Vprašanje glede DDV

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Ja bolj kot tole berem, bolj sem prepričan, da imata oba prav...

Za enak bruto znesek, se da z manjšimi "optimizacijami" pridelati, da ti na koncu ostane isto ali malenkost bolje. Ampak nič ne sme iti narobe. (in ja med bruto-bruto sem računal na letnem nivoju, kar pomeni tudi regres, božičnica...)

Ker pa sem zase tudi delal kalkulacijo za eno podobno zadevo, je realnost bližje Softijevi razlagi. Ker dopust rabim, bolniška tudi lahko pride, pa računalnik je potrebno zamenjati, pa telefon tudi ni zastonj...

p.s. a ja Softi oprosti, ampak sem bil v taki gneči, da sem enostavno pozabil poklicati nazaj... Upam, da si rešil...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem rešil. pozabil ne bom.

ti mene nikol ne pokličeš.

res je, da ni treba za pir dat..ampak tut nič ne delamo.
očitno si slabo skalkuliral strošek telefona.
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem rešil. pozabil ne bom.

ti mene nikol ne pokličeš.

res je, da ni treba za pir dat..ampak tut nič ne delamo.
očitno si slabo skalkuliral strošek telefona.
evil.gif

telefon je drag... mercatorjevo pivo bi še zneslo... sej več recesija, treba rezati stroške!

asfalta še ne rabim, virtualizacija je svetlobna leta daleč pri trenutnem prometu v gradbeništvu, za drugi del posla pa se nimam kaj pritoževati (samo škoda ko vsi to rabite samo 1 mesec, pol pa nebi nihče več. Dej ti mene pokliči novembra, da pogledava klimo zakaj ne hladi
wink-1.gif
).

če boš kej skozi naše konce hodil, dam še za sirov burek!

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
V zadnjem delu si malo posplošil moje besede (tam kjer se napisal da preberi vse). Urejati rezultat se splača tam kje je znesek za preskok med razredi majhen. Če so zneski veliki glede na obseg poslovanja zadeva leti ven pri prvem pregledu.
O čem tukaj govorimo? Kakšni so recimo ti veliki zneski glede na obseg poslovanja? A je jurja na mesec potnih preveč? Je 2 jurja na mesec potnih preveč? Verjetno je to vse odvisno od poslovne upravičenosti. Recimo, da si stalno okrog strank po celi Sloveniji, imaš dokazila, da si tam bil (parkirne listke, itd.) in tem sledijo seveda tudi ustrezne izhodne fakture, potem verjetno ne morejo ravno metat ven pri prvem pregledu. Pa je to v drugem primeru recimo 24 jurjev letno potnih...

Potem jurja za partnersko srečanje v Berlinu verjetno tudi ne morejo vreč ven, če se moraš izobraževat...

Sicer se pa strinjam s Softijem: treba gledat na prihodke in ne kako boš s stroški ''zaslužil''. Dejstvo pa je, da se verjetno splača kakšen dan na mesec posvetit temu, da stroške pravilno sestaviš skupaj, ker je malo čudno služit, pa državi dajat več kot je potrebno. Da ne govorimo o bednih primerih, ko za 1 EUR presežeš cenzus, pa potem drugo leto na ta račun skeširaš par jurjev več državi. Če tega ne ''optimiziraš'' ni ravno pametno.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Kako to misliš?
Če hočeš da isto ostane ko odbiješ vse stroške kot prej neto?

Sej si vse privat stroške (telefon, internet, ...) prej plačeval iz plače. Fejk kilometrine pa so neobdavčenje in jih prej ni bilo.

Zadeva čist lepo laufa dokler imaš enga normalnega, ki vodi papirje in se z delodajalcem ne začneš kregat. Potem dobiš pa samo klic jutri te ne rabim. Seveda brez odpravnine.

K znesku plače ne pozabi prišteti še 1/12 regresa vsak mesec.

no..vidiš. takoj tipično balkansko. še začel nismo pa bomo fejkal kilometrine, stroške itd.

kle je problem slovenskega podjetništva. namesto, da se dela, ukvarja z delom, dodano vrednostjo se mesec do dva na leto drka potne naloge, obrača bilance, dodaja šolanja, hotelske nočitve, namišljene dnevnice itd itd..

Ni to problem slovenskega podjetništva. Problem je zakaj se to dela.

Dela se zaradi tega, ker je slovneska država tako pohlepna na vseh področjih, da bog ne daj, da kdo kaj zasluži, mu je treba takoj večino spipat iz žepa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Bi se strinjal. Seveda si pa lahko še vedno nekje zaposlen in se s tem ne boš ubadal
wink-1.gif
.

Sicer je pa bolano, ko vidiš, kakšne razlike so v ceni posameznih zadev, če gre na podjetje ali pa če jo plačaš kot fizikalac. Pri podjetju si takoj na 50% cene glede na fizikalca, čeprav je bruto cena ista.