vse v krizi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.127
11.215
113
realitiy, na katerem planetu ti živiš? prosim čimprej koordinate, da kolegom povem da se preselijo...

če starši niso ravno kapitalisti ali pa da kaj ne podeduješ, si lahko dva s povprečnimi plačami privoščita le zjebano prej manjše kot srednje stanovanje v neki vukojebini, plus da ostane še 20+ kredit. Aja avto pa ranga 10 let star passat ali kaj podobnega zguranega. In to je realnost. Jaz k sreči nimam teh problemov.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
to je reality mal prazno slamo mlatu

kok konkretno so dokladi je potrebno pogledat na net... sej piše...

sem ravno gledal:
Dohodek na družinskega člana v % povprečne plače RS Znesek otroškega dodatka za posameznega otroka
1. otrok 2. otrok 3. in naslednji otrok
Do 15% 114,31 125,73 137,18

mistique

Guru
16. jun 2009
14.166
1.953
113
Emona / Carnium
Ja.
In če nehaš kadit tisto škatlo na dan in ukineš 2x na dan kavo, si letno prišparal 2000€!!! Če si vsako kavo plačeval sam! Torej, v petih letih 10k€, v desetih letih 20k€ in v petdesetih letih natanko 100k€.
Potem pa s.p. odpreš in rečeš: evo, zdaj grem pa še zidat, ker to je ful biznis ta čas...če propade bom pa pizze razvažal (ljudje ne kuhajo doma, ker se ne splača, raje naročijo).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
no kakor eni pišete

Jaz imam minimalno plačo....prevoz in malice pa dobim ven 850€....zdaj pa čaraj če lahko.....hvala bogu sem skromen človek......ja

Kupil sem si HTC DESIRE po 4 letih nov GSM - zdaj bom imel spet 3-4 leta mir......

Pač eni hodite vsak vikend se ga nafukat, spičkate 30-50€....in imate DESIRE v 1.5 mesecu.

S 1000€ se da, ampak z velikim predpogojem in to je da imaš stanovanje.

Jaz sploh ne hodim več ven - PREDRAGO - samo še kake privat žurke.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
še dobro dobiš ven...

z 850 moraš biti konkrtno skromen fant! drugače je jebeštrga... po možnosti se moraš v službo voziti s kom... en gsm v 4 letih ni veliko...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.166
1.953
113
Emona / Carnium
Jado, zdaj ti bodo pa rekli: hja! Samo pri obračunu dohodnine dobiš več nazaj kot jaz
smile-1.gif
(ne vem, kaj jim boš odvrnil).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Vseeno se mi zdi, da dobil absolutno premalo.....nekje 1000€ bi moral dobiti za delo.....ampak ok, vsaj nimam šefov vsak dan nad glavo :p

Ne sam se vozim na šiht, ker smo sami na izmeno....uf to bi bilo super če bi imel tako službo, da bi si delil potne stroške...to bil orenk dopust gratis :D

mistique: že leta je na dohodnini PRAH
evil.gif

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
meni ni jasno zakaj delate za minimalce ?
zakaj se ne trudite dobiti boljši šiht ?
ne bom rekel da je to enostavno ampak z minimalcem na dolgi rok ne gre. tudi če si skromen

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Jah, sej se vedno išče, odprta ušesa, pošiljanje vlog itd....pa mojedelo.com ali zaposlitev.net itd....Pa ni...vse gre skozi VIP foro.

pipo

Majstr
19. mar 2008
948
459
63
to sedaj misliš, da bi z 1k bil zadovoljen....

ko jih boš dosegel, garantiram da ti bo spet premalo
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.520
113
SV SLO
no evo zato pa sem predlagal univerzalni dodatek. Vsi se trudimo po svojih najboljših močeh ampak preprosto v teh časih najti za vse boljše kot je minimalec preprosto ni mogoče.

Aja pametnjakoviči ki predlagajo da se odpre svoj s.p. Tu si še pol nasankal najprej je potrebno nahraniti državo šele potem če kaj ostane.

