Waldorfska šola

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mi smo bli na informativnem ...
plusi so sigurno, so pa tudi minusi. otrok je zavit v vato, kar je kul, če je bil prej v šoli, kjer se ni znašel ... dosti se poje, pleše, ustvarja, tudi štrika ... to se meni zdi fino, da ni skoz neko štrebanje in puflanje. je pa res, kaj pa pol, ko stopi iz te vate? v real life ... no, pol pa rabi veze in poznanstva v naši ljubi deželici ...
mi se ne bomo odločili za waldorfsko. bo šel kr v navadno, ki je čez cesto. sicer je puno ciganov, ampak prej ko se nauči diverzitete, boljše je ...
pa tisti, ko pišete o RKC in da je to samo za bogate. nir es, stane odvisno glede premoženja staršev, ni pa to nekaj 100 evrov. bolj tam okrog 100, 150 ... nimaš pa nobenih drugih stroškov potem. pa RKC nima veze, priznavajo pa "angelčke" al nekaj takega ...
meni se zdi kul, ampak samo, če se v običajnem sistemu ne bo znašel ... in ni res, da se manj naučijo ...

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A ste nori?

Mene so tastari najbolj zajebali s tem, ko so mi trobili, da naj ne plonkam. Sem rabil še par let, da sem pogruntal, da je tovrstno poštenje nateg za male ljudi.

In odličen načrt za razvoj tvoje lastne kreativnosti in z njo povezane uspešne karijere. Copy&paste mentaliteta press, če ugasneš net nenadoma nihče več nič ne zna.
V šoli so vsi učenci "mali", torej več ali manj enaki po statusu. Plonkanje v šoli bi moralo bit tretirano kot najhujši prekršek.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Glej, jaz sem v svojem času marsikaj preplonkal. Zakaj? Ker je cel kup debilov misliilo, da je njihov predmet najpomembnejši in to do najmanjših potankosti. Pa ne me narobe razumet, ne podpiram plonkanja, kjer je na plonkcu cela snov. Jaz sem se učil (ali pač že od prej znal) vse kar se je meni zdelo pomembno. In zdaj ko v praksi izvajam poklic vidim, da je bilo moje razumevanje pravilno, in da smo morali znati cel kup debilnosti, ki so jih vsi tisti, ki so se jih dejansko takrat za test/izpit naučili, že davno pozabili.

toth

Zelenc'
25. feb 2013
4
0
1
Hahahahaha! :D

Sam obiskujem Waldorfsko šolo in branje teh strani je tako zabavno, da umiram od smeha.
WALDORFSKA ŠOLA IN RKC???????????? Se vam meša???
Take ljudi sicer toleriramo in sprejmemo, se pa od RKC distanciramo, kljub DRUŽINi v naši soseski. Nismo ravno satanistični in tekom ekskurzij z veseljem obiščemo kakšno cerkev in v njej zapojemo, s papežem pa nimamo skupnega kaj več od šolnine:)
Nikogar ne želim žaliti, vam pa povem, da bi bil marsikateri dijak užaljen ako bi prebral vaše komentarje.

