WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Bi mi lahko prosim nekdo napisal postopek kako pa kaj, da aktiviram TMC na Wayteq-u. V sys imam napisano kakor je bilo po default-u od @Janch-a in v mapi content/TMC imam licence.

Hvala in lep dan še naprej

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
potem ti mora delati... si TMC prikljucil na napajanje in postavil vse skupaj "ven"?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zaženi Prima, nato pojdi v nastavitve za TMC. Če imaš kljukico pri "Funkcija prometnih informacij" jo odstrani. Zgodovina prometa in Sprejemnik prometnih informacij pusti obkljukano.
Seveda ne pozabi na napajanje in antenco postavi nekam ven, lahko tudi na okensko polico.

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Hvala obema. Sem bil dobrih 20min v avtomobilu in je iskalo, vendar ni našlo nobenih dogodkov, kljub temu da sem spremenil vmes dve končni destinaciji. Bom jutri sprobal, ko grem v Maribor in bom še bolj na odprtem.

Hvala in lep dan še naprej

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
cudno, moralo bi kaj najti, saj ti izpise tudi tiste dogodke, ki niajo nobene veze s tvojo nacrtovano potjo.
imas to v sys.txt?
[tmc]
enable_subscription="1"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
saved_config_baud="38400"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Mah tale TMC ga svira kakor mu paše...
Vsak dan se vozim skozi cestno zaporo, pa mi jo je samo prvi dan pokazalo in izračunalo za koliko se mi bo pot časovno podaljšala.
Večinoma časa mi sploh ne dela.

Pa Tanja mi ga lomi. Govori......kot......bi......imela.......kooool......v.........riti
evil.gif

Pri naprimer doseženi hitrosti 37km/h pa mi ob omejitvi 50km/h že javlja prekoračitev hitrosti (no zato verjetno ni Tanja kriva
confused-1.gif
)

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Tole javljanje o prekoračitvi hitrosti pa jo v bistvu sploh nisi je res moteče. To sem kar izklopil, tudi omejitve so bolj ena proti približno.

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
@Twister87: popolnoma identično tudi v moji sys.
@predator: je naložen na SD kartici.

Ja tudi jaz sem opazil, da so omejitve bolj tako tako, kajti pri omejitvi 130km/h v Italiji, sem se peljal malo manj kot 100km/h pa je že utripalo rdeče spodaj levo da je prekoračena hitrost.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Po resetu WayteQ950 se izbrišejo vse bližnice,katere naredim na namizju v winsih.Se,da to nekako uredit,da ne bi bilo potrebno ponovno ustvarjat bljižnic po resetu oziroma prehodu v osnivni meni?

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Citat:
Uporabnik sekundarc pravi:
@Twister87: popolnoma identično tudi v moji sys.
@predator: je naložen na SD kartici.

Ja tudi jaz sem opazil, da so omejitve bolj tako tako, kajti pri omejitvi 130km/h v Italiji, sem se peljal malo manj kot 100km/h pa je že utripalo rdeče spodaj levo da je prekoračena hitrost.
Če je kategorizacije omejitve na karti pravilna te nebi smelo opozarjat,drugače se pa,da nastavit koliko % moraš prekoračit,da te opozarja.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
@sekundarc - v Celju do sedaj meni še ni lovilo signala TMC - žal, vsaj ne po mariborski cesti. Nasplošno relacija Celje-Hrastnik mi deluje tmc samo na Marnem. Poskusi doma najprej zunaj hiše, vendar moraš obvezno imeti vključeno napajanje! Tudi sam najprej napolnim TMC podatke doma, potem pa grem v avto.

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
@lipan: Kako pa zapustiš winse? S tipko reset ali s klikom na ikono gps? Poskusi klikniti na ikono.

Nazadnje urejeno:

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Wayteq je kar naenkrat ostal brez vseh zvokov. Vse kurzorje glasnosti sem dal na ful pa nič. Kakšen predlog?

Hvala za razumevanje in lep dan še naprej

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Citat:
Wayteq je kar naenkrat ostal brez vseh zvokov. Vse kurzorje glasnosti sem dal na ful pa nič. Kakšen predlog?

Mel isto štalo, klik na "fabričke postavke" in zvok je nazaj...

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Citat:
Uporabnik Kaiser pravi:
Citat:

Mel isto štalo, klik na "fabričke postavke" in zvok je nazaj...

tudi jaz sem imel isti problem na x960BT, pa sem mislil da sem sam kaj zajebal, ker mi je zvok delal samo v uporabi navigacije za prostorocno telefoniranje, po resetu na default nastavitve pa je bilo vse vredu. izgleda, da so tile 960BT neki ponesreceni modeli :/ nad ostalima dvema sem zaenkrat zelo zadovoljen, ta pa me je razocaral.

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Jaz sem tudi bil zelo zadovoljen z x950-HD, kajti iz prve je vse delalo kot se šika in sem bil z njo zelo zadovoljen. Sedaj imam x960BT in je bil od začetka čista mora. Pogostokrat se je ugaševal in resetiral sam od sebe pri zaganjanju Prima, vendar sem ga sedaj urihtal tako, da sedaj dela (trkam po lesu). Jutri še na poti stestiram, če bo kaj našel TMC in, če bo delovalo je ta misija za en čas končana. Za končno oceno bom še malo počakal. Škoda edino to, da na mojem modelu ne dela Sygic Fleet, da bi še to podporo za tovorna vozila sprobal, poleg Prima.

RaGlaSi

Pripravnik
15. sep 2007
50
2
8
Obišči stran
Kar se zvoka tiče bodite pozorni na FM oddajnik.
Če je FM oddajnik vključen se zvočnik naprave izklopi in gre zvok samo preko oddajnika na avtoradio.

Predvidevam, da je bila težava v tem saj se po resetu naprava postavi na tovarniške nastavitve kjer pa FM oddajnik ni vključen.