Voznik taxija

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.729
1.258
113
Eno čisto informativno vprašanje:
Bi se dalo delati recimo med tednom popoldan ali med vikendom, z nekoliko prilagodljivim delovnim časom? Se pravi poleg rednega šihta, še taxi?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Kar se urnika tiče bi se dalo. Problem je, da te moram zaposliti. Torej ne moreš delati preko podjemne aliavtorske pogodbe ali preko s.p. - to zahteva zakon zato v taxiju tudi ni študenstkega dela. Kar se tiče urnika pa je deloob večerih in med vikendi celo boljzaželjeno tako da to gotovo ne bi bila ovira.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.886
414
83
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Čudno se sliši isti rang, kajti prodajalec v Mercatorju nima tolikšne odgovornosti kot taxist, ko mora paziti na promet kar pomeni temeljito zbranost, medtem, ko prodajalec nima ne vem kako odgovornega dela.

En folk se tako rad vozi naokoli, sploh če gre za malce boljši avto, da bi pomojem zastonj vozili. Sem že videl par ljudi, ki bi skoraj ubijali za svoje podjetje, ker jim je dalo služben avto.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.258
3.753
113
41
Lj
Drgače je če dobiš služben avto s katerim poziraš po mestu ali pa če dejansko delaš v avtu par ur.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
41
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Drgače je če dobiš služben avto s katerim poziraš po mestu ali pa če dejansko delaš v avtu par ur.

Ko sem sam pred leti vozil za Rono v MB, ko so mi dali včasih staro laguno sem bil "whatever" odvozil tisith par ur in spokal domov,
ko sem pa vozil z a6 in pa lančijo, pa sem bil kr naspidiran, pa negre se za poziranje, ker še vedno maš taksi znak na glavi,
gre se za kvalitetno delo, počutiš se bolje, rad vozš ker imaš soliden avto in to je to. Vozit moreš in enega in drugega.

Off:

Edina stvar ki mi nebo jasna, kako v LJ preživijo modeli ki vozijo nove S klase in sedmake, to ja morejo delat po 300km na dan
da se odplača leasing in vse ostalo,... V mb mislim da je najboljši avto bmw 5, ki vozi bol poredko, pa še ti so zdaj na a.netu
v rangu enega osnovnega megana, novega sedmaka al pa Sklase nima noben, kot sem omenil tisti petak pa dela na fuš kok mi je znano.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
V ljubljani imaš sedaj recimo enega Q7 ki vozi za zvezdo. Glede na njihov cenik je pokrivanje tega avta praktično nemogoče ampak.... pač dokler država ne bo začela tega urejat bomo se še marsičemu čudili.

Lahko pa potrdim da kvaliteta vozila precej vpliva na delo voznika ker tudi sam opažam da so ljudje precej boljše volje če jih prestaviš na boljši avto. Verjetno gre tudi za sam občutek da ne voziš nekih zmatranih gar.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
41
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
To je 100%!

Od kod pa krijejo Q7 bo pa vedno neznanka, ker danes tudi če kupiš recimo eno škodo superb na leasing,
je teh 300 mesečno zelo težko odplačevat, pa tut če maš en soliden avto, ki je primerno velik in dokaj poceni,
se boš še zelo namatral da si boš naredil 600€ na mesec zase; da upoštevamo amortizacijo avta, vse servise, gorivo,
govorim za MB področje, kjer taxisti 90% delovnika prestojijo na železniški, avtobusni in v centru pri "kođaku"...

Kok je kaj v LJ kilometer vožnje? (najnižji in najvišji?)

Tukaj sem zvedel tudi za enega fušarja, ki fura folk okoli z staro dizl astro, brez taximetra, brez znaka, le na "klic"
pelje pa za 8€ 15km. Fura večinoma samo med vikendi pijane študente, ampak stavim da ure/denar more met boljše
razmerje kot pa ti "radijo" taksisti...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.632
7.265
113
Saj pa ni potrebe, da se pokrije Q7.