Sam utemeljitelj naše pedagogike in antropozofije, Rudolf Steiner, je bil recimo da skregan s teologi. Tako apokaliptično z našo šolo na srečo še ni, da bi se združili z RKC (to bi bilo namreč v kontradiktu z našimi načeli).
Če vas skrbi, da so na naši šoli sami verniki, vam lahko razkrijem, da poznam samo enega ali dva vernika, pa še ta imata svojstveno mnenje o cerkvi. Na začetku vsake glavne ure zrecitiramo/zmolimo kratko pesem/molitev/misel, ki pa ni religioznega značaja. Njeno bistvo je v tem, da jo recitirajo vse W šole po svetu ob istem času (seveda znotraj skupnega časovnega pasu), učence pa umiri, osredotoči in poglobi. Kdor je religiozen, pa lahvko v njej vidi tudi molitev. Mi to stvar imenujemo JUTRANJI VERZ Če kdo resno razmišlja o vpisu, naj mi pošlje zasebno sporočilo in napisal mu ga bom.
Krščanstvo se omenja ravno toliko, kolikor je to v kontekstu z našim kulturnim okoljem. "Praznujemo" mihaelovo, martinovo, božič, a ne na religiozen način, temveč prej rahlo poganski (podobno kot opisuje Zeitgeist) V teh praznikih namreč vidimo posebno prelomnico v življenju narave-človeka. Naša šola temelji na antropozofiji in ta veda nima kaj dosti skupnega z neoantropozofijo (http://www.antropozofija.org/articles/pg/Neoantropozofija.html). To je v prevodu nekakšna duhovna znanost, podobna SUFIJEM. Antropozofija sama nasprotuje religiji in veri, saj pravi, da to zamegli naš pogled pred resnico (Vera je namreč zid med resnico in nami). Zato nam nikakršnega mnenja ne vsiljuje - do njega moramo priti sami. Zato se tudi ljudje, ki jim radi pravimo "antropozofi" ne utemeljujejo kot slednji, kajti niso opredeljeni.
Po istih principih deluje pedagogika. Ko sem sam prišel sem iz državne osnovne šole na W srednjo šolo mnogi sošolci sploh niso vedeli kaj antropozofija pomeni. Učencem se tega enostavno ne omenja, to namreč ni stvar šole. Šele kasneje se dijakom začne razkrivati temelje in to s strani "profesionalcev" - tujih predavateljev. Nikoli nam ničesar ne vsiljujejo, razen prisotnosti pri pouku seveda
smile-1.gif
Sama antropozofija je namreč mešanica vsega, čeprav ni nastala z mešanjem vsega, temveč z nepristranskim raziskovanjem objektivne resnice (če vanjo verjamete/če zanjo veste). Zato sprejemamo budistične, ateistične, islamistične, krščanske in vse mogoče nazore. PARZIVAL.

V glavnem z RKC imamo skupnega bolj malo. Mogoče jaslice.

TO NI NOBENO POHABLJANJE OTROK!!!
Pohabljanje so javne šole, ker dajo odraščajočim osebama omejeno znanje. Zaprejo jih v sistem, jim ukažejo kako razmišljat, jih piflajo nepomembna dejstva itd. Na Waldorfski šoli pa je vse na korektem nivoju, razen Naravoslovje na srednješolski stopnji (Biologija in Kemija). Poleg tega se učenci naučijo samostojnosti in razvijajo/ohranjajo koristna znanja. Tako zna pravi Waldorfc šivat, kovat, rezbarit, kiparit, risat, izdelovati kartonaže in knjige, plesti, peti, igrati glazbila, igrati na odru, samostojno izdelati projekte (za zaključek osnovne in srednje šole mora učenec/dijak pripraviti projektno nalogo, primerljivo nekakšni diplomski nalogi) itd. Poleg tega vidi ogromno sveta in to z izrazito manjšimi stroški. Trotedenska ekskurzija po evropi (Avstrija, Italija, Francija, Španija, Švica) za primer stane max 800€. Lahko tudi manj. Cel teden potovanja po Grčiji nas je oropalo 350€ itd. S tem da vidimo neprimerljivo več kot dijaki na ekskurzijah državnih srednjih šol.
Edini resni strošek je šolnina, ki pa jo lahko v primeru nizkega socialnega statusa, prilagodijo. (max. 150, min. 40 - v skrajnem primeru manj).

Poleg tega smo močno povezani. tako učenci, letniki, kot učitelji.
Učenci na naši šoli tudi aktivno rabimo tuje jezike, saj nam vsaj en mesec v letu predava predavatelj iz tujine. Zelo zanimive osebe od katerih se naučimo več, kot od mnogih ostalih v celem letu.
Ja... prednosti je še nešteto.

Seveda so tudi minusi, a v končni fazi je to boljša šola od javne.
O minusih napišem še kdaj drugič, če si želite. Vendar morate upoštevati, da mi šola zelo ugaja in bom morda kakšno neprijetnost spregledal. Učenje nemščine je obvezno.

lp, m...
smile-1.gif

toth

Zelenc'
25. feb 2013
4
0
1
Matura za naše dijake ni problem. Vse imamo namreč na primernem nivoju. Če ima kdo občutek, da ne zmore, pa ima celo možnost vpisa v peti letnik.

V tujini je naša šola močno sprejeta in cenjena. Vski ki smo del te šole smo res povezani. Smo nekakšna skupnost. pomagamo si med sabo in se podpiramo. Pa ne mislim pri štetju točk na testih
smile-1.gif
(podkupovanja ni, če pa že je je prisotno v enaki meri kot na drugih šolah). Tu nismo povezani zgolj sošolci v letniku, ampak celotna srednja šola (pa tudi do določene starosti osnovna). Tako se vsi bivši dijaki trikat letno dobijo na večeru KWA....

Kot Waldorfc težko "zabluziš", saj smo razkropljeni povsod in si znamo vedno pomagati. Imamo ogromno spoznanstev in to tudi izven naših meja (izven Slovenije).

lp, m...
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz vem za enega 11-letnika, ki obiskuje to famozno solo. Pri svojih letih ne zna brati, kar pa menda sploh ni problem, ker "se bo ze naucil".

Krasno prihodnost mu napovedujem.

Je pa verjetno veliko odvisno od starsev. Dajati otroke v "posebno" solo je pomoje pac eden od instrumentov kako pokazati "moj otrok je nekaj posebnega".

LP,
PIC

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
ksz

Tudi jaz imam izkušnjo s to šolo samo preko sošolca ki se nam je pridružil v 5. razredu osemletke. To je bilo š. leto 99/00. Prve 4. razrede je naredil v Waldorfski šoli. Ni znal brati, računati in je imel ogromne probleme.. Učitelji, starši in tudi malo mi sošolci smo se ukvarjali z njim čez celo leto, pa ga nismo mogli spraviti na zadosten uspeh. Tako da je 5. razred ponavljal. Kar se šolske snovi tiče, se je v tistem letu naučil več kot v prejšnjih štirih, pa še vedno ni bilo dovolj za napredovanje.

To je moja izkušnja, s tem da ne poznam programov in ostalega pri tej vrsti šole.

toth

Zelenc'
25. feb 2013
4
0
1
Jaz lahko samo iz izskušenj povem, da so moji sošolci (dijaki), ki so pred tem obiskovali tudi waldorfsko osnovno šolo izrazito bolje splošno izobraženi in razgledani od ostalih. Praktično vsi "stari" waldorfci imajo tudi zelo dobro znanje tujih jezikov.

Tega pripetljaja z branjem ne poznam. Vem samo da načeloma waldorfci berejo povsem normalno. Lahko da gre za kakšen poseben program in se brati učijo šele pozneje, kar pa mi ni smiselno, saj je v vsakem razredu osnovne šole cel kup pravljic, ki se jih učijo brati tudi otroci.
Edina zoprna stvar je pisanje, saj se učijo pisati v zvezek brez črt in z voščenkami. Pedagoško gledano naj bi bilo smiselno. Sam potek podajanja učne snovi pa je drugačen in ne vem če je bilo pametno, da so ga izpisali, ko pa je bil že toliko časa v šoli. Ne bom slepo branil naše šole, vem pa da je večina waldorfskih osnovnošolcev na koncu močno splošno razgledana in ima kar precej razvite talente. Tudi matematične, čeprav so včasih na tem področju malo šibkejši.
Upoštevati je treba, da je državna šola večinoma zabijanje časa, saj se neprestano ponavlja ena in ista snov. Tukaj se tega, kolikor vem, lotijo malo drugače.
Imam pa stik samo z Ljubljansko OŠ in lahko da so druge slabše.

lp

Nazadnje urejeno:

toth

Zelenc'
25. feb 2013
4
0
1
PS: ogromno se dela tudi na samostojnosti. Sam moraš delat projekte, sam preživet dve tedna na kmetiji, sam izbrat socialni praktikum, sam, sam, sam.
smile-1.gif

Pred svetom te morda skrivajo v osnovni šoli, v srednji pa dosti manj kot drugje. Ker ti da jasno vedet, da je vse drugo važno bolj kot pa te ocene in to je - vrjamem da - za marsikatere državne gimnazijce težko spoznanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pacek. Kake imaš
evil.gif
.

