Vse o severni koreji

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Vedel sem, da je dol hudo, nisem si pa mislil, da je taka kriza. Malo sem bral članke in ugotovil, da je tisti svet totalno drugačen.

- južno korejski vojaki morajo na meji nositi sončna očala, ker so se že parkrat samo z gledanjem tako izzvali, da so se postrelili med seboj (to je ukaz južne koreje, ker se nočejo zapletat)
- ena največjih kazni dol je, da te pošljejo na deželo, kjer ni elektrike, ni vode, ni zdravnikov itd.
- televizij skoraj ni, te ki pa so, pa predvajajo strogo nadzorovane programe in novice
- ljudje tam mislijo, da živijo v raju na zemlji, ker jim oblast ne dopušča drugače
- avtoceste so prazne, ker ima dol malo ljudi sploh avtomobile
- fotografiranje je prepovedano oz. je dovoljeno le na določenih mestih
- za vstop v severno korejo potrebuješ par let čakanja in preverjanja, poeg tega ni nujno, da se kdarkoli vrneš

Pa se sprašujem česa vse ne vem. Slik na netu je malo, kar ti sapo vzame. Zanima me kaj bo s temi nogometaši, oz. z njihovimi družinami, ko so izgubili 7:0. Zakaj se je pri 2:0 komentator ugasnil? So ga poknili? Ve še kdo kaj uporabnega?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj pa če je vse res
shocked-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.189
16.469
113
harikiri je pravilno se mi zdi
smile-1.gif

anyway, men je bad za to reprezentanco že od štarta, maybe pomilostijo unga k je dal gol brazilcem
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Vedel sem, da je dol hudo, nisem si pa mislil, da je taka kriza. Malo sem bral članke in ugotovil, da je tisti svet totalno drugačen.

- južno korejski vojaki morajo na meji nositi sončna očala, ker so se že parkrat samo z gledanjem tako izzvali, da so se postrelili med seboj (to je ukaz južne koreje, ker se nočejo zapletat)
- ena največjih kazni dol je, da te pošljejo na deželo, kjer ni elektrike, ni vode, ni zdravnikov itd.
- televizij skoraj ni, te ki pa so, pa predvajajo strogo nadzorovane programe in novice
- ljudje tam mislijo, da živijo v raju na zemlji, ker jim oblast ne dopušča drugače
- avtoceste so prazne, ker ima dol malo ljudi sploh avtomobile
- fotografiranje je prepovedano oz. je dovoljeno le na določenih mestih
- za vstop v severno korejo potrebuješ par let čakanja in preverjanja, poeg tega ni nujno, da se kdarkoli vrneš

Pa se sprašujem česa vse ne vem. Slik na netu je malo, kar ti sapo vzame. Zanima me kaj bo s temi nogometaši, oz. z njihovimi družinami, ko so izgubili 7:0. Zakaj se je pri 2:0 komentator ugasnil? So ga poknili? Ve še kdo kaj uporabnega?

A to si na internetu prebral? ... glede na to da je država medijsko in informacijsko blokirana tudi navzven je verjetno "malo" faktov, ki bi bili resnični.

Kolikor sem jst slišal, če si priden in vzoren državljan je severna koreja precej boljša država za živet kot pa turbokapitalistične države (ZDA), turbo-kapital-komunistične države (Kitajska), tranzicijske države (Slovenija) ali pa nerazvite države oz države v razvoju.

In ja, kako grozno, to da ne smejo/morejo imeti avtomobilov in TVja je čista katastrofa .... NOT!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Če ti srbščina ni tuja: Kriza na Korejskom poluostrvu.

Zadnjič je bil nek dokumentarec (jaz ga nisem gledal), kjer je bilo govora o Svetovnem prvenstvu leta 66 (?), kjer je Severna Koreja prišla v četrtfinale. Doma so jih potem 3 dni slavili, potem pa komplet reprezentanco strpali v zapor in jih obtožili vohunstva...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Kaj pomeni priden in vzoren državljan zate?
Mogoče da greš na proslavo velikemu vodji, medtem ko ti otrok umre od lakote?

http://www.wfp.org/countries/korea-democratic-peoples-republic-dprk

Zakaj so lačni se pa lahko vpraša američane ... in če smo že pri tem, če ne bi bilo tam režima kot je potem bi imeli še večji problem.

WTF?!
smile-1.gif

Ker, ta druga Koreja, kjer zivijo pa cisto drugacni ljudje pa RES nima za kruh, ljudje umirajo po cestah, tehnologijo imajo cisto v kurcu, izvoza sploh nic, in, ja, nihce ne ve kaj se tam dogaja. Jebena demokracija.

Kje spis, da te ne ukradejo :S

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest sm tud slišal, da so ene 4 igralci že zaprosili za azil, in se ne bojo vrnili domov!

Drugače, pa ne vem, kaj imajo zda z lahkoto tam doli? In ja, tok zategnjene režime bi mogl zrušit, ker samo škodujejo. Pomoje je tam še vedno leto 1970 - po mišljenju ljudi in vodji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
WTF?!
smile-1.gif

Ker, ta druga Koreja, kjer zivijo pa cisto drugacni ljudje pa RES nima za kruh, ljudje umirajo po cestah, tehnologijo imajo cisto v kurcu, izvoza sploh nic, in, ja, nihce ne ve kaj se tam dogaja. Jebena demokracija.

