Vse o severni koreji

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
OK, mogoče kdo ve kaj o njihovih nogometaših. Ali nastopajo kaj zunaj razen tekem reprezentance?
Vsi skos nastopajo zunaj.
Saj ni nikjer pokritih (dvoranskih) stadionov.
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.142
1.247
113
42
Jst sm pa slišal da bodo naši reprezentanti morali zdej fafat Borutu ka niso pršli naprej....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.540
113
hoj,

Se bom oglasil v tej temi ceprav se politicnih tule gor skusam izogibat ker nima smisla. Ampak tule je pa meja.

Zarad mene tud ce mi vsi date po eno zvezdico.

Kaj vemo o rezimu v severni koreji?

V pjongjangu je prostora za veliko vec ljudi kot jih zivi tam. zivljenje v tem mestu je nekaksnen privilegij tistih ki so lojalni rezimu. Vecina stanovanj je grajena po istih nacrtih in obsegajo kuhinjo, hodnik in dve sobi. V kuhinji je radio ki ga ni moc ugasniti, mozno je le nastavljanje glasnosti. radio program je seveda drzaven in skrbi da narod ne skrene.

temeljni problem tam ni lakota ampak spranost mozganov. Na youtubeu najdete dokumentarec ki kaze pot nekega nepalskega ocesnega kirurga ki je sel tja operirat 1000 severno korejcev. Vsak od operiranih ki je po operaciji spet videl se je v transu zahvaljeval velikemu odji kim dzong ilu da mu je to omogocil. Dej no ne mi srat o dobrem zivljenju. Stari jim ne zagotavlja osnovne zdravstvene oskrbe oni se mu pa v transu zahvaljujejo.

Mobilni telefoni so prepovedani. Kim dzong il je tudi edina oseba zoper katero je osebno uveden embargo na izdelke. Vem da je embargo na aplle in konjak ki ga ima najraje.

Tisti ki trdi da se imajo tam lepo je preprosto [censored]. Ja seveda lahko recemo da se ima clovek ki nikoli ne ve kako je biti sit, lepo tudi ce je lacen. Samo to je razlaga za filozofe. Vsi pa vemo da je to sistemticno unicevanje ljudi.

Vojak ki je prebegnil je povedal, da bezanje iz drzave zadrzujejo tako (poleg meje ki je skoraj neprehodna), da druzino vsakega ki prebegne posljejo v taborisce. Zato je jasno da tudi noben od fuzbalerjev ne bo prebegnil. Je pa prejsnji selektor.

V glavnem upam trditi da v nobenem komunizmu ali katerem drugem totalitarnem rezimu ni bilo tako hudo kot je tam. No morda romunija na koncu 80-ih... samo dvomim

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.540
113
nikjer nisem napisal da smo vsi zadovoljni.

Ampak nimamo pa koncentracijskih taborisc, nihce me ne sili drzavni radio poslusat in guess what celo volitve imamo.

Jaz te ne razumem goba. Vem da si dovolj inteligenten da locis dobro od zlega in da ves kaj je prav in kaj ne. Komu lazes? Sebi?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pravi nekdo, ki je med dolgoletnim bivanjem v Severni Koreji dodobra spoznal dobre in slabe lastnosti tamkajšnjega režima.
smirk-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.142
1.247
113
42
Nevem mogoče pa mediji in dokumentarci lažejo....Ne moreš pa rečt da je vse to res

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.540
113
kaj zdaj zelita povedat? Da national geographic laze? Da lazejo novinarji ki so bli tam? Da lazejo preziveli ki so prebegnili? Zakaj pa je tako tezko prit noter? Zakaj pa ne mores sam potovat po drzavi ampak samo tam kjer te pelje drzavna agencija? Aja verjetno ker mi turisti ne bi prenesli vsega dobrega kar bi videli. Eh ja.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.142
1.247
113
42
Zakaj pa nebi lagal? Model naredi pizdarijo v Severni Koreji pobegne in obtoži Severno Korejce da so zajebani....

Vse je možno na tem svetu...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.188
11.099
113
kod Džej-Zija
Kaj pa poročila o lakoti v Severni Koreji in fehtarjenje po Združenih narodih za pomoč? Zakaj bi že rabili pomoč, če pa imajo raj na Zemlji?
stupid-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.142
1.247
113
42
Zakaj pa Američani špilajo world police, pa zakaj Izraelci oblegajo Gazo pa še kej bi se najdl. Sam bedarije o radiih in kako bodo zaprl nogometno reprezentanco je pa res neumno no.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
kaj zdaj zelita povedat?
Da national geographic laze?
Mogoče ne ravno laže, a potencira slabe strani in ne omenja dobrih (če so).
Citat:
Da lazejo novinarji ki so bli tam?
Da - članek mora napisati tako, da je berljiv, če ne ga ne bo nihče kupil.
Citat:
Da lazejo preziveli ki so prebegnili?
Da - za uspešnejši štart v novi domovini je treba natveziti srceparajočo štorijo, da se lažje dobi viza oz. državljanstvo.
Citat:
Zakaj pa je tako tezko prit noter?
V Ameriko je tudi težko priti.
Citat:
Zakaj pa ne mores sam potovat po drzavi ampak samo tam kjer te pelje drzavna agencija? Aja verjetno ker mi turisti ne bi prenesli vsega dobrega kar bi videli. Eh ja.
Kako pa veš, da ne moreš potovati po svoje? Aja, saj res - med svojim dolgoletnim bivanjem in spoznavanjem Severne Koreje si to spoznal
tongue-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.188
11.099
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Zakaj pa Američani špilajo world police, pa zakaj Izraelci oblegajo Gazo pa še kej bi se najdl. Sam bedarije o radiih in kako bodo zaprl nogometno reprezentanco je pa res neumno no.

Okej, kaj ima ta stavek opraviti s tistim, kar sem jaz napisal?
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.540
113
dej ne bodi demagog no. Jaz ne omenjam reprezentance. jaz pisem o taboriscih. A ves tko kokr so jih nemci mel k ti je ta tematika blizje. Kaj majo izraelci s tem? Ne relativizirat clovek.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.188
11.099
113
kod Džej-Zija
Ko nimaš argumentov, je očitno najlažje debatirati tako, da z roko zamahneš in zavržeš vse priče. Čudno, gobica in ostali ne demantirate holokavsta? Preživele bi pa spet odpravili z zamahom roke. Verjetno se itak lažejo, da bi lažje prišli do vize.
13.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.142
1.247
113
42
Jah ogromno držav po svetu dela slabe stvari a najslabše se govori pa o Severni Koreji in ostalih "rdečih" deželah. Pa jaz osebno pač ne vrjamem da lahko poslušajo samo en radio...