Moj pogled: Sam nisem ambiciozen, niti ne pretirano pameten, hodil sem napovprečne šole (OŠ izven mesta..čisti podn aneda) pa sem vseeno prilezel do uni. izobrzbe. Torej? Se da. Svojega otroka ne želim kot robotka za učenje, mi čisto ustreza če nori z mano ker ima nekaj svojega časa (dokler žena pusti
grims-1.gif
), hodi na povprečno OŠ, ima povprečno znanje, ter gre nekako skozi življenje, ki ni skoncentrirano na ambicije, uspeh, denar in razkazovanje (napuh?). Meni paše biti povprečnež, nočem biti materialist, ker je bistvo življenja povsem drugje in tudi nočem da moj otrok zapravi otroštvo zaradi mojih frustracij (običjano neiživetih pri sebi), da bo pa zdaj uber otrok, povsod najboljši in ga bom razakazovati ko trofejo..in kot rečeno....mogoče zaradi tega na dolgi rok celo obsojen na propad, ker se bo problem soočiti z realnostjo.
Priznam..sam sem bil lenčina za učenje, verjetno bojo moji otroci tudi (po meni) torej zakaj bi jih zdaj maltretiral ravno s tem?

Nimam pa nič proti, da ljudje vpisujejo otroke v šole..verjetno so nastale kot odraz povpraševanja po teh stvareh, če si stari lahko to privoščijo (koliko...500 EUR/mesec?) in želij super duper otroke - več vredne. Zakaj ne. Njihova stvar.

Tako da..ja, tudi jaz pacek.
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vas učijo tudi o multiosebnosti, ker enkrat pišeš kot subjekt, dijak, spet drugič kot pedagog?
sprasujem se.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pacek. Kake imaš
evil.gif
.

Moj pogled: Sam nisem ambiciozen, niti ne pretirano pameten, hodil sem napovprečne šole (OŠ izven mesta..čisti podn aneda) pa sem vseeno prilezel do uni. izobrzbe. Torej? Se da. Svojega otroka ne želim kot robotka za učenje, mi čisto ustreza če nori z mano ker ima nekaj svojega časa (dokler žena pusti
grims-1.gif
), hodi na povprečno OŠ, ima povprečno znanje, ter gre nekako skozi življenje, ki ni skoncentrirano na ambicije, uspeh, denar in razkazovanje (napuh?). Meni paše biti povprečnež, nočem biti materialist, ker je bistvo življenja povsem drugje in tudi nočem da moj otrok zapravi otroštvo zaradi mojih frustracij (običjano neiživetih pri sebi), da bo pa zdaj uber otrok, povsod najboljši in ga bom razakazovati ko trofejo..in kot rečeno....mogoče zaradi tega na dolgi rok celo obsojen na propad, ker se bo problem soočiti z realnostjo.
Priznam..sam sem bil lenčina za učenje, verjetno bojo moji otroci tudi (po meni) torej zakaj bi jih zdaj maltretiral ravno s tem?

Nimam pa nič proti, da ljudje vpisujejo otroke v šole..verjetno so nastale kot odraz povpraševanja po teh stvareh, če si stari lahko to privoščijo (koliko...500 EUR/mesec?) in želij super duper otroke - več vredne. Zakaj ne. Njihova stvar.

wink-1.gif

467716-post_slo.gif

Tole je eden boljših postov v tem letu. Kot, da bi sam napisal tole
smile-1.gif

Se ne bi mogel bolj strinjati s tabo.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vas učijo tudi o multiosebnosti, ker enkrat pišeš kot subjekt, dijak, spet drugič kot pedagog?
sprasujem se.gif

Prav čakal sem enega, da ga malo skontrira. Drugače bi si moral sam roke mazat, pa se mi ne da.
Jaz bi ga še vprašal, če je prisoten v Amway sekti? Nekak sorodne poglede imajo
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik toth pravi:

Sam obiskujem Waldorfsko šolo in branje teh strani je tako zabavno, da umiram od smeha.
Take ljudi sicer toleriramo in sprejmemo, se pa od RKC distanciramo, kljub DRUŽINi v naši soseski. Nismo ravno satanistični in tekom ekskurzij z veseljem obiščemo kakšno cerkev in v njej zapojemo, s papežem pa nimamo skupnega kaj več od šolnine:)
Nikogar ne želim žaliti, vam pa povem, da bi bil marsikateri dijak užaljen ako bi prebral vaše komentarje.

