Vulkanizerji cena

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Menjava gum na lastnih feltnah + centriranje = 40€. Letos raje naredil sam z dvigalko in ključem, nikoli še nisem "zaslužil" 40€ v pol ure.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik gringo512 pravi:
Pred prazniki šel zamenjat gume, ker sem imel zimske že na drugih platiščih sem si rekel to bo hitro pa poceni.
No hitro je res bilo, ne vem če je rabil 5 minut ... ko pa je prišel račun 32€ sem pa samo mežikal.
Mal sem se dajal z njim in res 4x vijačenje in 4x centriranje (vprašanje če je blo potrebno) pač nanese 32€.
Torej ta proces 2x na leto je lepih 64€
cheer.gif

Zdej me pa zanima kolk evrčov pride, če zimskih ne bi mel na posebej platiščih ampak bi mogu pač gume premenjat na ista ... hmmmm stotka ?
bonk.gif

In ti si padel s tretjega Marsa
evil.gif
, pa do prvega vulkanizerja.Pa nič preveril prej. Brez velike muke, bi kolesa zamenjal lahko tudi sam.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.573
940
113

tole te je pa fejst nategnu.
3€ vijačenje!?!?!?!? A si bil ti pri zlatarju al vulkanizerju? :D

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Montaža novih zimskih gum na nove 16" alu felge za terenca skupaj s centriranjem 24eur (montaža na železne felge je še 4eure cenejša), premontaža koles - torej letni komplet dol in zimski gor - 5eur. A še centriral ti jih je?
hysterical-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mene je letos tud en mal nategnu na obali
smile-1.gif

Sodelavec je peljal tam na premontažo 4x zimske na jeklene feltne 13 ... premontaža gum, centriranje in ventilčki ... mu je vzel 20€ (je bilo pred gužvo, tam nekje 2 tedna pred navalom)

Gume za maminega P206 so prispele po pošti glih tiste dni, ko so napovedovali prvi sneg in se je začelo pri vulkanizerjih pošteno dogajat ... pa sem se odpravil do tega vulkanizerja (po priporočilu sodelavca). Po nekem naključju, ker je ena stranka vmes skočila še po eno gumo nekam in je pustila prazno dvigalo, sem zapeljal direkt na dvigalo ... majster se je potil in mi premontiral 4 gume v 20minutah ... na koncu pa je bil račun kar lepo 40€ ...
(mi je žal da nisem prej vprašal za ceno ...)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.340
113
ksz...

premontaža gum letne/zimske na 16col alu feltnah + centriranje + polletna hramba gum = 30€. sprejemljivo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Premontaža gum na avtu... Zaenkrat nič. Ker jih imam na platiščih in jih premontiram sam v garaži. Še največ časa mi pobere pranje demontiranih kompletov pres shranjevanjem...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.139
14
38
Previjacenje, centriranje in hramba letnih 28 eur! Sprejemljivo glede na to, da se mi ne da jebat in jih nalagat in prenasat po kleteh!

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Premontaža gum na avtu... Zaenkrat nič. Ker jih imam na platiščih in jih premontiram sam v garaži. Še največ časa mi pobere pranje demontiranih kompletov pres shranjevanjem...

Ciscenje gum najlazje opravis z neko peno za gume, ki jo samo pospricas, pustis 20 min in imas ciste gume.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Menjal danes! Mam vse na felnah ..... samo majster gor pa dol vrže.... 5 EUR vse skupaj! Veš, da se ne splača moment ključa kupovat pa jebat s tem nekaj sam doma.....bom za vikend en pir manj požrl pa je
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Previjacenje, centriranje in hramba letnih 28 eur! Sprejemljivo glede na to, da se mi ne da jebat in jih nalagat in prenasat po kleteh!
Točno toliko; s tem, da so mi pri drugem kompletu dali še -10%. Mi je sicer vseeno za tista 2,80EUR, je pa gesta

Jenko?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Jest bi rad izvedel, ce slucajno se obstajajo kaksni vulkanizerji, ki ti stisne utezi na rob ALU feltne? Sigurno se obstajajo, ane.
bonk.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
ksz

Ce imas gume ze na platiscu in uravnotezene od prej (recimo od lani), je potrebno novo uravnotezenje? Ali jih samo se sraufas gor in dol?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem jih samo zamenjal in ni nikoli treslo, tudi očetu ne. Saj se nima kaj premaknit. Guma je na istem mestu, uteži na istem...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Za zimo je OK jeklena feltna. Ta je 50 ojrotov..enkrat kupiš pa imaš. Sam boš sicer rabil eno uro za premontažo...a za 32 EUR na uro se splača mal pomigat. Pa še garantirano imaš za 2 uri posla (torej teh 64 EUR) zasluška (sam pssst...ne okol govorit,d a ne bo treba pr dohodnini prihodka vpisat
evil.gif
).

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
smile-1.gif

Potem pa bo res treba razmisliti o tem, da kdaj sam menjam. Pa tudi ce porabim uro. Saj tudi pri vulkanizerju sem lahko cakal ze celo uro in nazadnje se precej placal.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Zanimive cene, sem mislil da je navječ kakšnih 15€ za 4 gume dol/gor. Sm kr vesel da si jih sam menjam
cheer.gif

Kaj je pa narobe z utežmi na litih feltnah?

jello

Guru
22. sep 2008
10.281
3.907
113
Glede na zgornje poste:

To je menda jasno, tako kot se jermen menja preden se utrga in žarnica še preden crkne, tako se tudi feltne centrirajo še preden se razcentrirajo. A tekočine za šipe tudi ne menjaš preden se postara?

sarcasm off.

Sam sem do zdaj zmotno mislil da je finta dveh kompletov ravno v prihranku 70 EUR na leto. Če seveda upoštevamo da ne gre ravno za največjega štora pod soncem, ki mu ne uspe falit nobene luknje ali robnika.