Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

gsus

Zelenc'
24. avg 2007
5
0
1
Po moje da ne. Poleg tega mi zdej še Vodafone live ne dela več. Bom zvečer še enkrat probov. A teb normalno vse dela? Vidim da si iz Gorenjske, jest sm iz Kranja, mogoče bi mi lahko pomagal nastavit, če si kje v bližini?
cheer.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Prvi vtis P1i je zelo dober... boljši kot sem pricakoval. Zanima pa me če ima SE tudi SW update kot Nokia in kak vidim kateri SW je nalozen na telefonu ter katera verzija SW je zadnja ? Ker preden začnem resneje gor dajat stvari je fajn da se nalozi zadnji SW... Hvala

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Seveda ima update. Software se imenuje Sony Ericsson Update Service (SEUS), ki ga lahko preneseš iz tukaj: http://www.sonyericsson.com/cws/support/products/updateservice/p1i?cc=si&lc=sl
Katero različico firmware izdaje imaš naloženo pa pogledaš na naslednji način: v stanju pripravljenosti pritisneš Več->Stanje in tam imaš pod Telefon napisano izdajo. Trenutno najnovejša izdaja je R9K009, ki je izšla kakšen mesec in pol nazaj . Ti imaš po vsej verjetnosti izdajo R9J005 ali še prejšnjo. Je pa update odvisen kakšno verzijo CDA imaš nameščeno na mobilniku (odvisno kje si kupil aparat) in če boš preko SEUS hotel preveriti oz. namestiti najnovejši firmware ti bo po vsej verjetnosti javilo, da je že nameščen, čeprav obstaja novejša verzija. Moj mobilnik je iz Nemčije in takrat za to regijo še ni bila izdana verzija R9K009, tako, da sem s programom XS++ spremenil CDA verzijo na GW1 (world generic 1) in potem s SEUS programom namestil najnovejši firmware. Je pa res, da so najnovejši firmware iz neznanega razloga ukinili iz GW1 in je sedaj dostopen na GW2. Kako sem sam namestil najnovejši firmware s pomočjo XS++ in SEUS, sem pa opisal na strani 52 pa se bom še enkrat citiral:
----------------------------

"Najnovejši firmware R9K009 - R6G04

Kako izveste trenutno verzijo: V zaslonu pripravljenosti pritisnite "Več"->"Stanje"->"Telefon: R9K009", "Organizator: R6G04". (Vaše vrednosti se po vsej verjetnosti razlikujejo od napisanih)

Namestitev je zaenkrat možna samo na t.i. "Generic World" aparate. Trenutno listo firware izdaj lahko pogledate XS++ s katerim prepričamo P1i, da je njegova CDA verzija "Generic World" in sicer na naslednji način:

1. Namestite XS++
2. Ugasnite aparat in iz njega za nekaj sekund odstranite baterijo ter jo namestite nazaj
2. Na desni strani programa obkljukajte SMARTPHONE CONNECT in pritisnite gumb "Connect"
3. Na aparatu držite tipko oz. črko "c" in aparat priklopite na USB povezavo (kabel) in če ni bilo nobenih težav, se vam v programu izpiše "Ready for operation". Sedaj lahko izpustite tipko "c".
5. Na desni strani programa pod "Write Smartphone CDA/Version change" izberite skripto P1i, ki ji v oklepaju piše GW1 ter poženite skripto s tipko "Run Script". Operacija bo trajala nekaj deset sekund.

Sedaj je aparat t.i. World Generic 1 izdaje, kjer so najnovejše izdane posodobitve najprej na voljo. Naslednji korak je posodobitev s programom SEUS, ki vam bo namestil najnovejši firmware. (Najbolj očitne) spremembe glede na moj prejšnji firmware verzije R9J005 so hitrejša kamera (prej je bila hitrost kamere in autofocusa pri slabih svetlobnih pogojih zelo počasna, sedaj deluje normalno oz. hitro ne glede na svetlobne pogoje) in dodan autofocus marker, odprava t.i. "green tint" efekta na slikah , hitrejše delovanje brskalnika in povezovanja, glasnejši zvočnik za govor, hitrejši UI ter stabilnejši sistem na splošno.

Pri meni je šla zgoraj omenjena posodobitev brez težav, vendar če se vam kje kaj zalomi in dobite "brickan" aparat, ne sprejemam nobene odgovornosti"

--------------------------------------------------
Mogoče ti bo SEUS sedaj namestil verzijo R9K009 in si boš prihranil nekaj dela (sprememba CDA), drugače boš pa moral uporabiti še program XS++ če boš hotel imeti najnoveši firmware. Še enkrat ponavljam, da je najnovejši firmware sedaj dostopen na GW2 in ne več na GW1.

Nazadnje urejeno:

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Kok je pa kej občutljiv tale P1i. A je treba ful merkat na zaslon, ga po možnosti nosit v posebni torbici?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ni tako ZELO občutljiv. Nosim ga vedno v žepu, praske na zaslonu (brez folije) še ni nobene (nekaj jih je po vogalih, mi je že parkrat strmoglavil na tla
redface-1.gif

Torbic sem se naveličal, original etui je krneki, tako da - v žep, v avtu pa na 100jalo.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
KSZ...

Je to res, da če uporabiš za zvonenje MP3, da ti ga predvaja samo prvih 20 sekund (se mi zdi, da sem to nekje prebral)?

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
ne

Meni pri budilki po cca 20 sekundah neha predvajat MP3. Se da to kak spremenit , ker če ne , bom od sedaj naprej z tehtnim razlogom zamujal v sluzbo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz.... kako v operi mini... zoomiram.....

A obstaja kak program z black listo.

no to bi blo vse za zdaj.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Naslednji problem, gmail sem si narobe nastavil.

Kako naj od začetka nastavim?

Imam mobitel, samo ne vem zakaj nisem mogel spremenit iz debitela v mobitel...tisto, ki na začetku izpolnjuješ...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz imam že gmail instaliran...samo je nekaj narobe...kako odinstaliram?

Če grem več- lastne nastavitve- gmail...je samo prikaži ai skrij možnost
confused-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
na PM ne bo nič. Naloži FRING, pa ti bo delal MSN, Skype, Voip discount...

Ravnokar nalozil IM in dela MSN odlicno. Bom pa nalozil tudi FRING za Voip..

PS: Je pametno nabavit kaki screen protector ? Aja pa še, kak nastavim da ob vžigu se avtomatsko vklopijo v ozadju določene aplikacije ? Hvala...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.