Sam utemeljitelj naše pedagogike in antropozofije, Rudolf Steiner, je bil recimo da skregan s teologi. Tako apokaliptično z našo šolo na srečo še ni, da bi se združili z RKC (to bi bilo namreč v kontradiktu z našimi načeli).
Če vas skrbi, da so na naši šoli sami verniki, vam lahko razkrijem, da poznam samo enega ali dva vernika, pa še ta imata svojstveno mnenje o cerkvi. Na začetku vsake glavne ure zrecitiramo/zmolimo kratko pesem/molitev/misel, ki pa ni religioznega značaja. Njeno bistvo je v tem, da jo recitirajo vse W šole po svetu ob istem času (seveda znotraj skupnega časovnega pasu), učence pa umiri, osredotoči in poglobi. Kdor je religiozen, pa lahvko v njej vidi tudi molitev. Mi to stvar imenujemo JUTRANJI VERZ Če kdo resno razmišlja o vpisu, naj mi pošlje zasebno sporočilo in napisal mu ga bom.
Krščanstvo se omenja ravno toliko, kolikor je to v kontekstu z našim kulturnim okoljem. "Praznujemo" mihaelovo, martinovo, božič, a ne na religiozen način, temveč prej rahlo poganski (podobno kot opisuje Zeitgeist) V teh praznikih namreč vidimo posebno prelomnico v življenju narave-človeka. Naša šola temelji na antropozofiji in ta veda nima kaj dosti skupnega z neoantropozofijo (http://www.antropozofija.org/articles/pg/Neoantropozofija.html). To je v prevodu nekakšna duhovna znanost, podobna SUFIJEM. Antropozofija sama nasprotuje religiji in veri, saj pravi, da to zamegli naš pogled pred resnico (Vera je namreč zid med resnico in nami). Zato nam nikakršnega mnenja ne vsiljuje - do njega moramo priti sami. Zato se tudi ljudje, ki jim radi pravimo "antropozofi" ne utemeljujejo kot slednji, kajti niso opredeljeni.
Po istih principih deluje pedagogika. Ko sem sam prišel sem iz državne osnovne šole na W srednjo šolo mnogi sošolci sploh niso vedeli kaj antropozofija pomeni. Učencem se tega enostavno ne omenja, to namreč ni stvar šole. Šele kasneje se dijakom začne razkrivati temelje in to s strani "profesionalcev" - tujih predavateljev. Nikoli nam ničesar ne vsiljujejo, razen prisotnosti pri pouku seveda
smile-1.gif
Sama antropozofija je namreč mešanica vsega, čeprav ni nastala z mešanjem vsega, temveč z nepristranskim raziskovanjem objektivne resnice (če vanjo verjamete/če zanjo veste). Zato sprejemamo budistične, ateistične, islamistične, krščanske in vse mogoče nazore. PARZIVAL.

Pohabljanje so javne šole, ker dajo odraščajočim osebama omejeno znanje. Zaprejo jih v sistem, jim ukažejo kako razmišljat, jih piflajo nepomembna dejstva itd. Na Waldorfski šoli pa je vse na korektem nivoju, razen Naravoslovje na srednješolski stopnji (Biologija in Kemija). Poleg tega se učenci naučijo samostojnosti in razvijajo/ohranjajo koristna znanja. Tako zna pravi Waldorfc šivat, kovat, rezbarit, kiparit, risat, izdelovati kartonaže in knjige, plesti, peti, igrati glazbila , igrati na odru, samostojno izdelati projekte (za zaključek osnovne in srednje šole mora učenec/dijak pripraviti projektno nalogo, primerljivo nekakšni diplomski nalogi) itd. Poleg tega vidi ogromno sveta in to z izrazito manjšimi stroški. Trotedenska ekskurzija po evropi (Avstrija, Italija, Francija, Španija, Švica) za primer stane max 800€. Lahko tudi manj. Cel teden potovanja po Grčiji nas je oropalo 350€ itd. S tem da vidimo neprimerljivo več kot dijaki na ekskurzijah državnih srednjih šol.
Edini resni strošek je šolnina, ki pa jo lahko v primeru nizkega socialnega statusa, prilagodijo. (max. 150, min. 40 - v skrajnem primeru manj).

Učenci na naši šoli tudi aktivno rabimo tuje jezike, saj nam vsaj en mesec v letu predava predavatelj iz tujine. Zelo zanimive osebe od katerih se naučimo več, kot od mnogih ostalih v celem letu.

O minusih napišem še kdaj drugič, če si želite. Vendar morate upoštevati, da mi šola zelo ugaja in bom morda kakšno neprijetnost spregledal. Učenje nemščine je obvezno.

lp, m...
smile-1.gif
samo pravopisa te pa niso naučili... glaZba a?
kolikor vem imajo vs religije molitve/mantre. ta tvoj jutranji verz spominja na neko svojo religijo. v glavnem kolikor vidim te ta šola odlično priprave za življenje med amiši.

