka, bide, scalnik? Znamka?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Aloha! Mene pa zanima kakšne imate kaj izkušnje s sanitarno opremo? S čim ste zadovoljni, s čim niste? Rekli so mi da podometni kotliček naj bo Geberit, sicer nič o serijah, ostalo pa vsak nekaj goni po svoje? Školka rimless. Ostalo kakšni nasveti? Dobil neke ponudbe za Villeroy & Boch ter cenejše opcije. A je VB vreden toliko ali plačaš predvsem znamko? Hvala...

PS:. Rabila pa bi se WC školka, kotliček, pisoar, bide. To za začetek. Potem pa vse ostalo, od umivalnikov, tuša itd...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
vzami si cajt pa lepo po trgovinah z sanitarno opremo pa boš valjda kaj najdo za sebe -vsak ima svoj okus tudi ti -mar ne !! VB pa je vreden tolko tudi Laufen sodi v to kategorijo .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
No ravno trgovinam bi se izogibal, ne sprašujem jaz tukaj kateri model školke od VB naj kupim, sprašujem kako je generalno z znamkami ki nudijo to opremo ker tega pač ne poznam. V trgovini pa itak vsak goni svoje in bi rad prodal tisto kjer ima najvišjo maržo, žal.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
513
79
28
Najcenejša Obi viseča školjka za 40 eur prav enako opravlja funkcijo kot katerakoli VB, Laufen in nobena školjka od teh znamk ni nič kaj bolj trajneša. Gre se samo za izgled in za pogled kaj boš prebral in koliko ti to osebno pomeni ko prideš da se boš vsedel gor.

V čem bi lahko bila kakšna školjka boljša od druge?

Bolj glej na to katera oblika bi ti bolj pasala. A je to bolj okrogla al podolgovata in kje ima vodo spodaj. Se pravi a ti bo potem celo življenje špricala nazaj vodo na rit ko bo kaj padlo dol.

Imaš tudi rimless pod 100 eur, samo da ni od teh znamk. Jaz ne bi veliko kompliciral z znamkami, razen če neveš kam z denarjem.

• Haha
Reactions: jurga

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113

je veliko razlik med školjkami. ene ne spirajo močno, ene ne spirajo po celotni školjki, ene špricajo ko sereš, ...
razlika je tudi v keramiki, glazuri, kar pomeni, da se ne dajo enako čistit ( to tebe ne briga, ker to dela žena, a ne? ), tak da,...
če nimaš pojma, bodi raje tiho

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
346
83
34
Jest mam to kombinacijo, školjka je top za to ceno. Vidiš kakšno dražjo slabše splakovat. Armaturo imam podometno termostatsko od Grohe, malo cenejši od Hansgroheja, ki je kao najboljši. Nadglavno prho 300mm od Paffonija, kad in steklo pa od Kolpe. Pohištvo bo najcenejše v Ikei in ok kvalitete. Ja, drag špas je kopalnica, 5k ti ne uide. :fredi:

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
PS:. Rabila pa bi se WC školka, kotliček, pisoar, bide. To za začetek. Potem pa vse ostalo, od umivalnikov, tuša itd...

sam imam Villeroy, in ceramic + premaze na bide, umivalnika, školjki, pisoar,...čistijo se super.
plača se dizajn, in nekaj kvaliteta. ker školjke ne menjavaš na 5 let, sem pač nabavil V&B.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Najcenejša Obi viseča školjka za 40 eur prav enako opravlja funkcijo kot katerakoli VB, Laufen in nobena školjka od teh znamk ni nič kaj bolj trajneša. Gre se samo za izgled in za pogled kaj boš prebral in koliko ti to osebno pomeni ko prideš da se boš vsedel gor.

Bolj glej na to katera oblika bi ti bolj pasala. A je to bolj okrogla al podolgovata in kje ima vodo spodaj. Se pravi a ti bo potem celo življenje špricala nazaj vodo na rit ko bo kaj padlo dol.

Imaš tudi rimless pod 100 eur, samo da ni od teh znamk. Jaz ne bi veliko kompliciral z znamkami, razen če neveš kam z denarjem.

ojoj kaj ti ne pade na pamet !!!!! Najcenejša Obi viseča školjka za 40 eur prav enako opravlja funkcijo kot katerakoli VB, Laufen in nobena školjka od teh znamk ni nič kaj bolj trajneša

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Kaj pa kopalne kadi. Na razstavi jih imajo v glavnem obi, bauhaus, ... pa mi niso všeč. Vse tak neko mehko zgleda. Litoželezne še se dobijo kje?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Kerrock si probal kdaj? Jaz imam od KolpaSana, modela se sploh ne spomnim več (montirano nekih 7 let nazaj ) pa sem zadovoljen, zadeva je solidno trdna, je pa položena direkt na estrih z lepilom, tako, da se tudi nima kam gibat.

Kar se pa školjk tiče imam geberit kotliček, model z odsesovanjem iz školjke, sem pa odsesovanje izvedel v lastni izvedbi z enim računalniškim ventilatorjem... zlata vredna zadeva. Orginal rešitev je bila takrat nenormalno draga. Školjka je bila pa prva, ki je razmeroma solidno izgledala. Opravlja svoje delo povsem solidno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Jest mam to kombinacijo, školjka je top za to ceno. Vidiš kakšno dražjo slabše splakovat. Armaturo imam podometno termostatsko od Grohe, malo cenejši od Hansgroheja, ki je kao najboljši. Nadglavno prho 300mm od Paffonija, kad in steklo pa od Kolpe. Pohištvo bo najcenejše v Ikei in ok kvalitete. Ja, drag špas je kopalnica, 5k ti ne uide. :fredi:

Hvala za pameten odgovor! Sicer pa dobro izgleda ta školka, še boljša je cena! Kaj pa je to za ena firma? Tesi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113

Pa še nekaj, ta Acquablade ki ga imaš ti? Koliko gledam to ni pravi rimless sistem? Ti imaš vseeno rob? Namreč koliko gledam na Idela Standrad strani to linijo Tesi sta dve verziji školke in sicer Rimless ter z Acquablade tehnologijo? Koliko mi je jasna ta Acquablade tehnologija samo lepše splakuje od klasičnih školk? Rob pa je še vedno?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
jaz bi na tvojem mestu bil malo pazljiv pri školjkah brez roba, namreč ko potegneš vodo, nekateri modeli špricajo po kopalnici. Ene to sicer ne moti, mene bi fejst.
tak da, tisti ki govorijo da kr kupiš eno Strumico za 35 €, ker v njo enako sereš kot v laufen za 750€ , je za preverit njihovo zdravje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Razlika med keramiko zagotovo so. Tudi v marzah.
Da mi za PVC cepe pod desko hočejo imeti nekih 6 evrov po kosu je.... Proizvajalec sem.preprican da ne dobi niti 6c.
Pa ker jih moram menjat, niso ravno večni, pa čeprav je skolja cenovnega ranga 3mestne številke in ne dvomestne. (Dobil v hiši, nisem kupoval)

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Litoželezne še se dobijo kje?
Litoželezna Kaldewei, dobi se v Taprotu.
4 leta, 2 otroka, kup igrač v banji (tudi kovinski kuhinjski set), kot nova.
Akril bi bila danes že popolnoma mat, peskano :).
Je pa narejena profi, res gladke linije, tako da ne izgleda kot stare litoželezne.
Zelo priporočam.