Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ojej, torej sem imel prav v temi v e-Golfu, kjer sem napisal, da ima le 3.6kW polnilec. Sem upal, da sem se motil:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1707174/page/0/fpart/3/vc/1
Sem slišal, kako so se Etrelovci matrali, ko so na PIA postavljali 4 polnilne postaje z 32A, ko ni hotelo polniti z 32A, ampak le s 16A, ker so mislili, da je e-Golf 32 Amperski in ne le 16A.
Etrelovci naj se najprej naučijo delat uporabne in zanesljivo deljoče polnilne postaje. Kolikor slišim, so z njimi same teažve.
Sicer bi pa lahko CCS naredili na Bravničarjevi, pa ne bi bilo problemov.
Njihove polnilne tam nimajo niti displeja, ki bi napisal, koliko štroma je šlo v avto.
Useless.
1. Jp, se strinjam. Fante spoštujem, ampak njihove javne polnilne postaje so res nezanesljive. To sem že nekajkrat tudi že tukaj izpostavil. Nikoli ne veš, če boš prišel do delujoče polnilne postaje, ki so jo oni postavili. Ravno nazadnje, v nedeljo, ko smo se ustavili v Ciytcentru v Celju, pripeljem do postaje, ki je preprosta Plug&Charge postaje, ni delal in je pisalo NAPAKA POSTAJE (in to že drugič zapovrstjo). Ker sem vedel, da je v prvem nadstropju garažne hiše vtičnic na zidu kar nekaj, sem zapeljal tja in dal polniti, med tem, ko so punce šle po nakupih, jaz pa s tamalo v džunglo. Zdaj si pa predstvaljaj, da tja pridem z Leaf-om s prazno baterijo, pa ne vem za vtičnice v garažni hiši, v avtu pa družino in taščo. Da ne govorim v Vrhniki, Ljubljani, Trojane,... Menda tudi tiste v IKEI v Zagrebu ne delajo ravno zanesljivo.
2. To bi, po zgledu KIA Evropa in Nissana, morali tako ali tako. Tudi o tem smo se pogovarjali na zadnjem sestanku DEVS-a. Problem je, ker bi v primeru postavitve te postaje morali povečati priključno moč, kar bi jih prišlo dosti dražja priključna moč. Ravno zaradi tega se tudi dosti postavlja CCS postaj, ki niso 50kW, ker se menda priključna moč nad 45kW poveča na 1000 EUR/mesec.
3. Tiste polnilne postaje so za domačo uporabo. Ne vem, zakaj so postavili take - verjetno zato, ker so cenejše. Postaviti bi morali npr. take, kot jih je postavil Malgaj na Tržaški cesti: http://www.elektro-crpalke.si/1/Polnilna-mesta/PregledCrpalke.aspx?ID=138
Nazadnje urejeno: