Vseeno kje tankate :)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Je blo že žnj topicov na to temo....samo se mi jih ne da iskat
smile-1.gif

Evo vam drk material
tongue-1.gif

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/tehnika/2012/04/omv_ali_petrol.aspx

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
To je tankala kot je že nekdo napisal 95-oktanski bencin.
Sedaj pa naj gre še dizel testirat.
Drugače pa naj ga dajo na tester kot je en napisal pod komentarji, kjer bo izločen vsak minimalen vpliv.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na poraba.com je precej podatkov.

Na hiter pogled je razlika porabe med OMV 95 in Petrol 95 zanemarljiva.
MOL 95 ponekod ima malo manjšo ampak to je lahko statistična napaka.

100-ka pri enih avtih dajo 10% večjo, pri drugih pa manjšo porabo.

Tako da je boljkone vse isti šmorn (vsaj kar se porabe tiče).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.505
5.798
113
zakaj eni še zdaj nočete sprejet dejstva, da je enak benz in nafta.... če furajo iz istih skladišč v lendavi ali kopru za omv in petrol.
škoda da nisem slikal nikoli dobavnic. za omv dobavnica je z velikim rdečim logotom od petrola. spodaj štempl od petrola itd. torej kak ma lahko jeben avstrijski benz ali nafto če jo pa petrol dobavi

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Kaj pa vzdrževanje rezervoarjev na pumpah? Mogoče je pa to stvar, zaradi katere razlika med Petrolom in OMV... Ker vedno -vedno, kadar mi je avto začel cukati, sem maloprej tankal na Petrolu (na določeni pumpi, na ostalih Petrolih ne). Ko pa sem rezervoar porabil in tankal drugje, je pa cukanje prenehalo....

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Kaj pa kakšni aditivi za benz?
Za dizel vem da obstajajo in so nekateri baje celo učinkoviti (nisem sprobal, sem pa dobil nekaj referenc)

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
ksz

Iz enega drugega foruma:

Citat:
OMV:
N95 - Luka koper
N100 - Lagger Gradz
D2 - Luka koper

Agip:
N95 - Italija
N98 - Luka koper - Zord - Petrol - agip
D2 - Italija

Petrol:
N95 - Luka koper - ZORD - Petrol
N98 - Luka koper - ZORD - Petrol
D2 - Luka koper - ZORD - Petrol

ZORD =
"Zavod Republike Slovenije za obvezne rezerve nafte in njenih derivatov ali na kratko ZORD SLOVENIJA"

Ne vem pa kako zanesljiv vir je to... in ce mit, da je OMV-jeva 100ka najboljsi bencin v slo dejansko drzi...
confused-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Prvo.......N98 ne vem če se pri nas še dobi.....se prav je malo star podatek....

Drugo.......če so vsi bencini iz ZORDa......se prav "obvezne rezerve" dobi vojska svež bencin.......ki ga mensezdi v roku 90 dni mora zamenjat z novejšim....mi pa pol tankamo postan bencin...

Se pravi v tem pogledu bi lahko bila OMVjeva 100ka boljša izbira.......če nimajo avstrijci zaloge le tega tud iz svojga "ZORDa"

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
evo vam ena teza zakaj je različna poraba med ponudniki:

Nekatere črpalke so slabo kalibrirane, nekatere mogoče namerno goljufajo pri količini, poleg pa država dopušča preveliko odstopanje ponudnikom med prikazano in dejansko iztočeno količino goriva.

Enkrat so testirali kje je največje odstopanje, sem že pozabil rezultate.... je pa zanimivo, da je odstopanje VEDNO v korist prodajalcem, nikoli obratno. Torej na nekateri postajah boste lahko dobili 3dcl manj goriva kakor pa je prikazano na števcu, pri drugih postajah pa so številke realne. In je mogoče tukaj razlog zakaj je včasih pri nekaterih postajah poraba goriva "nižja"...ampak samo navidezno.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Članek je samo poudaril dejstvo, da je faktrojev, ki vplivajo na porabo goriva veliko in da s točenjem goriva pri določenem ponudniku ne narediš neke bistvene razlike, kar velika večina ljudi že ve. Vedno se pa najdejo izjeme, ki trdijo drugače. Neke vrste placebo efekt verjetno

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
evo vam ena teza zakaj je različna poraba med ponudniki:

Nekatere črpalke so slabo kalibrirane, nekatere mogoče namerno goljufajo pri količini, poleg pa država dopušča preveliko odstopanje ponudnikom med prikazano in dejansko iztočeno količino goriva.

Enkrat so testirali kje je največje odstopanje, sem že pozabil rezultate.... je pa zanimivo, da je odstopanje VEDNO v korist prodajalcem, nikoli obratno. Torej na nekateri postajah boste lahko dobili 3dcl manj goriva kakor pa je prikazano na števcu, pri drugih postajah pa so številke realne. In je mogoče tukaj razlog zakaj je včasih pri nekaterih postajah poraba goriva "nižja"...ampak samo navidezno.

ja Preverjeno je imel ta prispevek nekaj časa nazaj in res so ugotovili, da nekje natankaš malo majn kolikor pa plačaš samo ne 3dl kolkr se spomnem ampak je bla ta razlika manša

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Tudi kaki mesec nazaj je bilo vseeno kje ste tankali, ker so gorivo vozili na bencinske servise iz državnih rezerv.