Vožnja brez izpita

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Izpit za avto sem imel malo več kot 2 leti, potem pa so mi ga vzeli kot mlademu vozniku, zaradi prehitre vožnje. Imel sem pač nesrečo, da so me policisti tolikokrat dobili, med tem, ko nekateri vozijo pijani in divjajo po cestah, pa se še zdaj vozijo naokoli. Ne enačite me prosim z nekim norcem, saj sem peljal le 15-20 čez omejitev.. Saj vem da tudi to je nekaj, ampak verjetno tudi vi ne peljete vedno 50. Torej, zanima me, kolikšna je kazen, če me dobijo med vožnjo brez izpita. Avto je seveda registriran, na njem so zimske gume, v glavnem, avto je izpraven. Mi lahko podalšajo prepoved delanja izpita? Zaenkrat je to doba šestih (6) mesecev. Vendar si zaradi službe tega ne morem privoščiti.. Vem, da bi prej moral mislit na to, pa jebiga
rolleyes-1.gif
Seveda bi od zdaj naprej peljal po omejitvah, da me policisti ne bi imeli zaradi česar ustaviti, razen kontrola prometa seveda...
Hvala za odgovore!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ma če se voziš ob običajnih urah na šiht in nazaj je majhna šansa, da te dobijo. Vse izven tega časa precej povečuje možnosti da te dobijo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Dogovori se z delodajalcem, obrazloži nastalo situacijo. Poišči si drug prevoz za ta čas (kolegi, sodelavci, avtobus, vlak...).
Sem imel tudi sam takega sodelavca, je moral celo ponovno delat izpit. Parkrat je šel prej, ker je imel vožnjo (je pač drugič nadoknadil oziroma ko se je nabralo ur, so mu odbili 1 dan dopusta), to je bilo pa tudi vse.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če ni izpita, ni vožnje! Predstavljaj si sranje, ki si ga lahko narediš, če si deležen v nesreči, pa da si za nameček še kriv za le to...

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Po starem zakonu je bilo 500 evrov oz. 250 evrov, kar se meni zdi, da ni tako zelo veliko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Mene pa zanima, kakšen bo občutek ko bo imel nesrečo brez izpita.
Sploh potem ko bo enkrat zavarovalnica to ugotovila!
Predvidevam da ti prepoved lahko podaljšajo, če te dobijo brez izpita.
Ampak največja težava bo prva vrstica, sploh če bo kaj večjega, in ne boste mogli "mutit"

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
tako ali tako te bo doletala denarna kazen, ker pa si imel prepoved, pa toliko bolj, ker ko bo sov v kontrolo, in mu bo na ekranu izpisalo da imas prepoved, sploh nima kaj razmisljati...denarna kazen ne bo mala (1000€ + 8 pik)

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz se nisem upal voziti brez izpita.
Ozidoma sem se enkrat peljal 100m stran od hiše, ker je avto že nekaj mesev stal na mestu, pa še takrat so se mimo peljali policaji, mi je skoraj srce ušel v hlače.
smile-1.gif

Pojdi čimprej ponovno delati izpit, da ga boš lahko čez pov leta prevzel.
Do takrat se pa čimbolj izogibaj vožnji avtomobila! Če te dobijo, naj bi dobil prepoved vožnje še za dodatnega pol leta in denarno kazen.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Ti povem mojo zgodbo:

Vzeli izpit nov. 2008 peljal ob 2h zjutraj 103 kmh v naaselju in je bilo dovolj. nikoli ne pijem nikoli nisem naredil prometne nesreče niti bil udeležen v eni. vozim že 8 let

Vozil sem se brez izpita 7 mesecev v službo in nazaj
pa še takrat so me 2x ustavili naši vrli miličniki. imel sem star izpit pri sebi. kontrola prometa pač. mal sem švical ampak je bilo vse ok.

zdej kazen je 500 eur če te dobijo. mene niso. če te dobijo 3x zapored zaplemba vozila.

moraš se zavedati kaj delaš, da si zelo v rizični situaciji kar se tiče kazenske zakonodaje če te dobijo.

jaz nisem imel izbire zaradi prometne infrastrukture

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
A na odškodnisko odgovornost pa ne pomislite.
Zavarovalno polico lahko doma zataknete v okvir slike. Oškodovancu ne bo koristila. Kaj to pomeni, upam da vam je jasno.
Upajte da bo regres v času nesreče limitiran.
Jaz sem samo zaradi tega razloga (odškodnina) pred desetletjem kupil limitiran motor.
Za kazni bi že nekako zbral, za odškodnine pa ne hvala.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Najvecji shit je karambol, ker bos vse stroske kril sam....pol pa zracunej kok casa bos delal, ce bos nekomu mogu pljunit 8.000 recimo.
Drgac pa kar se tice voznje, ce vozis po pravilih, se nimas cesa bat. Mors met res nesreco, da lih tebe ustavijo in prekntrolirajo. Ceprow, pomoje bo zmer vec kontrol kr tko....se je za pazit. Pa pomoje glede na to, da so ti vzel izpit, si mel prekrske s tockam, te ustavijo brez izpita, je spet cela kriza, tko da pade tisocak, pa se avto ti zaplenijo verjetno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz vem, da sem se parkrat peljal s kakim težkim motorjem brez izpita (pa ne daleč recimo kak krog 1km) pa ni fajn, zato grem letos polet delat izpit

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kontrole majo uglavnm ponoci? Ce gres zjutrej na siht in popoldne domov v prometni spici, ni sile. Ce pa reskiras voznjo zvecer in ponoci, mas pa itak veliiiko verjetnost da te pocekirajo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Ti povem mojo zgodbo:

Vzeli izpit nov. 2008 peljal ob 2h zjutraj 103 kmh v naaselju in je bilo dovolj. nikoli ne pijem nikoli nisem naredil prometne nesreče niti bil udeležen v eni. vozim že 8 let

Vozil sem se brez izpita 7 mesecev v službo in nazaj
pa še takrat so me 2x ustavili naši vrli miličniki. imel sem star izpit pri sebi. kontrola prometa pač. mal sem švical ampak je bilo vse ok.

zdej kazen je 500 eur če te dobijo. mene niso. če te dobijo 3x zapored zaplemba vozila.

moraš se zavedati kaj delaš, da si zelo v rizični situaciji kar se tiče kazenske zakonodaje če te dobijo.

jaz nisem imel izbire zaradi prometne infrastrukture

Si pa imel izbiro, da bi lazhko obdržal vozniško dov. Pa si izbral drugo možnost. Ne mi potem ene pravljice pisat o tem, kako nisi imel nobene druge izbire.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
malo off topic. Zakaj moraš po odvzetju vozniške le to ponovno opraviti? Vozniško si pridobil z določenim znanje, kateri se z izkušnjami le dopolnjuje in ne vem zakaj bi moral še enkrat vse onavljati. Strinjam se, da ti ga odvzamejo...se pa ne strinjam, da ga moraš ponovno opravljati, ker tukaj ni nobene logike.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Je logika, država preveri ali res dovolj obvladaš vožnjo da imaš lahko izpit. Namreč očitno ti nekaj ni ajsno da si tako kršil zakon da je bilo dovoljenje odvzeto. Meni je stvar povsem logična.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Pridi v ljubljano probat. Sploh potem ko bo dežurni na postaji ob pogledu nate padel v neustavljiv krohot. Če že igraš na foro prijatelja potem igraj vsaj na nekoga ki ti je vizuelno podoben. Aja pa ta nasvet je 5 EUR =P