Vprašanje glede provide (Gre se za stavo)

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
meni ni nič posebnega, ko veliko voziš z višjo hitrostjo se prilagodiš..cesta se pa mi slučajno ne zapira.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
S hitrostjo 100 km/h na avtocesti ni narobe prav nič, le da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju...torej, nekdo s 100 km/h lahko prehiteva ljudtsvo na desnem pasu, ki vozi recimo 80 km/h, s čimer ni tudi nič narobe.

Ni nič narobe, dokler mene na oviraš, ko pridivjam za tabo z vratolomno hitrostjo 130km/h.

In tudi kot ti pritelovadiš s 130 ni nič narobe, dokler se po koncu prehitevanja lepo umakne. Boš že potrpel ...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kdorkoli vozi 270 po AC je za umobolnico.....še na nemških AC je to samomor, tam nekje 200 je recimo v mejah normalo, kar je več je že malo "NORO".

Pa pelješ se v avtu 200km/h pa sploh ne čutiš (razen če se voziš "200" z Fiat Unotom po klancu navzdol). V nemčiji se voziš 250km/h pa ti kakšen še zmeri tako mimo pade, da ti ni nič jasno. Za v umobolnico so pa tisti, ki se na AC vključujejo z 60km/h in ki se po AC vozijo 80 tam kjer je omejitev 130km/h.

po prehitevalnem, si pozabila povedat :/ in se ne premaknejo dol

Ah, to ti narobe misliš, [censored] je tisti, ki se pelje 180m/h po prehitevalnem in ne tisti, ki se vozi po prehitevalnem 100, tam kjer je omejitev 130km/h. Boljš počas pa ziher.

S hitrostjo 100 km/h na avtocesti ni narobe prav nič, le da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju...torej, nekdo s 100 km/h lahko prehiteva ljudtsvo na desnem pasu, ki vozi recimo 80 km/h, s čimer ni tudi nič narobe. 180 km/h po prehitevalnem je pa kar konkretna kazen...jebiga, eni ljudje so očitno tako moteni, da ne zmorejo dojeti, čemu obstaja zakon o varnosti v cestnem prometu. ..

Čemu obstaja? Obstaja samo za kasiranje, če bi se jim šlo za varnost bi bilo marsikaj drugače.
A če je zakon določil na AC max hitrost 130 potem pri 150 ni več varno? A ko je bila včasih omejitev 120 je bila 130 hitrost nevarna? Držati se zakona kot pijanec plota je včasih nevarneje kot presoditi po svojih življenskih izkušnjah (res pa večina precenjuje te izkušnje to je tudi največji problem "balkana")

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In tudi kot ti pritelovadiš s 130 ni nič narobe, dokler se po koncu prehitevanja lepo umakne. Boš že potrpel ...

Maš res
zmaga.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Dej ne govori neumnosti ok.

Aja, sem mislil da bmw fahrerji pač dirkate Žanu v čast. Umrl je pač popolnoma na isti način kot ga imaš ti za nenevarno zabavo.

Lej, za sodelovanje na spletnih forumih je dobro imeti dve stvari:

a) približno uštiman sarkazem detektor

b) know your meme.press

Sicer pa zaradi mene izgubljaj živce, če hočeš. Jaz se (ti) na tej strani smejim.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Pofočkalo se vas je že nekaj, ki ste se peljali več kot 250 kmh. Povejte, se vam je res že zapirala cesta? Ko sem to probal jaz (290), se mi ni, edino prekinjena črta je postala neprekinjena.

Z motorjem je drugačen občutek kot v avtu, ti lahko praktično s prve roke povem. Recimo na motorju tam do 240-250 niti ni kejdosti posebnega,cez to mejo je pa ze drug obcutek, ne znam opisati ga.

Medtem kot pri avtu 260 ni problema, problem pa je če ti kaksen ki ne uporablja vzratnih ogledal zapelje na tvoj pas, ker potem bremze lepo žarijo =)

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
če ti nekdo prileti 260 na rit niti ni važno ali uporabljaš špegle al ne, ker ga v nobenem primeru ne vidiš.
v tem času prevoziš 75 m v eni sekundi.

kok metrov nazaj za vozilo se vidi v špeglih?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
če ti nekdo prileti 260 na rit niti ni važno ali uporabljaš špegle al ne, ker ga v nobenem primeru ne vidiš.
v tem času prevoziš 75 m v eni sekundi.

kok metrov nazaj za vozilo se vidi v špeglih?

