Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ant1

Zelenc'
31. jan 2008
27
0
1
Citat:
Uporabnik D0c pravi:
updatal sem software, na novo nalozil garmin, zdaj pa se mi gps moti za enih 300m ... kot da se vozim nekje po travnikih itd.. v cem je to fora?!??

Za SE P1i, /Nadzorna plošča/Naprava/Oblike zapisa št./
- decimalno ločilo .
- ločilo tisočic ,

Probaj to.....

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hm, a ima ta telefon Walkman (SE zadevo za poslušanje muzike kot recimo imajo Walkman telefoni...)?

Hvala!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Vse BT slušalke moraš najprej sparit z mobilnikom, mogoče je enako s tem GPS modulom. Preveri v navodilih kako povezati.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Vse BT slušalke moraš najprej sparit z mobilnikom, mogoče je enako s tem GPS modulom. Preveri v navodilih kako povezati.
Saj sem napisal na prejšnji strani(da ne ponavljam vsega), da mi telefon zazna GPS, vpišem tudi geslo 0000, potem pa ko kliknem poveži, pa mi napiše povezava ni mogoča?
Telefon se brez problema poveže tudi z drugim telefonom preko BT, z GPS pa ne gre, matram se že dva dni!
cry12bpy.gif

Povezal sedaj sem, tudi enkrat že poskusno uporabil navigacijo, delovalo je odlično, ampak sedaj pa se telefon noče več povezati z njihovo stranjo, kao da nimam prave povezave?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Noben GPS sprejemnik, pa sem ji sprobal 7 različnih ni zahteval, da se vpiše kakršna koli koda. Enostavno se vsakekga vklopi, v telefonu se SAMO vklopi bluetooth(ali pa v navigaciji), ter se izbere: Združi novi GPS....." Če ga ne najde, se izbere: ONEMOGOČI" in nato še enkrat "OMOGOČI".V vseh primerih do sedaj je garmin v parih sekundah našel bt sprejemnik.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.442
6.957
113
@Car
Sicer še nisem probala Wayfinderja, ampak ponavadi se sploh ni treba nič povezovati prej. GPS imaš vklopljen, BT na telefonu tudi (včasih še to ni treba), odpreš aplikacijo in slednja te sama vpraša če se poveže oz sama poišče GPS module v okolici. Probaj to. Če še to ne bo nič pomagalo, pa probaj s kako drugo aplikacijo, Garminom ali TomTomom, boš vsaj sigurno lahko vedel ali je problem v aplikaciji (čisto možno) ali v GPS modulu.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
@Jabe
Sedaj mi vse normalno deluje. Še sam ne vem, v čem je bil problem, šel sem na njihovo spletno stran, kjer sem se registriral itd., potem pa je delovalo točno tako, kot sem rekel. Najbrž je bil problem v registraciji, čeprav mi je čudno, da se nista prepoznala preko BT?
Sicer pa si bom vseeno naložil TomTom ali Garmin (kaj priporočaš, je kateri v slovenščini), saj sta brezplačna.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.442
6.957
113
Brezplačna ravno nista
wink-1.gif
Drugače imam pa jaz Garmina gor. Tom Toma nisem niti kaj dosti sprobavala, ampak glede na splošno prevladujoče mnenje sem se odločila za Garmina. Vsekakor lahko rečem, da Garmin najde ulico, ker živi moj fant, Tom Tom pa ima poimenovani mogoče 2 cesti s cele vasi. Za tujino je pa baje čisto vseeno katero imaš, obe naj bi bili odlični.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
A ima Predvajalnik muske - ID tag... Al kako se že reče?

Pa še eno butasto vprašanje (žal nisem doma v telekomunikacijah) - čemu točno služi GPS? Zgolj temu, da daš v avto in te vodi, kje je pot? Te glasovno vodi al kako?
Hvala za odgovor :)

dore

Pripravnik
10. dec 2007
64
0
6
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
A ima Predvajalnik muske - ID tag... Al kako se že reče?

Pa še eno butasto vprašanje (žal nisem doma v telekomunikacijah) - čemu točno služi GPS? Zgolj temu, da daš v avto in te vodi, kje je pot? Te glasovno vodi al kako?
Hvala za odgovor :)

Track id predvajalnik muzike nima (ker ponavadi daš v telefon že muzike z naslovi, če pa jih že na računalniku nimaš je npr winamp idealna rešitev)
To opcijo lahko uporabiš pri poslušanju radija, ali pa direkt v snemalniku

GPS modul, tista škatlica ki je ponavadi na sprednji šipi, ta pridobiva trenutno pozicijo s satelita (nekatere naprave imajo to že vgrajeno) GPS modul se s telefonom poveže preko bluetooth povezave. Skratka, GPS modul poda pozicijo programu v telefonu (kakor sta garmin mobile, tomtom), program pa ima umerjene mape s zemljepisnimi koordinatami in ti pokaže kje se nahajaš. Ta dva programa omogočata tudi navigacijo, to pomeni da vrišeš pot in te glasovno in vizualno vodi po cestah.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti!

Torej je mišljen GSP pri tem telefonu večinoma za tiste, ki to uporabljajo v avtu...?

dore

Pripravnik
10. dec 2007
64
0
6
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Hvala ti!

Torej je mišljen GSP pri tem telefonu večinoma za tiste, ki to uporabljajo v avtu...?

Najbolj do izraza pride ravno v avtu, ma drugače se lahko uporablja tudi druače, npr peš, s kolesom, na barki, tukaj pa je spet vse odvisn od kart, kaj vse prikazujejo/ in ali omogočajo navigacijo tudi drugje kot po cestah. Če pa samo želiš vedet kje se nahajaš to pa itak da kaže

Yesternight

Zelenc'
20. jan 2008
3
0
1
No, sedaj mi je uspelo TT narediti delujočega ne da bi me silil, da sem v Atenah. Enostavno sem ga zbrisala, ponovno naložila - a namesto karte "Athina" sem dala notri "Eastern Europe" in sedaj dela (no, vsaj laufa - satelita pa nobenega nme najde).
Zato ponavljam pa svoje vprašanje: ali P1i dela brez GPS modula (kot npr. Nokia N95) ali je treba imeti GPS napravco zraven. To mi pa še vedno ni jasno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.