Vrtec - kaj narediti?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne, zakaj bi jim. saj je problem v ciganih, čeprav malo nižje ni govora o njih. pri nas nimamo težav ne s cigani ne s takimi kot gor piše. na srečo živimo v kvartu premožnejših in se vse da. celo vrtec uredit.

verjamem pa, da je tebi hudo, ker je vedno drug kriv za tvoje težave

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
a) tema ni moja
b) težava ni moja
c) res ne vem, zakaj bi mi bilo hudo

Ampak hej, ti pa lahko tolažiš svoj ego, če ti tako paše.
Če drugače ne gre, pa namaštaj, da gre drugim slabše kot tebi...
zmaga.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si ti omenila cigane, kot faktor prezasedenosti.
kitajc omenja brezposlene mame, ti cigane.
kitajc omenja litijo, ti dolenjsko
kitajc govori o em, da je logistično težko, realno pa nemogoče bit v lj 8 ur na šihtu, otrok pa v litiji samo 9 ur v vrtcu. ti pa o ciganih.

a te je stradec nabrisal, da si na tem nivoju al kaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
najt eno penzionistko ki bo blizu tebe pa bo pripravljena pazit na otroka!
Mnjah. Dobro je temeljito preverit to penzionistko. Namreč, zanimiva zgodbica: pride starš prezgodaj po detece, le to pa PRIVEZANO v posteljici. Potem je bilo jasno, zakaj je ta penzionistka vztrajala, da je treba najavit prihod.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a si ti omenila cigane, kot faktor prezasedenosti.
kitajc omenja brezposlene mame, ti cigane.
kitajc omenja litijo, ti dolenjsko
kitajc govori o em, da je logistično težko, realno pa nemogoče bit v lj 8 ur na šihtu, otrok pa v litiji samo 9 ur v vrtcu. ti pa o ciganih.

Vidim, da spet haluciniraš, ja....
smirk-1.gif

BTW - Ja, stardec me je nabrisal. Pa ne, da si mi spet fouš...
grims-1.gif

Out.

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Delno sočustvijem s tabo, ampak bodi vesel, da sploh kje dobiš vrtec.
Mi gre na organ, ker morajo vsi okoliški hribovci (s tem ne mislim nate) voziti otroka v vrtec, ki je najbližji njihovi službi, samo da je njim najbolj udobno, pa čeprav živi 40 ali 50 kilometrov izven Ljubljane. A naj jaz iz Ljubljane vozim otroka v vrtec v Litijo, samo da bo vam udobno in vam bo šlo vse na roko. Drugače je za vrtce pristojna tvoja občina in ne MOL. Če ostane prostor, ne vidim razloga, zakaj ne bi bil tvoj otrok v ljubljanskem vrtcu. Če ga pa ni, potem pa naj se tvoja žena spravi za volan in poskrbite sami zase, ne pa da samo jokate.
Se opravičujem, da sem bil grob, ampak take stvari me razpizdijo.
Upam, da boš našel najugodnejšo rešitev tvojega problema, in da zaradi tega ne bo na škodi katerikoli otrok.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
najt eno penzionistko ki bo blizu tebe pa bo pripravljena pazit na otroka! KAr se pa vrtcev tiče sem včeraj govoril s sosedo ki plačuje vrtca 30 evrov! JA tolko koker sen napisal stanuje v hiši od očeta zraven še živi njen jebač s katerim ni poročena se pravi da je mati samohranilka in evo rezultata
brez zamere samo to je bullshit... za prijavo nezakonske zveze morata predložiti tudi sklep sodišča, da resnično nista v zvezi ter da za otroka skrbi le ena oseba. tega nekako ne moreta narediti če imata isti stalen naslov ali pa tudi začasen naslov. v kolikor že rata prvo leto, drugo zagotovo ne. v kolikor se že gresta ločeno starševstvo preko sodišča, se tudi določi kakšna je minimalna anuiteta starša neskrbnika.
tudi cena 30€ velja le v primeru, da je BRUTO dohodek na družinskega člana 300 in še nekaj € mesečno. to pomeni neto plačo okoli 370 do 390€ neto na gospodinjstvo. 30€ velja v primeru, da je cena programa za 300€, kar pa v ljubljani ni temveč je malo čez 400€ ker tak starš pade v razred 1 kjer je plačilo 10% polne cene programa.

zame so osebe, ki izkoriščajo te določbe navadne smeti ter si zaslužijo tako kazen, da bo poplačan vrtec 2x, se pravi plačilo minimalno 220% cene programa na letni ravni.to znese recimo 9500€, ki bi lahko bila uporabljena za plačilo vrtca takim otrokom, katerih starši resnično dosegajo tisti minimalni prag. par vzgojnih primerov in malce bolj striktno preverjanje resničnosti predloženih podatkov in hitro bi se nabralo par 100.000€ na vrtec...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no da ti napišem da to kar sem napisal ni bullshit kakor to imenuješ ti! Pa lepo po vrsti:
uradno nista NIKOLI živela na istem naslovu jebač je iz druge občine in mati ter hči živita na enem naslovu no to kar počneta je že drugo leto (po tvojem bi ju že morali dobiti) Tvoji neto podatki glede dohodka matere bodo kar držali ker je šivilja v enem podjetju kok mate ceno vrtca v lj ne vem lahko pa ti povem da je cena 30 evrov v enem od okoliških vrtcev v MO slovenj gradec.
Kar se tiče tega da bi ti 2x kaznoval nekoga ki izkorišča luknje bi te jaz vprašal zakaj koliko bi potem ti kaznoval šrota bavčarja in ostale? Vedno obstajajo luknje ko pišejo zakone t.i. strokovnjaki. Če zakon nekaj omogoča bi samo se opravičujem izrazu budalo to neizkoriščal!
Zadovoljen z odgovori?

p.s. beseda jebač ni mišljena kaj slabega ker sma tut kolega jaz mu tut osebno vedno rečem jebač!

