VW SDI

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Povsem resno in brez vsakršnih zli namenov sprašujem, saj mi ni povsem jasno, kaj je smisel SDI-ja?
2.0 SDI ima 55kW
1.9 SDI ima 50 kW

Sklepam, da so to dizli brez turbine, ampak kako to komuniciraš potencialnim kupcem in kdo to kupi ter zakaj?
Koliko milijonov je potrebno za marketing, da se kaj takšnega sploh proda? OK, malo kruto, ampak upam na odgovore.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dizla brez turbine začneš cenit takrat, ko ti na turbiranem odfuka turbino in keširaš 1+k€ za popravilo

beenthere.press
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Ljubiteljem old school dizlov .. SDI je (bil) eden zadnjih (in več ali manj edinih v tem stoletju)! Verjemi da je tak motor priceless!
cheer.gif

Aja zakaj .. zakaj pa ne. SDI v Golf 3 so bili popularni ker se je folk bal turbin .. potem so bili popularni ker so bili najcenejša dizel opcija. Isto prihaja tudi na bencinskem trgu .. razni TSI in T-jet motorji že izpodrivajo navadne atmosferske bencince; čez pet let bo pri EU znamkah že težko dobit avto brez turbine, ki ima 4 valje. Skratka evolucija poskrbi da so dinozavri še nekaj časa živi zaradi tega ker jih imajo nekateri radi in ne zaupajo novitetam.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Koliko pa kaj žre 2.0 ali 1.9 SDI? Po moje glih ene toliko kot 1.2 bencinar z isto konji ali manj?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Šparovček...... Sicer bi znal kak 110 konjski Tdi pokurit mnogo manj, ampak verjemi iz prve roke mašinca je odlična.... Golfa štirko z dvema osebama pripelje čez Vrhniški klanec s 140 kilometri, če pelješ v klanec pod štandgasom sam regulira obrate (dobro za v sneg), pogret zjutraj v sekundi ali dveh.
Skratka veliko boljši kot renojev 1.9 d

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
CL D je bla oznaka 3jke, 64ps, ni bil to isti k. kar se zasnove motorja tiče kot IV SDI??

Mel v avtošoli, bi raj peš hodu k tist vsak da vozu
grin1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Povsem resno in brez vsakršnih zli namenov sprašujem, saj mi ni povsem jasno, kaj je smisel SDI-ja?
2.0 SDI ima 55kW
1.9 SDI ima 50 kW

Sklepam, da so to dizli brez turbine, ampak kako to komuniciraš potencialnim kupcem in kdo to kupi ter zakaj?
Koliko milijonov je potrebno za marketing, da se kaj takšnega sploh proda? OK, malo kruto, ampak upam na odgovore.

golf 4 sdi je bil eden najbolj iskanih avtomobilov med populacijo, ki je prej imela v lasti golf 2, 3 diesel motorje, ki so bili v letih do 1995 itak vsi brez turbine. in bi jih imela se vedno v lasti, ce ne bi avti postali stari, pokvarljivi, in brez airbagov, elektricnih stekel, klime, servovolanov tudi neudobni. in zakaj kupovati avto s (pokvarljivo?) turbino z 100+ konji, ki jih za mestno voznjo in obcasne relacijske voznje ne potrebujes?

jaz trenutno iscem prav tak mlincek, 5 vrat, do 5000 eur....

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Za mestno vožnjo in občasne relacijske vožnje je tudi takrat bil dovolj bencinar. In je bil precej, precej, precej cenejši kot jajca od SDI nepremičnin. Sploh pa se je pri konkurenci takrat dobilo za manjše denarje neprimerno boljše dizelaše z neprimerno manjšo porabo in neprimerno višjimi performansami. Samo eni so bili zaljubljeni v značko VW. Jaz pa nikoli. SDI pa mi nikoli ni imel smisla.

Ogo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
eni ste spet pametni ko hudic.
SDI je svetoven ker je nenormalno zdrzljiv in pokuri se manj kot TDI. Za tistega ki je je veliko v avtu je idealen. Ali pa za kaka podjetja kjer noben nic ne cuva ker na SDIju motorja ne mores unicit...

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Koliko pa kaj žre 2.0 ali 1.9 SDI? Po moje glih ene toliko kot 1.2 bencinar z isto konji ali manj?

Sem lastnik takega traktorja 1,9 sdi in glede porabe je tam 6/100, da se ga pa spravit tudi na manj,seveda malo "lažjo" nogo in je takoj na cca. 5/100.
Je pa res tako kot je nekdo zapisal gre v Trojanski klanec 140 kamot tako da če se mudi si lahko (večinoma) na prehitevalnem
cool-1.gif

Lp.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
SDI kuri več kot pa moj 140KM TD.kot je nekdo že pisal SDI kuri povprečno z normalno vožnjo nekje 6litrov.da so motorji neuničljivi drži.samo da ima pa performance slabše kot ko clio 1.2 16v porabo pa tam tam pa tudi dosti pove.danes zamenjati turbino pa je tudi manjši strošek kot nakup vseh 4 pnevmatik

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Sem lastnik takega traktorja 1,9 sdi in glede porabe je tam 6/100, da se ga pa spravit tudi na manj,seveda malo "lažjo" nogo in je takoj na cca. 5/100.

Je pa res tako kot je nekdo zapisal gre v Trojanski klanec 140 kamot tako da če se mudi si lahko (večinoma) na prehitevalnem
cool-1.gif

Lp.

Tole, da si lahko na prehitevalnem ti pa skoraj ne verjamem. Sicer čez Trojane se ne vozim, se pa vsak dan vozim čez višnjegorski klanec, ki je malo hujši, in tam vedno stojim za kakšnim SDI-jem. Ma sem že čisto živčen vsakič ko takšno koreto zagledam na cesti, ker na kilometer daleč vem, da spet ne bo nikamor šlo. Clio 1.2 16v je v primerjavi s temi jajci dobesedno raketa, spije pa ravno toliko.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
sej če pogledaš ima sdi 17 sekund do 100 med tem ko ima najšvohnejši bencinar v njem(1.4 75km) nekaj manj kot 14s do 100.med tem ko ima recimo 1.2 16v v cliotu 13s do 100 in to z enako porabo kot SDI

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:

cool-1.gif

Lp.

Tole, da si lahko na prehitevalnem ti pa skoraj ne verjamem. Sicer čez Trojane se ne vozim, se pa vsak dan vozim čez višnjegorski klanec, ki je malo hujši, in tam vedno stojim za kakšnim SDI-jem. Ma sem že čisto živčen vsakič ko takšno koreto zagledam na cesti, ker na kilometer daleč vem, da spet ne bo nikamor šlo. Clio 1.2 16v je v primerjavi s temi jajci dobesedno raketa, spije pa ravno toliko.

V oklepaju je pisalo večinoma o.k.? Če je kdo hitrejši oziroma če pokaže da je 140 tam premalo se pač umaknem. Na tem klancu se pa itak (premnogokrat) dogaja da tovornakarji prehitevajo drug drugega in je ves promet osebnih vozil po prehitevalnem pasu potem se pa potem takoj vidi kolk kaj gre v klanec in tako je potrebno nogo z gasa umikat. Je pa povsem neumestna primerjava z navitimi mašinami, ta motor je pač traktor
grims-1.gif

Lp.