Fant ga pač nekaj ur dnevno uporablja kot taxi, ostalo pa kot osebno vozilo, pa še davek si je lahko vrgel pod stroške, kar je zelo veliko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
min km je mislim da 0,73 2. tarifa (na klic ali z vizitko) pri intertoursu

max sem zadnjic nasel na strani od meroslovnega instituta enga audija a6 ki ima 1. tarifo "naključne stranke" 7 eur/km

Uni ki stojijo v vrsti na zelezniski v lj imajo po vecini 3,5 eur/km

Kot je malcom napisal -> ce si si lahko privoscil Q7 za privat, potem verjetno ne vozis taksija... Teoretično se sicer da -> operativni lizing - obrok nekje 1200 eur / mesec, samo potem nic ne ostane in ne vem od cesa zivi =)

kakorkoli... bo ze... upam da ga z uzitkom vozi =)

Za tega fusarja ni panike, dokler ne bo kaznovan. Sam se tega ne bi upal poceti predvsem zaradi tozb ki bi jih fasal v primeru kake prometne nesrece.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.712
3.271
113
v lokalni ostariji
kar se tega q7 tiče: avto je bil kupljen poceni, fant ima še eno zaposlitev (kje nima veze), taxi pa vozi popoldne "za dodatek" ima pa enormno veliiiiko prometa!!!! pač je povpraševanje po takem vozilu... jih le ni v lj...

morate vedeti da pač eni ne gledajo toliko na ceno. in dajo nekaj na imiđ... le ni vseeno ali se pripeljes s renault laguno ali s audi q7...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.712
3.271
113
v lokalni ostariji
ni ravno isti drek... nekdo ki nekaj da na izgled in se po lj ne prevaža s svojim vozilom mislim da mu ni vseeno ali na sestanek pride s starim fordom ali s audi q7...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Mislim da za ljudi ki jih omenjas ti alkoholik obstaja taxi drustvo ljubljana, ki po take osebe pride brez taxi table na strehi (pac po zelji)...

Se strinjam da se bi marsikdo odlocil da se raje pelje s q7 namesto z laguno (sploh za isti denar).

Ne gre pa skupaj to, da ima clovek tale taxi tko mal za zraven ker - ceima dejansko tako sluzbo da si brez tezav privosci tak avto,potem grepri celi zadevi za zelo drago prezivljanje prostega casa ker kot sem ze napisal z taxiranjem nekaj ur na dan zasluzi ravno toliko da placa obrok lizinga (ce je na lizing)...

A stekas? Jaz verjamem da ma tip se kako sluzbo. Ampak ta avto v najboljsem primeru pokriva samega sebe. Pa se to dvomim ker 1. zvezda nima spet tok prometa
2. ni ga kar naprej videt po ljubljani

vsekakor pa ne zdrzi to, da bi ta avto predstavljal obliko dodatnega zasluzka. Pri tarifi kot jo ima zvezda se + ob financiranju takega avta ne da narest. No vsaj ne omembe vrednega ne.

Še vedno pa raje vidim da je tale q7 na voljo ljudem za neko normalno ceno. Kot pa da te A6 izpred bachusa odpelje za 3eur na km in potem ljudje zivijo v prepricanju daso vsi taxiji enormno dragi...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.305
41
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Taxiji v MB so se zadnja leta zelo podražili. Tudi 100-150% torej dvojna cena. Je v LJ tudi tako?

Sem na ušesa dobil, da imajo nekateri taxiji v MB posebne usluge v obliki majhnih paketkov (droge)? Tisti, ki so v pravi socialni mreži ga pokličejo, se malce okoli zapeljejo in izmenjajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.632
7.265
113
Saj ne rabi delati sploh tega, dovolj je, da ima registirano dejavnost in si lahko celoten DDV lepo odvede.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.949
8.474
113
Ne razumem cisto kaj zelis povedati. Namrec tudi ce bi mel kako drugo dejavnost ma lahko sluzben avto...Ne razumem zakajbi taksiral. Poleg tega je malce problem davcni trditi damas avto za taksi dejavnost, hkrati pa imeti izdanih racunov le za 3% narejenih kilometrov (ce ze imas taksi samo zato da mas lahko sluzben avto)

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
malcolm,to pa po pravilu niso taxisti temveč ''posličari''...halo donesi mi 10g tamo i tamo a na veče još 2 cure...vem za mulca z bmw 635 sport (trivratni!!) ki glumi taxista
wink-1.gif

apollo fantje preklinjajo tiste moduse (zici!) da je joj
evil.gif

moram pa priznati da se je nivo avtomobilov zelo dvignil v zadnjem letu ali dveh (pred leti sem se peljal z golfom,ki si skoz podn vidu cesto
hysterical-1.gif
)
p.s. lahko bi imel kak extra popust za redne stranke (recimo zbereš računov za 100 € in imaš eno furo zastonj)
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.