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ja , tak je kaj češ. Meni se je zdelo 100 evrov dosti, ki sem jih plačala za vrtec, čeprav sem bila brezposelna. Vidim ene damice in tudi tipčke, ki pravijo, da se ne splača hodit za tistih par evrov v službo. Raje fura lajf na izi, socialna, malo še fušanja, ko jim je in je to to. Za takšen keš ko jaz grem vsako jutro delat, marsikdo vstal ne bi. Ampak tako je, jaz mam svoj sistem in se mi obrestuje.
Poštenost se splača. Če pa so se eni odločili, da ne bodo hodili v službo, ker se jim ne splača, pa okej, je njihova odločitev.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ženska mora imet vozniški izpit, jaz sem ga tudi kar stara šla delat in ženska mora imet službo.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Pri nas je ena sama omejenost, nobene fleksibilnosti. Potem pa politiki pravijo, da bodo delali najemniška stanovanja za dolgoročni najem, in bla bla bla.
Ja zakaj le, če morajo podnajemniki v svojo občino otroke v vrtec vozit? Živiš v LJ, otroka pa v vrtec vsak dan v MS, zato, ker nisi prijavljen v LJ.
bonk.gif
Slovenija so res ene omejene Butale.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če zakon nekaj omogoča bi samo se opravičujem izrazu budalo to neizkoriščal!
jaz gledam iz druge strani da se vedno najdejo osebe, ki hodijo po tanki meji med prav in narobe. eni ponoči spijo z mirno vestjo, druge bi pa če bi jo imeli grizla. če bi tvoja soseda imela kaj samospoštovanja in vesti,bi skupaj s partnerjem prijavila skupno skrbništvo. če imata oba tako nizko plačo potem tako ali tako padeta v isti plačilni razred in sta na istem. v kolikor ima partner višjo plačo pa spadata med izkoriščevalce nečesar, kar ni striktno napisano ter ljudi brez hrbtenice. in take ljudi jaz preziram ter hkrati pomiljujem medtem ko plačujem mojih skoraj 300€ vrtca...

kaj imajo šrot in bavčar veze s tem, da se tvoja soseda nepravično okoriščava??? aja seveda najlažje je jokat, kako un ne, on pa to ja zakaj pa jaz ne itd, a hkrati je sam isti okoriščevalec le na nižjem nivoju.

pa še odgovor na vprašanje teme: moj predlog je spreminitev tvojega delovnega časa tako, da gresta z ženo skupaj z avtom, otroka pa v kolikor ima priložnost ali odpelje ali pa pride iskat tvoja mati. seveda v kolikor se vam delovni časi ne prekrivajo.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Pri nas je ena sama omejenost, nobene fleksibilnosti. Potem pa politiki pravijo, da bodo delali najemniška stanovanja za dolgoročni najem, in bla bla bla.
Ja zakaj le, če morajo podnajemniki v svojo občino otroke v vrtec vozit? Živiš v LJ, otroka pa v vrtec vsak dan v MS, zato, ker nisi prijavljen v LJ.
bonk.gif
Slovenija so res ene omejene Butale.
zakaj nisi prijavljen v lj če živiš v lj? to je tvoj problem en pa državin.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Če lahko (končno!) osebni dokument podaljšaš v MS, pa čeprav si iz KP, zakaj neki omejitev, da otroka ne bi smeli drugje sprejet v vrtec?
Kaj je pomembno kje si prijavljen oz. nisi, otrok rabi vrtec, starši plačujejo davke državi, zakaj si ne bi izbirali kam bodo dali otroka v vrtec?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Zato ker občina financira vrtec in nobena noče plačevati za druge občane
wink-1.gif

CHAOREN - zakaj pa nebi dal otroka v privat varstvo? Koliko je sploh star otrok? Ker privat varstva so boljša in cenejša, mislim za manjše otroke do 4 let. Otrok nebo bolan pa ena ženska čuva okrog 5 otrok medtem ko v vrtcu jih je po 10+ na eno vzgojiteljico. DA nerečem da nobenemu otroku ritke ali noska ne obrišejo...

LP

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
smile-1.gif
A veš kaj si zdaj napisal?

Ok, država je rešila problem - vrtcev ni dovolj v LJ, zato pa tudi otrok ni nič manj, samo siva ekonomija bolj cveti in to ti sedaj ponujaš ChaoRen-u.
wink-1.gif
Občine financira država, vrtci bi morali biti državni.

Pa sem mislila, da imajo samo politiki votle glave.
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
In kaj mu ti svetuješ? Pač če mu ne znese z vrtcem naj da otroka v privat varstvo za eno leto, v tem času pa lahko žena naredi izpit za avto ali pa si uredi službo ali kakršnekoli probleme že imata
wink-1.gif
Kje je tu problem?

LP