Vračilo računa

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Živjo. Imam eno vprašanje.. Kupil sem nek izdelek in ga nato vrnil zaradi napake. Trgovec mi je vrnil kupnino, podpisal sem potrdilo o vračilu le te. Dobil sem tudi nov račun z negativno količino. Kar me zanima je, če je trgovec upravičen do obdržitve mojega računa, ki sem ga dobil ob nakupu ali imam pravico, da ga obdržim?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Seveda je račun tvoj, lahko bi mu pokazal tudi kopijo, ne vem zakaj si tja nesel original, ta sodi v knjige.

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Ok, pa recimo, da jim nesem kopijo računa. Ga morem pustit njim? Oni pravijo, da ja, ker z vračilom in povrnjeno kupnino nisem več lastnik izdelka in mi račun ne pripada, oni pa ga potrebujejo kot potrdilo, da je bil izdelek vrnjen.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Lahko pa v poslovne knjige sodi original + dobropis.
Transakcija s TRR-ja je bila vendarle narejena in transakcija je rezultat določenega poslovnega dogodka, ki ga izkazujeta račun in dobropis.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
odvisno kako si plačal, vse s kešem in bo zadeva izginila
smile-1.gif
ali si imel že poknjiženo... potem rabiš in račun in storno računa...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
V knjige sedaj ne sodi niti original, ker je bil znesek povrnjen.
Seveda sodi, kaj ti ni jasno. Ok morda lahko kaj mutite, če je bilo z gotovino in ti in trgovec to zbrišeta iz vseh evidenc, ampak ni pravilno.

Da pa račun ni več tvoj, saj ne vem kdo je tu večji komedijant ti ali trgovec. Kot bi gledal A je to.

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Takale je zadeva..izdelek (manj kot 100€ z ddv) je bil kupljen s poslovno kartico, ob vrnitvi pa mi je bila vrnjena gotovina, na tem novem računu z negativno količino pa nikjer ni zavedena davčna številka podjetja ne nič. Verjetno pa je narejena povezava na stari račun (davčna blagajna). Kako to sedaj urediti, da bo vse štimalo, da ne bo problemov z davčno? Ta denar je trebaj sedaj verjetno nekako spraviti nazaj v firmo? Ker stari račun je že poknjižen.

Nazadnje urejeno: