Vzmetne objemke

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
WTF 100€???
In kaj je narobe z navadnimi kombinirkami ali špiccangami?

Ko bos enkrat snemal kako cev na nedostopnem mestu bos preklel pol avta in bi jih takoj placal.
Imajo tako zapiralo da objemko "drzis" v stisnjenem stanju in imas obe roki prosti, ker kljub stisnjeni objemki cev cev z obemko ne gre cez prirobnico.
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
kako da ne objemko stisnes in spustis, konec.
Ono na vijak pa moras pritegnit na moment.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Repliciraš meni in sebi
sprasujem se.gif

Kakorkoli že, jaz sem te vzmetne objemke kjer se je dalo zamenjal s fe-go rostfrej na vijak. Zategoval nisem nikoli na moment ampak preprosto po občutku ali po potrebi. Včasih je bilo veliko teh objemk iz navadnega železa in so rade oksidirale in vijak je hitro preskočil navoj. Zdaj so nerjaveče, zategneš lahko precej močneje in ne oksidirajo, ker so na gumi in se ne tvori galvanski člen. In za moje pojme sploh ne zgledajo grdo.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
sem vprašal kolega, pa je rekel da jih oni nimajo.
Sedaj pa spomnim podobnim objemk, ampak so izgledale kot upognjena žica. Sem pomagal sosedu popravljat nek stroj, pa sva se cel dan mučila da sva jih spravla gor...
uf-1.gif
tega je bilo okrog 30 komadov...
tak da si nabavi te klešče...
smile-1.gif

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Na pomivalnem stroju mi je spustila taka vzmetna objemka in je bila cela kuhinja in dnevna polna vode. Tako da o zanesljivosti nebi.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aja točno, ker je tebi taka objemka spustila, lahko takoj označimo tovrstno zadevo za nezanesljivo. Dejstvo, da so na vseh novejših vozilih in imajo izjemno nizko stopnjo pokvarljivosti je tukaj povsem irelevantno.
bonk.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
WTF 100€???
In kaj je narobe z navadnimi kombinirkami ali špiccangami?

Ko bos enkrat snemal kako cev na nedostopnem mestu bos preklel pol avta in bi jih takoj placal.
Imajo tako zapiralo da objemko "drzis" v stisnjenem stanju in imas obe roki prosti, ker kljub stisnjeni objemki cev cev z obemko ne gre cez prirobnico.
tongue-1.gif

Jaz sem zmeraj delal s širokimi kombinirkami, pa je šlo. Pač sem objemko zmeraj potegnil na cev prek prirobnice in spustil, šele potem sem začel snemat cev.
Se pa strinjam, če maš npr. bencinski filter na požarni steni pa ti je še sesalni kolektor napoti, lahko samo popeniš ...

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Ja samo pri felikih fi-jih je problem z kombinirkami, boljše gre z papagajkami
smile-1.gif
ampak teh klešče so vredne 100€ sigurno, ko se nekajktrat vščipneš v prst , potem boš videl, da so še poceni. Fe-Go objemke pa so res šrot, dobre so ABA in pa Norma. Te se dobijo v specializiranih trgovinah, ne pozabimo tudi wurth. Sam imam najraje stare norma na 6 ključ, te so skoraj neuničljive, novejše na 7 niso več tako dobre.