Vpis za status?

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
A smo pol sošolci?
grin1.gif
Sem se tud jaz letos tkole vpisal. Ej zajfa a ti veš kako je z zavarovanjem... A imaš pokrito osnovno in dodatno, ali samo osnovno? A se lahko nezgodno zavaruješ kot študent? Kako je recimo s članstvom v študentskih klubih?
lp

Dokler imaš status in si star manj, kot 26 let imaš polno zavarovanje preko staršev.
Ne vem, kako je glede nezgodnega zavarovanja
Potrdilo na študentskem servisu je 100% veljavno, toda lahko delaš samo do 26. leta....olajšave so iste, kot pri študentu, torej 400 evrov nakazila se ti ne odvete akontacija, nad to nakazilo pa se odvede, ampak dobiš nazaj samo nisem prepričan, kako je glede tega, če potem na koncu leta presežeš 3000 evrov, če te starši dajo v dohodnino vrjetno ne dobiš vse nazaj.

jan1983

Zelenc'
26. jul 2010
1
0
1
Zdravo,

a potem če na višji šoli pridobiš status, ti ni treba plačevati za tiste izpite ki so ti še ostali na faksu ter diplomo?

podgora36

Zelenc'
16. avg 2010
1
0
1
Ojla, ker se bo potrebno vpisat me zanima ali je tale šola MEGRA ok? Ali je status veljaven celo leto, ali ste lahko delali prek servisa?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

iny

Zelenc'
9. sep 2010
1
0
1
Zdravo! Zanima me kam in do kdaj se lahko vpišem za status....Pišem diplomo (univerza na primorskem-turistica) in ker mi diplome ne bo uspelo dokončati do oktobra, me zanima, na katero fakulteto bi se lahko vpisala da mi ne poteče status...trenutno imam absolventski staž, nisem ga še podaljšala ker je malo težje pri nas, nikoli nisem ponavljala ali pavzirala...Kaki nasveti??? Hvala!!!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Pogoji za podaljšanje absolventa so bolj ali manj enaki vsepovsod, kakšni so imate verjetno na spletni strani vaše šole, če se malo znajdeš sploh ni problem podaljšat ( use imagination). Sicer poskusi v Slovenj Gradcu, tam imajo neko višjo šolo nevemčesa, vpis je bil lani 35€, več kot 100 prostih mest so imeli, pa sredi noči so že čakali..... je bil precej naval
bonk.gif
ostale šole imajo manj vpisnih mest. Če si že na fakulteti potem išči samo med višjimi šolami, če se ti gre samo za status, na drugo fakulteto lahko greš ampak je to pol vzporedni študij, ki ga mora odobriti tudi tvoja dotedanja fakulteta.

Poišči v googlu višješolska prijavna služba, tam ti piše vse kaj rabiš.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Iz glave. Zavarovanje, cenejša mesečna, če uporabljaš, otroški dokladek, prehranjevanje itd.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če se ti rata vpisat na UNI v istem kraju ja. Samo bi se moral potem vzporedno vpisat, če bi sploh šlo. Če greš na kako višjo, odpade mesečna in boni. Zavarovanje pa po 26-em letu, prav tako se mi zdi otroški dodatek.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Jap, od 1.6. ..... pa ne da ne bo več štud. dela, bo pač urno zelo omejeno, pa če bodo gledali od januarja naprej ure, je marsikdo za tisto leto že zaključil.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Na izobraževanje za odrasle, ne na klasično srednjo.

Lani sem hodil na tečaj italijanščine na Andragoški zavod Maribor.V sosednji učilnici so imeli večerno šolo za odrasle.Ajme. Ko sem gledal te modele in modelke..ma jaz tega folka ne bi najel za košenje trave.

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
ksz...
A je letos kdo probu tole v kopru? Samoizobraževanje mislm.. Js sm poslala mail včer, pa še nism dobila odgovora... A kdo ve do kdaj vpisujejo pa če je cena še taka kt lani?

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Optimistično vprašanje : A se z 27imi leti da kje vpisat in imet status študenta ? ( Celo študentarijo sem na istem faxu le smer sem vmes zamenjal 1x ). Predvsem me zanima iz vidika, da bi imel lahko še zmeraj popoldanski s.p.. Any ideas?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Jaz sem ravno včeraj poslala vse dokumente in plačano položnico nazaj v Koper, čakam na potrdila o vpisu
smile-1.gif
Raje poskusi kar poklicat, kot pa da čakaš na odgovor na mail. Bo dost hitreje.

zdufs

Zelenc'
27. sep 2010
6
0
1
Kam si se pa to vpisala, ker js bi se tut in rabim samo status študenta za delo prek štud. servisa in zaradi bonov
smile-1.gif

symona

Zelenc'
27. sep 2010
1
0
1
foxy lady in masterr!!a vesta slučajno do kdaj se lahko vpišeš pri njih?kakšni so pogoji?al sm prepozna?
zdufs-so teb kaj odgovorili?