VW izklop sovoznikove vrece na zrak

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:a zadaj je pa otrok kej bolj varen?
Nekajkrat bolj varen je, ker voznik ne more gledati njega in praviti "buci buci"... Za veliko nesreč sta potrebna dva. En je bolj kriv, drug pa malo manj. Sam še nisem imel nesreče v 25-ih letih. Pa bi jo lahko imel in bi jaz bil kriv, ampak je drug priseben voznik zadevo rešil. In obratno.
Da te zadaj nekdo nabaše, si lahko (ne pa seveda vedno), delno kriv tudi sam, ker moraš zaradi majhne varnostne razdalje preveč zavirati, oni za teboj, ki ima prav tako (pre)majhno varnostno razdaljo pa to več ne uspe. Če ti podaljšaš pot, boš tudi njemu pustil več prostora. Enkrat sem celo na mokri cesti imel to situacijo, kjer mi je uspelo najti na cesti prostor, da sem prišel vštric ustavljenega vozila pred mano, oni za mano pa se je ustavil tik pred odbijačem tega vozila. Če bi jaz ustavil tam, bi bil v meni.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Naj en naredi še doktorsko dizertacijo kaj je bolj varno če je otrok za voznikom ali za sovoznikom. Oziroma copy/paste, ker verjamem da je že bila narejena.

Statistično gledano je najbolj varno mesto za otroka za voznikom na zadnjem sedežu. Tako pravijo na varni vožnji, čeprav se to meni zdi bedno.

Inštruktor je to razložil s tem, da vsak človek najprej zaščiti sebe, torej če je otrok za teboj, bo najmanj fasal ker šofer ščiti sebe, torej bo vozilo tgrčilo nekje na drugi strani.

Po drugi strani pa mislim da to ni pravilno, ker vemo da vozila čelno rrčijo največkrat na voznikovi strani (pač 2 ki se peljeta mimo pa zapneta pol avta). Je pa tudi res, da te največkrat izsilijo z desne strani vozišča, tako da je otrok spet bolj varen za voznikom.....

Kaj pa vem, je pa dokazano 100% da je zadaj najbolj varno sedeti v avtu, če si seveda pripet.

Kakšne literatue pa nebi iskal....
smile-1.gif

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kaj pa vem, je pa dokazano 100% da je zadaj najbolj varno sedeti v avtu, če si seveda pripet.

Kakšne literatue pa nebi iskal....
smile-1.gif

LP

Dokler ni literature (linka), pač ne moreš pisat "dokazano", ampak gre zgolj za tvojo predstavo o svetu. Ki pa je seveda (lahko tudi) napačna!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Vse skupaj je zašlo. Žakelj se mogoče ne da izklopiti na tem vozilu, ker so sedaj popularni sistemi, da avto sam ugotovi, če sme sprožiti vrečo ali ne in je mogoče tako bolj varno. Otroci se lahko vozijo spredaj, če bi dal izklopiti, ni pa to edina rešitev. Če se pelje zadaj, mu voznik še zmeraj lahko posveča vsaj toliko pozornosti kot med lastnim spanjem in je torej otrok pod dobrim "nadzorom".
Z ženo sva svoje otroke vozila samo zadaj in so preživeli. Kako bi pa bilo v primeru nesreče, pa k sreči ne morem povedati.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Hvala, vidim pa, da razen Roberta (se) nihce nima svojih otrok. Namrec dojencek v lupinici mora biti obrnjen v obratni smeri voznje in vkolikor ga prisraufas na zadnjo klop ne vidis kaj se dogaja z njim, ce si notri z njim sam. Zdaj ce je ponavadi z njim v redu in gres samo v trgovino po pivo in salamo ni problema. Vkolikor pa rad poliva mleko (bruha) je nevarno, da se zadusi. Nasploh je dobro imeti vsakega dojencka na oceh.

Zato si pa kupiš ogledalo, ki se montira na vzglavnik zadnjega sedeža in je usmerjeno v lupinico. In preko sprednjega ogledala potem lepo vidiš, kaj počne v lupinici, ki je na zadnjem sedežu. A smo samo mi bili tako pametni.
evil.gif

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176893