Delovno mesto z minimalno plačo je za delodajalca zelo drago mislim da je bruto minimalna plača nekje 1000 €. se pravi država pobere 40%.

država pobere recimo tudi vsaki peti proizvod. Je kdo razmišljal o tem, da država dobi na vsakih pet prodanih avtomobilov enega. Se pravi na 5 prodanih BMW 5 je eden od države. pa še vedno ni denarja, se zadolžujemo,.... Kako naj potem nekdo z minimalno plačo preživi če država z ogromno denarja ne more .....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
niso rentabilni..... iz prve roke

pa še odjemalci so jih zajebal, k so pogruntal da en dan staro mleko oddajajo mlekarnam.... Mlekarski lobij je pač prevelik...

ZAdnjič pri "mojem" mlakomatu srečal (spet) kmeta, ki ga ima. Sem ga direkt vprašal, če se splača. Je rekel, da ot tega preživel ne bi, je pa stvar eno lušno dpolonilo. Skrat, dela plus, je pa res, da je moral malo stvar naštudirat (čet, pet, sobota je poraba vprecej večja kot ostale dneve, pa je treba temu polnjenje prilagodit, recimo). Časa pa je rekel, da ne vzame veliko, ker se mašina večinoma sama spuca, le zraven je seveda treba bit pa par stvari ročno naredit ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Jah, sej se vedno išče, odprta ušesa, pošiljanje vlog itd....pa mojedelo.com ali zaposlitev.net itd....Pa ni...vse gre skozi VIP foro.

Lej, ne da bi ti kakorkoli probal solit pamet ali zaj...
Čisto resno me zanima:
- v kateri panogi si
- kolikokrat (privbližno, seveda, ena ocena) si šefu rekel, da si zaslužiš večjo plačo in mu to tudi (vsaj probal) obrazložil?
- kolikokrat si šefu rekel, da bi rad napredoval in pojasnil, zakaj si primeren za to
- ali pa vsaj kolikokrat si probal izstopat z nečim oprijemljvim, kar je firmi v korist (in seveda pazil, da se ve,d a je ideja tvoja)
- kolikokrat si (namesto pisnih prošenj) okoli povpršal (ja, osebno) znance, kolege, prijatelje, ali iamjo kaj boljpega zate, ali mkoga poznajo, te lahko predstavijo?

Resno me zanima, ker dostikrat slišim/berem o trudu za boljšo plačo/službo, pa nikoli nimam prilike vpršat, kakšen ta trud v resnici je.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
no z minimalno plačo pri nas ne moreš ne živeti in ne umreti
kar pa se povprečne plače tiče, v kolikor jo imata dva se pa že da kaj počarati. ne rečem, da je enostano gre pa
poznam nekaj primerov, ko je clovek sam ali pa sta dva, pa niso ravno neku super zaslužki , malenkost nad uradno poprečno neto plačo pa čisto ok živijo v lastnem stanovanju. imajo pa kredo na 20 let

URadno povprečno plačo dosega cca 20% zaposlenih.
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
100 k € prišparaš recimo v 10 letih če imaš vsaj 50 % več kot je povprečje in živiš skromno. ostalo je iluzija

Še enkrat. Povprečje dosega cca 20% ljudi! 50% več kot povprečje pa verjetno nekajkrat manj!

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik reality pravi:
600 + prevoz in malca.. cca 700-800 vn dobiš....

odvisno od stroškov..., večina jih pr mamic še žvi torej se da pršparat, drugače je z družino pa če sta oba zaposlena gre..

primer 4 članska družina
oba cca vsak po 800 vn dobita, 350 otroških dokladov + nadomestilo za veliko družino, pa še subvencija za reševanje stanovanjskega problema

da se......... samo če se hoče mal iznajdljivosti morš met, če je ni ti tud velka plača ne pomaga al pa da maš dve leve...

Drugače pa poglej v forum mobilni telefoni.... folk čaka v vrsti na iphone, razne htc... najemajo drage naročnine pr mobitelih...., potem gledaš taiste osebke ki jamrajo, da nimajo za prežvet...

fora je v dobrinah in pridnosti....

...daj ti meni povej kje 4 članska familija dobi mesečno 350 € otroškega dodatka in dodatek za veliko družino...

Res me zanima...

frown-1.gif