PS: drugič prosim ne uprabljaj takih strokovnih izrazov, ker bom drugače mislil, da s svojimi bsedami tega ne znaš utemeljiti in/ali, da nisi dijak kot sam trdiš.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pacek. Kake imaš
evil.gif
.

grims-1.gif

wink-1.gif
467716-post_slo.gif

če bo otrok imel hude ambicije bo zato še dovolj časa. zakaj bi se z nimi ukvarjali pri 10-ih.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Nič ni narobe z ambicijami. Problem je v tem, da se ambicije veliko lažje razvijejo, če je usmeritev pravilna. Končano imaš čunga lunga šolo ali pa so te starši že od malega usmerjali v dobre šole in te vzgajali, da boš nekoč prevzel vodilni položaj enega izmed staršev, ki je čisto slučajno živina v neki multinacionalki. Omenjeno pri nas ne obstaja oz. v promilih, v tujini pa je ta praksa zelo dobro razširjena.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik toth pravi:

smile-1.gif

Pohabljanje so javne šole, ker dajo odraščajočim osebama omejeno znanje. Zaprejo jih v sistem, jim ukažejo kako razmišljat, jih piflajo nepomembna dejstva itd. Na Waldorfski šoli pa je vse na korektem nivoju, razen Naravoslovje na srednješolski stopnji (Biologija in Kemija). Poleg tega se učenci naučijo samostojnosti in razvijajo/ohranjajo koristna znanja. Tako zna pravi Waldorfc šivat, kovat, rezbarit, kiparit, risat, izdelovati kartonaže in knjige, plesti, peti, igrati glazbila , igrati na odru, samostojno izdelati projekte (za zaključek osnovne in srednje šole mora učenec/dijak pripraviti projektno nalogo, primerljivo nekakšni diplomski nalogi) itd. Poleg tega vidi ogromno sveta in to z izrazito manjšimi stroški. Trotedenska ekskurzija po evropi (Avstrija, Italija, Francija, Španija, Švica) za primer stane max 800€. Lahko tudi manj. Cel teden potovanja po Grčiji nas je oropalo 350€ itd. S tem da vidimo neprimerljivo več kot dijaki na ekskurzijah državnih srednjih šol.

lp, m...
smile-1.gif
samo pravopisa te pa niso naučili... glaZba a?
kolikor vem imajo vs religije molitve/mantre. ta tvoj jutranji verz spominja na neko svojo religijo. v glavnem kolikor vidim te ta šola odlično priprave za življenje med amiši.

PS: drugič prosim ne uprabljaj takih strokovnih izrazov, ker bom drugače mislil, da s svojimi bsedami tega ne znaš utemeljiti in/ali, da nisi dijak kot sam trdiš.

Se mogoče pa ga niso nič učili tam, temveč on uči tam.
cheer.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Nič ni narobe z ambicijami. Problem je v tem, da se ambicije veliko lažje razvijejo, če je usmeritev pravilna. Končano imaš čunga lunga šolo ali pa so te starši že od malega usmerjali v dobre šole in te vzgajali, da boš nekoč prevzel vodilni položaj enega izmed staršev, ki je čisto slučajno živina v neki multinacionalki. Omenjeno pri nas ne obstaja oz. v promilih, v tujini pa je ta praksa zelo dobro razširjena.
mah redko kateri otrok ima ambicije. ponavadi so to samo frustracije staršev.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Citat:
Uporabnik toth pravi:

Se mogoče pa ga niso nič učili tam, temveč on uči tam.
cheer.gif
obiskovati se ponavadi nanaša na biti učenec/dijak/študent šole. vsaj tako se mene učili...
res pa je, da je nejgovo pisanje za dijaka malo čudno... mogoče hoče pisati kot dijak ampak mu ne najbolj uspeva.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
mah redko kateri otrok ima ambicije. ponavadi so to samo frustracije staršev.

Ambicije, se pa velikokrat zgodi, da so drugačne kot so si predstavljali starši. Frustracije pa običajno nastanejo takrat, ko so starši iz revežev pregurali do bogatašev. Pa jaz frustracije ne bi vzel nekaj kot strogo negativen pojav.