Voznik taxija

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kaj pa tiste "crne ninje" pred Bachusom, se mi zdi da videvam ene in iste?

Mnja =)

Z njimi nikoli nisem imel tezav in tudi nikogar ne poznam ki bi jih imel. Oni pac cakajo na stranke ki jih lahko ocurijo po tarifi ki jo pac imajo... Veliko se govori da se pri njh dobi raznovrstna roba, vendar sem pred kratkim spoznal dva ki sta poleg taxija se lastnika nekga lokala... Tako da nekateri pac se z drugimi dejavnostimi financirajo avtomobile ki jih vozijo...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.565
490
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kadar sem jaz sel tja koga iskat sem ali snel tablo taxi ter z avta pobral nalepke (in stranki po telefonu povedal kak avto imam) ali pa sem stranki rekel da se dobiva pri rampah od parkirisca. Ce bi pobral pred vhodom oz izhodom bi pa posredovali tisti ki tam cakajo.

confused-1.gif

V bivši firmi smo imeli pogodbo s Taxi društvom LJ - vse prevoze so opravljali oni, kadar si rabil prevoz si poklical centrtalo, jih je dovolj, da so hitro na želenem mestu. Vključno z Brnikom. Počakal te je taksist, ki je sprejel naročilo, s tablico s tvojim imenom na Prihodih. Avto je bil vedno parkiran nekje blizu, če je imel avijon večjo zamudo, ga je pač premaknil na parking in ga pripeljal pred vhod. In to se je zgodilo zelo redko. Da bi kdo skrival tablice in nalepke pa prvič slišim.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Za zmaje ne vem kako imajo urejeno. Dejansko če si vnaprej dogovorjen ne bi smelo biti težav, ampak vcasih je to tezko dopovedati kateremu od tam cakajocih taksistov. Pac poberes pri rampah ali pa snames nalepke. akaj bi si ustvarjal tezave po nepotrebnem.

Dik

Majstr
28. okt 2007
1.598
103
63
Od križišča mal naprej na desno
Tut jst ne vem zakaj bi te kdo teral stran ali pa težil če imaš naročeno stranko, pošleš čapca v tri krasne pa je kaj ti bo pa meho naredu.
Meni je glih prejšnji teden en meho kupon dal se ni ustavil pred stop znakom pa sem mu meco oškrabo pol se je pa še pizdil nekej pa sem ga poslal u tri p.m. pa poklical policijo in je dobil še posladek zraven pa še stranko je zgubu hehe.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.880
39
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ta vip nalepka bi ti res koristila ko bi te ustavila policija in te vprasala o pogodbi o zaposlitvi ki jo mora vsak voznik vedno imeti pri sebi.

Mislim ne vem kdaj se ti je poslabsalo ampak se mi zdi da vcasih nisi tako nabijal.

Pogodbo sem imel vedno s seboj, da ne bo kake pomote
grims-1.gif

A tebi, če nekdo reče ajde mulo spelji se res kar greš?
confused-1.gif
Ne delaj trega ni dobro za zdravje

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
489
83
okolica metropole
žal nimaš pojma o čem govoriš.

na brniku lahko pobereš naročen prevoz, lahko odložiš pripeljano in lahko pobereš pred vrati, če ni nobenega izmed brniških taksistov. na taksi parkirišču ti ni dovoljeno stati tako ali drugače. kadar stojiš, je dobra volja brnikarjev, da ti dovolijo. ampak pobral bodo pa oni prej k ti, pa čeprav stojiš tam 2 uri, on je prišel pa pet min nazaj.

zakaj?
enostavno zato, ker brniku plačujejo mastno ptovizijo za postajališče
ker brnik z njimi dviguje sliko države
in ker imajo pač vsa pooblastila.

seveda se vedno najde pametnjakovič, ki pa bo verjetno, ko dopizdi vsem, plačal v državni proračun. saj red na brniku vzdržuje tudi policija.

btw
mehotov tam ni.

pa še en btw
na taksi placih po lj kjer piše interturs, ne sme stati nben drug taksi razen interturs. mogoče eni niste pismeni, pa ne dojemate, ampak dejstva so dejstva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ta vip nalepka bi ti res koristila ko bi te ustavila policija in te vprasala o pogodbi o zaposlitvi ki jo mora vsak voznik vedno imeti pri sebi.

Mislim ne vem kdaj se ti je poslabsalo ampak se mi zdi da vcasih nisi tako nabijal.

Pogodbo sem imel vedno s seboj, da ne bo kake pomote
grims-1.gif

A tebi, če nekdo reče ajde mulo spelji se res kar greš?
confused-1.gif
Ne delaj trega ni dobro za zdravje

Človek glej nerad žalim, ampak ti si tepec. Ker ali si tako neumen da pocnes nekaj narobe in si preprican da je to prav ali pa pametujes o stvares o katerih res nimas pojma.

Namrec ce zelis legalno voziti taksi vozilo, moras imeti v avtu: prometno dovoljenje z oznako da je vozilo namenjeno javnemu prevozu potnikov, licenco izdano za točno ta avto, opremo za taksi, pogodbo o delu (ne avtorsko, podjemno ali karkoli drugega).

nekateri mislijo da drzavo prinasajo naokoli tako, da voznikov vsakih 8 dni naredijo novo pogodbo o poskusnem delu... ampak ne gre... ne bom pisal zakaj ampak zadnji mesec jih je kar nekaj fasalo ornk kazni zaradi neupostevanja predpisov.

Morda si res sel nekoga iskat na letalisce. To se ne pomeni da si vozil taksi. in to da si se ti pripeljal na brnik, parkiral vzporedno s taksisti ki tam cakajo (ker si žešči seveda veš kje to je) in nato pobral stranko je enostavno buča. Ti je softi napisal zakaj. In ja, v sporih glede tega je že posredovala policija, ki ima navodila, da taksisti ki nimajo dovolilnice od brnika nimajo tam kaj iskat. Aja sej res, ti si imel svojo imaginarno VIP nalepko.

V zivljenju sem se ukvarjal ze z nesteto stvarmi. verjamem da ti tudi. Ampak nikoli se nisem izmisljeval stvari. in nikoli si nisem izmisljeval stvari samo zato da bi dokazoval svoj prav.

Ker a ves v tvoji zgodbi je ena stvar res nelogicna: ce si ti sel nekoga cakat not na prihode s tablico v roki, zakaj zaboga bi imel na avtu nalepke in taksi tablo?!

V enih temah te je blo zanimivo brat ker sme mislil da se na dolocene stvari spoznas, ampak v tej temi stalno dokazujes da si en navaden blefer. Jaz te bom kar malcom zacel klicat.
In ja ne bom ti vec replicirar tu pa ce magar napises da vsak dan na zelezniski postaji v ljubljani nakljucne stranke pobiras taksisti tam te pa pozdravljajo ker imaš vip nalepko z motivom lokomotivčka Tomaža.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Pa modi zaklente to temo, ker nima vec veze z zaposlovanjem, o taksijih lahk v cveku al pa ekonomiji razpravljamo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.