Vozi desno, prehitevaj levo

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Odvisno ali bo policija sama zaznala prekrsek ali ne. Ce ga bo (beri: se vedno je v prekrsku ko ga policija izsledi) potem ne dobi podatkov.

Ce pa ob prihodu policije tip ne dela nic napacnega, potem pa lahko policija ukrepa le na podlagi tvoje prijave. To pomeni da si prica v postopku in v primeru da se krsitelj pritozi na kazen - dobi podatke

Torej, ne ravno najbolj vzpodbudno za morebitne price...

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Dajmo nekaj razumet. Vsi si zelimo, da bi bila slovenija pravna drzava, ki spostuje pravice. Vseh.

Tudi tu smo ze velikokrat brali, ko je kdo dobil placilni nalog, da bi se rad pritozil, da prekrska ni storil. Tu pridejo v igro sodisca. In ne vem kako si predstavljate, da dobite kazen npr 500 Eur na podlagi izjave nekoga, ki je anonimen. Pac sodisca funkcionirajo tako, da moras za svojo izjavo stati z imenom.

Pa preden kdo pride na plano s tem...zascitene price so povsem druga kategorija, ki s prekrskovnim pravom nimajo nobene veze....

• Všeč mi je
Reactions: Skrajnik in Pepe

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Dajmo nekaj razumet. Vsi si zelimo, da bi bila slovenija pravna drzava, ki spostuje pravice. Vseh.

Tudi tu smo ze velikokrat brali, ko je kdo dobil placilni nalog, da bi se rad pritozil, da prekrska ni storil. Tu pridejo v igro sodisca. In ne vem kako si predstavljate, da dobite kazen npr 500 Eur na podlagi izjave nekoga, ki je anonimen. Pac sodisca funkcionirajo tako, da moras za svojo izjavo stati z imenom.

Jaz nimam problema s tem, da ima sodišče vse moje podatke. Še vedno se bodo morebitne pritožbe in ugovori potem urejali naprej na nivoju sodišča, ki me bo po potrebi pozvalo za pojasnitev situacije ali karkoli bo pač potrebno.

Imam pa problem, če moje osebne podatke dobi random xy osebek, ki bi mogoče bolj spadal v psihiatrično ustanovo kot na cesto.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Se delas mal neumnega al se ne razumeva? Kdorkoli (kamorkoli pase po tvoje) je v sloveniji na sodiscu v postopku ima pravico da je seznanjen z dokazi proti sebi, vkljucno s podatki o pricah

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Se delas mal neumnega al se ne razumeva? Kdorkoli (kamorkoli pase po tvoje) je v sloveniji na sodiscu v postopku ima pravico da je seznanjen z dokazi proti sebi, vkljucno s podatki o pricah

Ne razumem zakaj naenkrat potreba po osebnem napadanju.

Moja izjava je, da morebitnim očividcem česarkoli že, ni najbolj motivacijski dejavnik, da bo storilec (česarkoli) imel potem dostop do njihovih osebnih podatkov. Če ti to vidiš kot, da se želim prepirati s tabo okoli tega kako v Sloveniji deluje kazenskopravni sistem, potem ja - se ne razumeva.

• Všeč mi je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113

Moja izjava je, da morebitnim očividcem česarkoli že, ni najbolj motivacijski dejavnik, da bo storilec (česarkoli) imel potem dostop do njihovih osebnih podatkov. Če ti to vidiš kot, da se želim prepirati s tabo okoli tega kako v Sloveniji deluje kazenskopravni sistem, potem ja - se ne razumeva.

Pred tvojo hiso nekdo podre prometni znak...

Cez dva dni dobis poloznico. Policist ti pove, da je nekdo povedal da si bil ti. To je to.

Ne gre no. Izhajaj iz sebe ko razmisljas o teh stvareh.

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28

Če ti to vidiš kot, da se želim prepirati s tabo okoli tega kako v Sloveniji deluje kazenskopravni sistem, potem ja - se ne razumeva.
Pa kaj si pričakoval, od takega tipa, da se bo normalno pogovarjal :valjamse:
Pa v vsakem njegovem komentarju se vidi, nivo njegovega IQa.
Samo, če mu lezeš v rit potem si OK, če ne si pa črna ovca.
Tukaj gor, če ne žališ nisi frajer. Nič novega. Ko pa jim vrneš na njihovem nivoju pa vsi skačejo v luft, ko naspedirani petelini.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Mislim da bo treba ponovno obudit kontest za pacienta leta. Oziroma z drugimi besedami driske zoprne pejte spat.

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vse je odvisno od primera do primera. Ti ne bos prijavil eno pobrito gorilo, da prekupcuje z drogo, ker, ko bo ta gorila zvedela in seveda bo, kdo jo je prijavil, te bo tako prefuk..ala, da ne bos vedel zase. Ce pa bi bilo anonimno, pa bi se marsikaj zvedelo. Ce bos recimo prijavil neko gospo, da recimo vsak dan pretepa psa, je vseeno, tudi ce zve, kdo jo je prijavil. Morda jo bo se sram zaradi tega, ko bo zvedela, ce si jo recimo ti, kot sosed prijavil.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Pred tvojo hiso nekdo podre prometni znak...

Cez dva dni dobis poloznico. Policist ti pove, da je nekdo povedal da si bil ti. To je to.

Ne gre no. Izhajaj iz sebe ko razmisljas o teh stvareh.

Ce bi po krivici dobil kazen za podrt prometni znak, bi v vsakem primeru ugovarjal pri organu, ki mi je to izdal. Ne vidim nobene potrebe, da bi vedel kdo me je prijavil, ker itak ne bom sel z njim razciscevat stvari.

• Všeč mi je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ce bi po krivici dobil kazen za podrt prometni znak, bi v vsakem primeru ugovarjal pri organu, ki mi je to izdal. Ne vidim nobene potrebe, da bi vedel kdo me je prijavil, ker itak ne bom sel z njim razciscevat stvari.
Sej tudi z organom nic ne bos razcisceval. Gospod dve prici imamo. Obe pravita da ste bil vi. Lep dan se naprej.

Pa cez tri tedne bos kriv za podrt kos za smeti v ulici. Spet sta te dva videla.

Pa 29. clen ustave RS si preberi - pravna jamstva. Ti imas pravico izvajanja dokazov v svojo korist. Izjava price je dokaz in ti ga lahko preizkusis.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Pa kaj si pričakoval, od takega tipa, da se bo normalno pogovarjal :valjamse:
Pa v vsakem njegovem komentarju se vidi, nivo njegovega IQa.
Samo, če mu lezeš v rit potem si OK, če ne si pa črna ovca.
Tukaj gor, če ne žališ nisi frajer. Nič novega. Ko pa jim vrneš na njihovem nivoju pa vsi skačejo v luft, ko naspedirani petelini.
Hvala da si prepoznal nivo mojega IQ.

Glede normalnega pogovarjanja si pa ti na istem nivoju kot da bi cerkev o orgijah razpravljala.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Sej tudi z organom nic ne bos razcisceval. Gospod dve prici imamo. Obe pravita da ste bil vi. Lep dan se naprej.

Pa cez tri tedne bos kriv za podrt kos za smeti v ulici. Spet sta te dva videla.

Pa 29. clen ustave RS si preberi - pravna jamstva. Ti imas pravico izvajanja dokazov v svojo korist. Izjava price je dokaz in ti ga lahko preizkusis.

Ok. Sem bil v tem primeru na službenem potovanju v Frankfurtu. Kopije letalskih kart, prijave in odjave iz hotela in delovnih nalogov bom poslal - pristojnemu organu ali tistima dvema, ki naj bi me videla podreti prometni znak?

Saj razumem kaj hočeš povedati, ne vem pa koliko ti razumeš mene. Jaz kot državljan nimam nobene koristi od tega, da imam popolne osebne podatke prič v takem primeru. Če bi prišlo do kakršnekoli nejasne situacije, bi to urejal preko uradnih kanalov. Razen osebnega obračunavanja mi prav nič ne pomaga, če vem da me je prijavil Janez Novak, Azem Vlasi ali John Wayne.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
no, recimo temu varovalka, da folk ne prijavlja kar vsega po vrsti, saj se marsikdo 2x premisli, ce je treba dat osebne podatke.

• Všeč mi je
Reactions: Cash