Ti delas izračune glede na stoječo osebo. Ce nekdo vozi 130 ali pa 150 , potem brez problema vidi avto z 250+ zadaj. Pa ne mi reč da to ni res, ker sem bil že dostikrat priča temu, vozim normalno okoli 150 po tempomatu in se preden sta me prehitela dva hitra, sem jih opazil v speglu. Keč je v tem, da moras večkrat pogledati v spegu, da malce ocenis hitrost. Problem ja pa v tem, da kaksni samo 1x pogledajo v spegu in skocijo levo.

Pa konec koncev tudi če bi stal na mostu in bi edn padel mimo 250, bi imel avto v vidnem polju kar nekaj sekund.

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Problem je v tem da ljudje ocenijo razdaljo približujočega se vozila in ne njegove hitrosti, zato pa je toliko takih, ki skočijo na prehitevalni pas.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ne rabiš men tega govort, jaz se, ko zaključim manever prehitevanja, vrnem na desni pas.
Problem nastane ko kakšen čveka po telefonu, z eno roko drži telefon, z drugo volan, že tko je manj pozoren na vožnjo, ker pa drži volan pa niti smerokaza ne da....

Če takrat samo pregreješ diske je v redu, če se pa tvoja žara prižge na žalah, je pa malo manj v redu....

kdo nosi odgvovornost za nesrečo v tem primeru?
Verjetno noben, ker se bo šlo obema za prvi november svečko prižgat...

Jaz rad peljem hitro, vendar ne za ceno lastnega in tujega življenja. Ni vredno

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Recimo na motorju tam do 240-250 niti ni kejdosti posebnega,cez to mejo je pa ze drug obcutek, ne znam opisati ga.
Mi ne rabiš razlagat, sem svojega zelenega bombnika enkrat pognal na prazni avtocesti (pa bi zeleni hudič še kar vlekel), potem pa sem dohitel prve avtomobile. Sama hitrost niti ni bila neka strašna reč, dogajati se je začelo, ko sem zaprl gas. 1200 kubikov, 180 konj in 140 navora je naredilo svoje, mašina je začela bremzat (niti ne preveč) in občutek sem imel, da me je hotelo potegniti čez balanco. Žal sem motor prej prodal preden sem preizkusil njegovo končno hitrost, ki je bila realnih 303 kmh (ne po števcu).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Mene tista končna brzina mika,ampak ne za ceno mojega življenja. Recimo lepa cesta je Bled LJ, tanova AC in če ni prometa, imas samo ravnino. 287 mislim da je bilo takrat dovolj, bi pa vseeno rad videl številko 3 spredaj,ampak vprašanje ce bo to izvedljivo. Je pa pri motorju to plus, da čim spustis gas pri taki brzini, imas v naslednjem trenutku vsaj 100km/h manj notr...

PS: Uf, kako bodo zdej navalili na to divjanje, to je dosti bolj nevarno,kot pa ustaviti v megli sredi AC.
evil.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
bi pa vseeno rad videl številko 3 spredaj,ampak vprašanje ce bo to izvedljivo.
Ne bo. Števec kaže največ 299, tudi analogni ne gre čez. Pravijo da obrati in brzina še rastejo, števec pa se ustavi.
Pusti prometne moraliste, oni so angelčki. Je veliko bolj nevarno divjanje čez Petrolovo črpalko (sem te videl zadnjič).
grims-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
hysterical-1.gif

Ah, angelčkov je veliko, te ponavadi največje zdrahe delajo po cesti
rolleyes-1.gif
. V tej temi se 98% sodelujočih vozi po predpisih, nikoli ne gredo več kot 130 po AC, bog ne daj.

Pol ga pa vidiš kako se vozi brez luči v dežju z mobitelom v roki na prehitevalnem pasu 75km/h... sam ni pa šel čez omejitev
cool-1.gif