Voznica z burko

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Naj ne bom napačno razumljen, zadeva me enostavno le zanima:
danes sem prehitel manjši avto z Italijanskimi registrskimi tablicami in precej presenečen videl, da ima voznica popolnoma zakrit obraz z burko. Da ne bo dileme - bila je burka (z mrežico) in ne ogrinjalo - niqab.
Zanima me predvsem, ali je to v primeru naših predpisov dovoljeno?
Kajti mnenja sem, da je bila voznica zaradi tega vizuelno precej prikrajšana, lahko pa da se motim.

In PROSIM: ne komentirajte na kakšnih nestrpnih, ali verskih osnovah, gre SAMO za vprašanje varnosti v CP-

Hvala!

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Zakon prepoveduje vožnjo z masko.
Kakršnokoli, pustno, versko, medicinsko, ...

Kaj pa ko jo ustavijo ?
Razgalit se pred moškim ne sme, kolikor mi je znano.
Ali je tudi na vozniški z masko ?

Pa na banko tudi ne smeš maskiran ...

LP

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
kdo bo to ustavu a si normaln.
P: vozniško pa prometno prosim.
T: allah akhbar! allah akhbar!
P: WTF?!
"BUUUUM"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Ne sme. In (vsaj logično bi bilo tako) če na sliki v dokumentih ni obraza, ali pa noče pregrinjala snet, jo je pač treba pridržat, dokelr se ne ugotovi identiteta.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.563
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

Ali je tudi na vozniški z masko ?

LP

stupid-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne sme. In (vsaj logično bi bilo tako) če na sliki v dokumentih ni obraza, ali pa noče pregrinjala snet, jo je pač treba pridržat, dokelr se ne ugotovi identiteta.

Mimogrede, a veš, da se lahko ženske iz verskih razlogov fotkajo v ruti? Pred leti je bila javna debata o tem ali naj se to dopusti ali ne, nato je vse potihnilo in pred nekaj meseci sem čisto slučjano ugotovil, da je bilo to uveljavljeno, pa nisem v nobenem mediju zasledil tega podatka, zato domnevam, da je bilo to skozi zadnja vrata. Zanimivo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, ustavijo in odpeljejo na indetifikacijo, kjer jo pregleda ženska. Ji pač gre cel dan
smile-1.gif

Skregano z logiko, slika je zato v dokumentu zaradi identifikacije.

Pač ni za v avto ali na ulico, če se ne zna primerno oblečt in hoče nosit pokrivalo pred osami.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Mimogrede, a veš, da se lahko ženske iz verskih razlogov fotkajo v ruti? Pred leti je bila javna debata o tem ali naj se to dopusti ali ne, nato je vse potihnilo in pred nekaj meseci sem čisto slučjano ugotovil, da je bilo to uveljavljeno, pa nisem v nobenem mediju zasledil tega podatka, zato domnevam, da je bilo to skozi zadnja vrata. Zanimivo.

Milo rečeno bolano. In tiste, ki so to sprejeli, bi bilo dobro v izpobraževalne namene poslat v afganistanske hribe. Da se tam malo podučijo o tolerantnosti ...
Zakon mora enak veljat za vse, v tem primeru torej viden obraz. Če ti vera tega ne dopušča, pač nimaš vozniške, osenbne ipd ... K..., prilagodit se je treba okolju, kjer živiš. Ali pa ne nekam lezt, če se ne moreš prilagodit.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Nek moški v Avstriji je zahteval, da ima na osebnem odkumentu fotografijo s cedilom na glavi. Najprej je imel probleme, kasneje pa je zadeva šla na avstrijsko ustavno sodišče, ki je tako fotografijo dovolilo (človekove pravice?).

Čudim se Avstrijcem, da na njihovem ustavnem sod. prevladujejo Hanžki. Končno bi lahko nekdo zahteval, da ima na dokumentu fotografijo z drekom na glavi...

Svet sicer počasi, ampak zanesljivo odhaja k hudiču. Tale primer jasno kaže, kakšni ansambli posameznikom špilajo v glavah.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:In PROSIM: ne komentirajte na kakšnih nestrpnih, ali verskih osnovah, gre SAMO za vprašanje varnosti v CP-Hvala!

Seveda gre za to
smirk-1.gif

Zglede za demokraticnost in tolerantnost pa je seveda treba iskati v afganistanskih hribih......
stupid-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakon mora enak veljat za vse , v tem primeru torej viden obraz. Če ti vera tega ne dopušča, pač nimaš vozniške, osenbne ipd ... K..., prilagodit se je treba okolju, kjer živiš. Ali pa ne nekam lezt, če se ne moreš prilagodit.
... daleč od tega da sm nestrpen, ampak se strinjam za napisanim.
zmaga.gif
glede tega da m Sarkozyju prav...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:In PROSIM: ne komentirajte na kakšnih nestrpnih, ali verskih osnovah, gre SAMO za vprašanje varnosti v CP-Hvala!

Seveda gre za to
smirk-1.gif

Zglede za demokraticnost in tolerantnost pa je seveda treba iskati v afganistanskih hribih......
stupid-1.gif

To je nekaj tako smešnega, kot če takšna ninja ne bi nosila čelade na motorju. Na črpalki te npr. zeza, če prideš s čelado na glavi plačat, ninji pa noben ne utruja a ne (ker je zunaj v avtu še širša familija
evil.gif
)

Si za v promet al pa nisi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zanimivo je, da ji potem "sirsa familija" pusti, da jih vse naokoli prevaza.

Ja, zakon je enak za vse. Narediti moras vozniski izpit, sicer ne dobis dokumenta. Ocitno je tisti iracanki iz Zagreba uspelo to narediti, ceprav marsikatera nasa pogrne po nekajkrat, brez da bi imeli karkoli na glavi.

Ce se s tisto zadevo da voziti, potem dobro zanje, ce se ne da, potem pa tudi vozniske ne morejo narediti in nimajo tam kaj poceti. Saj je slika zraven na vlogi, torej ni tako, kot da komisija ne bi vedela kaj lahko pricakuje ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda sem premalo poudarjeno zapisal, da je bil avtomobilček italijanske registracije...

Sicer pa hvala vsem, ki so strpno razumeli moje vprašanje.

Priznam pa, da sem vedno malce "nestrpen", na primer, ko me na avto cesti prehiti model, ki pri 190+ drži na ušesu mobitel.
Nekako se ne počutim več preveč varnega...
Ali je v primeru voznice, za katero upravičeno sumim, da je imela krepko zmanjšano vidno polje, tudi tako, pa ne vem.
Kaj mislite?
In me ob tem čisto nič ne zanima, kako se gospa oblači in kako gleda na svet okrog sebe, vendar le toliko časa, da s tem ne ogroža drugih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
SLika je na vozniški zato, da se te da identificirat (drugače sploh ne bi bila potrebna). Ins cunjo čez ksiht se te pač ne da. Spodaj je lahko kdosrkoli. Torej mora biti na dokumentih, pri obravnavi preduradnimi organi in tam, kjer je to še treba (banke ...) obraz pač odkrit. Če kdo tega noče, je to pač njegov problem. Naj se pa preseli nekam, kjer ni takih zahtev.