Vročinski val

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ajde darjan, da ne boš pušič rabim dans enega strojnika za grablje... prideš?

Da se pripeljem v LJ...pa to mi ja zimske gume vmes stopi na razgretem asfaltu...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
553
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zakaj je slovenski meteoalarm tako skop z opisom? Oranžni alarm in piše "izjemno visoke temperature" pri vseh regijah isto.

Pri drugih državah je za vsako regijo drugače napisano in podprto še s kakim podatkom.

CRO: Topla noæ, danu vrlo vruæe! najviša temperatura zraka>38°C; / Warm night, very hot during the day. maximum-temperature>38°C;

BIH: Maksimalna temperatura zraka do 39°C. / Maximum air temperature up to 39 °C.

SRB: en: Maximum temperature≥ 35°C
IMPACT: Very dangerous weather situations, especially when such weather situation continues for several consecutive days. Unfavourable weather conditions for chronically sick, people under therapy, medical control and meteoropaths. Animals are endangered . Very favourable weather conditions for the occurrence of forest and other fires. Unfavourable conditions for supply of electricity. Problems in traffic.

ČG: english:
Maximum temperature-Tmax > 30°C.IMPACT: TAKE ACTION, extreme high temperatures are expected. Protect yourself and support vulnerable people. Act on advice given by authorities. Expect possible infrastructural breakdowns. -

MAdžarska: english:
Heat wave can be expected above 27°C daily mean temperature for days.
Kot se spomnim je včasih podrobno pisalo. Verjetno imajo študenta, ki ne sme pisat. Kot da je problem c/p naredit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Kje je kakšna panika, za nedeljo je napovedano 27, mediji še niso tega opazili, da bi "natisnili" šokantne naslove?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pa saj bo naslednji naslov na 24kur nekaj v tem stilu :
"Prihajajo šokantne vremenske spremebe. Drastičen padec temperatur" ....

če pa bo res malo temp padla pa bo nekaj takega :
" ljudje šokirani zaradi nenadnega drastične padca temeratur"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Zdaj bi bil aktualen naslov "čez vikend bo temperatura morja višja od temperature ozračja".

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Sneg bo
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Nekdo je jamral, kako je pri nas problem v visoki vlagi in ne le temperaturah, in da recimo v španiji so toliko višje, je pa tam nižje vlaga in je bolj znosno. (ne da se mi iskati tistega posta, je pa potem ynos še prilimal nek graf temp + vlage, oz tabelco)

No..ampak kako pa potem celotna florida funkcionira, kakšne so temperature in vlaga tam?

Ali pa kalifornija?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ne vem za vas, ampak meni je bilo vceraj v Ljubljani bolano vroce. Je pa res, da delam v centru in stanujem prakticno v centru, se mocno pozna beton.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Dokler sem živel v blku je bilo tuidi meni vsako poletje dokaj neznosno. Tam kjer pa je nekoliko manj asfalta in betona pa se da preživeti

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Ja kaj je zdaj to..nedelje 24, pon 29, tor 24...

je to blo to od letošnjeg poletja al kaj, gremo nazaj na pofcano vreme in nizke temperature?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
553
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekdo je jamral, kako je pri nas problem v visoki vlagi in ne le temperaturah, in da recimo v španiji so toliko višje, je pa tam nižje vlaga in je bolj znosno. (ne da se mi iskati tistega posta, je pa potem ynos še prilimal nek graf temp + vlage, oz tabelco)

No..ampak kako pa potem celotna florida funkcionira, kakšne so temperature in vlaga tam?

Ali pa kalifornija?
Tako kot je skandinavec nna nizke temperature. Tako so tisti na visoke temperature in vlago. Sej Primorci pa notranjci nič ne jambrajo ker so navajeni.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja kaj je zdaj to..nedelje 24, pon 29, tor 24...

je to blo to od letošnjeg poletja al kaj, gremo nazaj na pofcano vreme in nizke temperature?
Ma odjebi že no. Resno