Kje spis, da te ne ukradejo :S

Nima za kruh ker so v korejski vojni sistematično (ZDA in ostali "pravični") uporabljali orožja, ki so od takrat prepovedana (malce si oglej kaj o kemičnem vojskovanju).

Kar se tiče pa tehnološke razvitosti pa povej kaj je zate razvitost? Spet to da ima vsak svoj avto in TV? No mogoče pa imajo svojo vesoljsko agencijo, ki je mi še nimamo ...

Pa mojo izjavo kako se imajo tam lepo ne jemat iz konteksta, ker sem lepo povedal kako jo vzet (in kako ne pod sveto resnico vzet vsega kar pravi "razviti" svet)!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi: In ja, tok zategnjene režime bi mogl zrušit, ker samo škodujejo.

Ti ne veš koliko ti koristijo tile zategnjeni režimi! Brez njih bi bil TI danes bos in lačen ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.136
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Kolikor sem jst slišal, če si priden in vzoren državljan je severna koreja precej boljša država za živet kot pa turbokapitalistične države (ZDA), turbo-kapital-komunistične države (Kitajska), tranzicijske države (Slovenija) ali pa nerazvite države oz države v razvoju.
In ja, kako grozno, to da ne smejo/morejo imeti avtomobilov in TVja je čista katastrofa .... NOT!
In kje si ti to slišal? Sicer pa pri nas tudi ni pretežko živeti, če se zadovoljiš samo s tem, da poješ nekaj riža na dan. Kila v trgovini je 1,5€, iz osnovne socialne pomoči ga imaš več kot dovolj za cel mesec.
Meni je največja uganka, kje so se ti fantje naučili tako dobro igrati nogomet. Ali igra kateri njihov igralec v tujini? Če bi mi naredili reprezentanco samo iz naših klubov, bi najbrž precej slabše igrala.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
In kje si ti to slišal? Sicer pa pri nas tudi ni pretežko živeti, če se zadovoljiš samo s tem, da poješ nekaj riža na dan. Kila v trgovini je 1,5€, iz osnovne socialne pomoči ga imaš več kot dovolj za cel mesec.
Meni je največja uganka, kje so se ti fantje naučili tako dobro igrati nogomet. Ali igra kateri njihov igralec v tujini? Če bi mi naredili reprezentanco samo iz naših klubov, bi najbrž precej slabše igrala.

Jst se samo zmišljujem fakte, tako kot se jih je tisti ki je odprl temo!
grin1.gif

In čudno ane, od kile riža na dan zagotovo ne igrajo tako dobrega fuzbala?! Verjetno pojejo še kakšno kokoš ...

(oz. ti bodo ta "pametni" razložili da so te korejce načrtno izučili [z mitraljezom nad golom] v fuzbalerje da lahko potem premagajo neprijatelje južnjake)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ja... and here we go again... back to the years before 1991...

Tok strog režim ni dober za nič. Pa še nič je zanič!!!

Nočem vam odpirat starih komunstičnih ran, sam to, kar imajo tam dol je čist preveč diktatorski režim. In kaj ima folk od življenja? nič. hlapci celo življenje. tiho so. tud na forumu ne morejo svojega gneva sprostit, tko kot ga mi.

Mislim, kako lahko rečeš, da tak režim koristi???

oziroma, razloži kako koristi prebivalcem?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Če nečesa ne veš, te ne boli ne?:)

Ne pravim da je prav, ampak tudi mi nimamo nekega idealnega sistema. Idealen sistem pač ne obstaja. Vedno bo nekdo prikrajšan.
Pač živijo kakor živijo in ko bodo zreli za spremembe, jih bodo naredili. Enako velja za vse ostale države, ne glede na ureditev.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Najbolj, da se kar preseliš tja. V gulagu jim bodo sveže moči prišle prav.

In ne sanjaj preveč o prevovedanih orožjih, ki naj bi jih grde ZDA uporabile. Ne pozabi, da je šlo pri korejski vojni za misijo združenih narodov po tem(!), ko se je severni del odločil izvoziti komunistične radosti v južnega. Ko so američani severnjake, kljub ruski pomoči iz zraka porinili že skoraj na Kitajsko, so se vmešali Kitajci in praktično preplavili korejski polotok. Vojna se je z razmejitvijo končala natančno tam, kjer se je začela, pri čemer Severni Korejci in Kitajci svojih žrtev niso niti šteli.

Ampak za kakšne ultra-levičarje je dovolj, da sližijo ZDA in začnejo udrihati po Američanih (ter razgaljajo svoje lastno nepoznavanje zgodovine).

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
jst bi takoj naredil izmenjavo s kakšnim s. korejcem za kak mesec. Brez telefona, teveja, računalnika, facebooka... zakon. Ampak bi verjetno kmalu začel večino stvari pogrešat. Nimaš kaj za delat razen sexat, pa še to bi se naveličal
smile-1.gif

Verjetno imajo dobro ligo, tako kot so jo imel v jugoslaviji, ker samo trije igralci igrajo v tujini.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.136
113
OK, mogoče kdo ve kaj o njihovih nogometaših. Ali nastopajo kaj zunaj razen tekem reprezentance?