VW Touareg vs Land Rover Discovery

explorelite

Zelenc'
17. nov 2019
6
0
1
zdravo družba

odločam se za nakup resnega terenca in se odločam med vw touareg in land rover discovery. gledam nekako 2-3 leta stare z max. 40 tisoč prevoženimi. kateri je bolj resen terenca za offroadanje?

lp

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
A ni LandRover že od nekdaj definicija resnih terencev? Ne bom zdaj tega trdil za točno dotični model, torej Discovery, ampak LandRoverji naj bi bili konkretni terenci. Bo povedal kdo "iz foha".

Toyota LandCruiser ni v igri. Tu pa še jaz vem, da je to veliko boljša reč :D

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Če se že misliš tok stegnt, kupi rajš Defenderja. To je še taprav terenec. Touareg pomoje niti reduktorja nima?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a resno verjameš, da nekdo kupuje za 50k avto za offroadanje? na alterju. in potem da še dve šminki, ki čez zasnežen robnik ne zmoreta

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
A bo treba spet linke limat vam ? Da bote nehali s kao s temi buticnimi terenci.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
lr disco bo boljša izbira napram holzwagnu.

jaz bi na tvojem mestu rajši vzel jeepa cherokee, grandcherokee ali toyoto landcruiser.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
RoMeX - A ti ta novejši (2018+) grandcherokee-ji so OK kar se terenske vožnje tiče? Mislim no, spadajo med bolj zmogljive ali so nekje v sredini?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Zanima me koliko terenskih izkusenj ima avtor.
Da vidimo, ali ga nek maher s cliotom opere, pa čeprav bi avtor bil v humerju.
Nimam jih veliko, v mladosti smo se ganjal po hosti s Ficki, bolhami, škodami, v zadnjem času pa bolj malo.
Tisto kar sem pa izkusil, pa vem da rabiš nekaj treninga in inštrukcij, če želiš izkoristiti karakteristike avta. Sicer te hitro kdo s cliotom opere

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Kot smo že ugotovil.
Že izbira resnega terenca med Tuaregom in LR D da misliti vsakemu ki je kdaj bil na kakem offroadu.
Mogoče ju opere vsaka Niva in Jimmy ;). Na terenu da ne bo pomote

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Kot smo že ugotovil.
Že izbira resnega terenca med Tuaregom in LR D da misliti vsakemu ki je kdaj bil na kakem offroadu.
Mogoče ju opere vsaka Niva in Jimmy ;). Na terenu da ne bo pomote

Itak da je trol tema.

Ampak vsi omenjeni avti zmorejo precej več kot pa bo bilokateri voznik od njih zahteval, delno je to pogojeno tudi s ceno vozila. Enostavno pri terencih velja rek da "najbolj zmogljiv je tisti terenec, ki ga je najmanj škoda".

Debata ali so luksuzni terenci ok za offroad je itak nesmiselna, razen če si arabski šejk in ni problem menjat avto vsake 3 mesece. Za pravi offroad se kupi nekaj rabljenega kar je na koncu življenske dobe, presenetljivo bo tudi kakšen soft terenec lahko povsem zmogljiv.

Aja osnovno pravilo pri "terencih" je da pogledaš kakšne gume gor pašejo, potem poiščeš pa kaj v takih dimenzijah obstaja z AT ali mogoče celo MT profilom. Za večino sodobnih luksuznih terencev in soft SUV ne obstajajo niti AT gume v homologiranih dimenzijah = neuporabno, ne glede na to kaj omogoča avto.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
No takle itaq, da ni za na teren ampak grandcherokee z recimo kakšnim 3.0 V6 motorjem bi pa mogoče že bil. In kot je tudi softi napisal sem tudi sam že slišal kar nekaj pohval za prejšnje verzije, o teh novejših pa še nič konkretnega.

explorelite

Zelenc'
17. nov 2019
6
0
1
jaz gledam da je avto prostoren pa udoben zato sem prišel do Discovery pa Touarega. jaz bom avto uporabljal 80% za avtocesto pa mesto ostalih 20% pa za teren. saj vem da je takega avta škoda samo po drugi strani pa uživam v offroadanju.