VW Tiguan

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
VW je zakon, prosim brez klevetanja.

Ne bomo več o tem, samo še vprašanja o kakšni drugi znamki, prosim
aplauz.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.627
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
V ta novih 1.4 so to odpravili in je to sedaj varcevanje, ker sam oklopi 2 valja.
smile-1.gif

ja precej je varčneje, 3dcl na 100km, za 550€ doplačila. Bomba
evil.gif

Me zanima kako dolgo bo ta sistem deloval bp.

B81

22. jul 2007
37.743
11.021
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Zato ker bo naslednje leto vse sam financiral.

Če ga naprej servisira pri pooblaščencu, bo nov motor prek kulance in ne bo plačal nič...pa dvomim, da so res cel motor menjali, verjetno samo tisto najnujnejše.

tonccy

Zelenc'
15. maj 2010
14
0
1
Kaj pomeni "prek kulance".
Motor je bil nov in tudi tokrat bo. To je OK, skrbi pa me, da je okvara samo posledica česa drugega. Kaj bi lahko vplivalo na to, da je že dvakrat (po enem letu in 20000 km) crknil prav prvi cilinder?

LP

B81

22. jul 2007
37.743
11.021
113
Tako so mi povedali ko so menjali motor in dobili novega od firme, 5 let star avto...menjali pa so samo tisto nujno...potegnilo not loputice ses. kolektorja...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik tonccy pravi:
95 oktanca, ja.

Za FSI vbrizg se na splošno zahteva 98+ oktanca, čeprav so šibkejše verzije uradno na 95 oktanih. Ampak se pojavlja veliko težav pri uporabi nižjih oktanov, zato če je le opcija višjeoktansko gorivo.

Mislim da se za vse twincharge (110kW in močnejše) verzije ZAHTEVA uporabo 98 oktanca. Si pogledal navodila? Ker mislim da tam piše da naj bi se uporabljalo 95 samo v izrednih primerih. Ugibam da motor ne deluje optimalno, tu namreč ne gre samo za klenkanje in prilagoditev vžiga ampak se zaradi načina vbrizga spremeni celotna logika vbrizgov/polnjenja turbine/..., skratkam motor ti gre v nek neoptimalen mode kjer je poraba goriva večja, moč manjša, posledično pa bi se lahko termično preobremnile komponente in stvar zariba.

Aja garancija ne krije uporabe napačnega goriva, če je zahtevan 98 oktanc in ti tankaš 95 imaš srečo da so ti sploh zamenjali motor!
grims-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Piše že piše, ampak fabrika lahko mirno laže, tako kot pri polotu 1.0, ker je kao ekonomično vozilo. Merodajna je kompresija motorja
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
seveda, en avto proizvajalec bo v takih primerih napizdoval stranko namesto da ji da nov motor 2k € pa rajše tvega poslovno škodo par miljonov ...
crazy1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik tonccy pravi:
Piše 95.

Ziher? Kakšna je oznaka motorja?

Piše minimalno gorivo ki ga prebavi, kar je res 95, ampak se ne priporoča v nobenem pogledu.

Recimo sem sedaj pogledal podotke za Golf (6.) in je zahteven ROŠ 95 z opombo 4.

*4) Namesto neosvinčenega super plus bencina (najmanj ROŠ 98) lahko uporabljate tudi neosvinčeni super bencin (najmanj ROŠ 95), pri čemer se
moč motorja nekoliko zmanjša in poraba goriva nekoliko poveča.

... skratka po prebrani opombi nekje na zadnji strani v malem tisku ugotovvš da se priporoča 98 in da 95 ni zaželjen!

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
seveda, en avto proizvajalec bo v takih primerih napizdoval stranko namesto da ji da nov motor 2k € pa rajše tvega poslovno škodo par miljonov ...
crazy1.gif

Seveda, pejt v prospekt pogledat. Ne prvič ne zadnjič-

Povedano drugače: če bi bil motor narejen kot je treba mu (sicer prenizko število oktanov) ne bo naredilo takšne škode pri tako malo kilometrih. V tem primeru pa daš skupaj več dejavnikov, potem pa imaš... generalko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
No ne pozabimo da MB iz razloga da imamo zanič bencin ni ponudil na trgu nekaterih hi-end motorjev. Mislim da je šlo ravno za bencinarje z dirrktnim vbrizgom.

Če ta VW motor zahteva 98 po nemškem standardu se ne bi čudil da v slo na 95 oktanih spusti dušo!
grims-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Samo nikjer ne piše, da se ga NE SME tankati. Priporočljivo ali pa nedovoljeno sta pa dokaj različna pojma. Zdej, če ne znajo naredit motorja, ki bi delal na 95 oktanih... al naj stranko s tem seznanijo (ob nakupu, v navodilih...), al nej pa tak motor umaknejo s prodaje. Oz. naj lepo po servisirajo na njihove stroške. Nisem pa še zasledil, da bi nek motor (za mase) zahteval 98 oktanov in bi bil 95 oktanov prepovedan. S tem bi si katerakoli firma naredila res medvedjo uslugo...

LP

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik tonccy pravi:
Samo zanima me, kje vi dobite 98 oktanski bencin?

LP

Joj, čaki čaki....ne spomnim se zdej glih iz glave....hm......al je lekar...ne, ne ni.....ahm.....peesda ej, na koncu jezika imam.....a.......JA, VEM, na bencinski črpalki....vsaj zdi se mi. Ja. Čeprav, ja ne rečem, ne pa tut ne. Ampak po moje da na pumpi, ja.
rolleyes-1.gif