VW Tiguan

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lahko rečem kakšno dobro besedo zate pri svojmu dilerju... samo je zelo previden pri novih strankah.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Verjetno je človek mislil 98 oktanov ki ga imajo mislim da samo še obskurne črpalke, glavna trgovca sta svoje gorivo prekrstila v 100 oktanov.

Mislim nima veze, ponavadi je bencin v dveh variantah en je nižjeoktanski (95) drug je višjeoktanski (98, 100). Za TSI je priporočljiv tale drugi.

tonccy

Zelenc'
15. maj 2010
14
0
1
Joj, čaki čaki....ne spomnim se zdej glih iz glave....hm......al je lekar...ne, ne ni.....ahm.....peesda ej, na koncu jezika imam.....a.......JA, VEM, na bencinski črpalki....vsaj zdi se mi. Ja. Čeprav, ja ne rečem, ne pa tut ne. Ampak po moje da na pumpi, ja.
rolleyes-1.gif

[/QUOTE]

A bejž no, na kateri pa?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ti nisi vprašal na kateri pumpi, ampak samo KJE!

Drugače pa v tujini. 91, 95, 98 in 100 oktanskega lahko točim.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Pa kdo opazi kaj razlike ce tanka 100 oktanca? Zanima me, ker ga jaz nikoli ne tankam pa da vidim ce se splaca..
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Aha...manj je klenkanja
evil.gif

Novejši avtomobili so sposobni prilagodit delovanje motorja glede na oktane, tko da verjamem da ne opaziš, pri starejših zna bit pa mal problem. Kvačjemu stvar še poslabšaš.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Aha...manj je klenkanja
evil.gif

Novejši avtomobili so sposobni prilagodit delovanje motorja glede na oktane, tko da verjamem da ne opaziš, pri starejših zna bit pa mal problem. Kvačjemu stvar še poslabšaš.

Si me narobe razumel...
smile-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Aha, aha....ja ne vem. Odvisno od avtomobila. Če že ne drugega, vsaj zdi se ti da je boljše
grin1.gif

Ne resno, če je elekrtonika sposobna prilagajat delovanje motorja glede na oktane, potem se lahko zgodi, da boš občutil. Vse + in - si pa pogooglaj
cool-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
No ne pozabimo da MB iz razloga da imamo zanič bencin ni ponudil na trgu nekaterih hi-end motorjev. Mislim da je šlo ravno za bencinarje z dirrktnim vbrizgom.

Če ta VW motor zahteva 98 po nemškem standardu se ne bi čudil da v slo na 95 oktanih spusti dušo!
grims-1.gif

Tega pa seveda ni storil zaradi premajhnega števila oktanov pri nas, ampak zaradi drugih parametrov goriva.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.608
494
83
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Aha...manj je klenkanja
evil.gif

stučko, kaj so zate novejši avti?
ker AGU 1.8T motor iz leta 1998 preko senzorja klenkanja zaznava le-to in prilagodi predvžig....

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Novejši avtomobili, ki to znajo. Obstajajo tudi novejši z XY-starimi motorji (fergazarja sicer ni več), katerih pa elektronika ne zna nastavit predvžiga za višje oktansko gorivo. Neki v tem smislu...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
To zna že marsikateri Fiat iz leta 1996 recimo.

K bi ti vedu kolk sem jest bab nabrisal....Matejo recimo.

Zdej si tko napisal, kot da znajo vsi. Ne znajo. Zato pa piše da samo 95. Izjemoma tudi 98.