Vse o Nokii N85

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Me zanima tale aparat, ampak kdo ve, kakšno je kaj ohišje glede na N82, katere sem se znebil ravno zaradi ohišja, ki je blo čudno mehko, škripajoče, ceneno :]

Ohišje s stranskimi tipkami je kvalitetno in me spominja na E90, tudi po barvi plastike.
Slajder se mi zdi po zračnosti podoben N95. Vzmet mehanizma se mi zdi bolj natančna in prijetna.
Notranje tipke so kvalitetne. Zunanje tipke na slajderju so pretrde, pritiskanje nanje pa povzroča
škripanje ohišja. To velja tudi za osrednjo smerno tipko. Ni primerjave z E serijo, tudi N95 (obe)
imata kvalitetnejše zunanje tipke. Sicer stvar občutka, če bi še enkrat izbiral med N85 in N95 8GB
bi spet izbral N85 zaradi hitrosti delovanja, zelo dobrega GPS-a, fenomenalnega displeja, zunanjih
dimenzij, baterije, Symbiana FP2, radio FM oddajnika (uporabno za poslušanje glasbe z avtoradijem).
Manjši displej je res pomanjkljivost, škripanje plastike me ne moti preveč.

lp,
Mpix

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Uau, veliko navdušenje. Očitno bo treba stvarco čimprej sprobat.
wink-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Zaenkrat so zgoraj tudi mene prepričali
wink-1.gif
Grem en dan telefon v živo pogledat. Ker N96 sem šel pa me ni prepričala...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Kakšen je fotoaparat? Kot na N82? Ker tam je dost kvaliteten. N85 verjetno nima ksenon bliskavce?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
a ste najdel tipko svinčnik? če je ni, kako potem označiš kaj in kopiraš?

naslonjach

Zelenc'
11. dec 2008
2
0
1
Na moji N85 ni vse tako roznato kot se bere tukaj. Telefon se cudezno samodejno izklaplja sam ali pa ko grem v "video center" pregledovati video vsebine, ki jih imam na telefonu. Software update ne pride v postev, ker ga se ni za operaterja na katerem sem ;-) A mislite, da bi resilo problem, ce bi enako verzijo SWja, se enkrat nalozil? Za cuda Garmin in AR dela. Zaslon telefona se vidi v res lepih barvah. Tipkovnica bi bila lahko boljsa in zgornji del "funkcijskih" tipk, skrta kot pri norcih. To pa dela plastika okoli tipk. Baterija je res pri tem telefonu cool zadeva, ceprav se mi je ze zgodilo, da je zacivkal baterija je pri koncu, pa se v istem trenutku nekaj preskoci in prikaze prejsnje stanje tri crtice? svasta, zgleda tako da je software na mojem telefonu.

lp, naslonjach

p.s po updejtu nic novega. Po formatiranju spet nic novega. Telefon se se vedno ugasa. Sem pa opazil, da ko sem zamenjal spominsko kartico iz 8GB na 1GB, izklopov precej manj, oz. "skoraj" nic. Je pa telefon z 1GB kartico prava hitrostna raketa. Matr, dela tako kot da ne bi bil Symbian, temvec Java
cool-1.gif
Bomo vidli kaj bo prinesel novi softvare.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Kakšen je fotoaparat? Kot na N82? Ker tam je dost kvaliteten. N85 verjetno nima ksenon bliskavce?

Nima xenon, ima dvojno LED bliskavico.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Pol je isto kot N96? Nevem zakaj ne dajo ksenon bliskavce več v novejše telefone, ker na N82 je res prava bomba. Ful lepe slike ponoč. Ker smo primerjal z N96 (dvojna LED) in se lohk skrije glede kvalitete fotografij v temnejših prostorih oz. temi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Podobno, ampak na N96 je leča nezaščitena, na N85 je pa zaščitena z mini drsnim pokrovčkom.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kupil avtonosilec Farmel

875274.jpg

Prima je, tudi slajder lahko odpiraš v obeh smereh medtem ko je telefon v nosilcu

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ahm, nabiralnika pošte ne znam nastaviti
redface-1.gif
kje za vraga na spletni strani Mobitel skriva te nastavitve??

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ima kdo kako screenshot aplikacijo za symbian 9.3?

Našel sicer screen.snap za S60, vendar se aktivira s tipkami "edit" in še eno...tipka edit je pa kje? Ne dela.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej si lahko spremeniš kombinacijo tipk. možnosti - change settings - shortcut

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja, lahko...3 možnosti so, ampak vse "edit" + še ena tipka, svojih pa ne moreš vnesti
frown-1.gif

EDIT: našel super aplikacijo Best ScreenSnap
cheer.gif

Tu pa lahko nastavljaš tipke po želji in te sproti opozarja, katere ne bojo v redu
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

gmc

Pripravnik
21. avg 2007
31
0
6
A se je komu pojavilo hreščanje v zvočniku med pogovorom ? Sem bral po forumu, pa je bilo nekaj govora o železnem prahu, ki se nabere v samem zvočniku. Kako to spucati ? Na servis ne bi rad nesel, ker bom brez tel.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meni se je že pojavilo
frown-1.gif
sem mislil da je slaba zveza ali pa tudi zato ker je zvočnik na tankem sliderju in nima kaj prida prostora.

Kje si to zasledil?

gmc

Pripravnik
21. avg 2007
31
0
6
Pri meni se je pojavilo ene 10 dni nazaj . . . Sem mislil, da bo samo od sebe izginilo, pa vseskozi hrešči in šumi. Mi je na n95 8gb isto hreščalo, pa sem softwear na novo naložil, pa je potem čudežno izginilo ! Tukaj to ni pomagalo . . .

gmc

Pripravnik
21. avg 2007
31
0
6
Jaz sem moral zamenjati zvočnik, 15 eur z delom vred ! Garancije nisem uveljavil, ker bi me prevoz in čas dražje prišla
wink-1.gif

Bart

Zelenc'
31. mar 2008
6
0
1
Mb
no vse kar prebiram, sem jaz z svojo n85 kar zadovoljen...nestrpno pa pričakujem, da jo kdo že enkrat hecka, saj drugače ne gre naložit N-gage igric, ker ne dovoli certifikat...že ve kdo mogoče za kak heck...???