Volvo S40

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

Kakorkoli, S40 paše v razred passata, BMW serije 3, MB C itd. Res pa je, da sama znamka paše med premijske znamke, tako kot MB, Audi, BMW, vendar to določa samo cenovni razred, ne pa tudi avtomobilskega.
rolleyes-1.gif

Pa je to ziher?? Imaš mogoče kak link, ki bi to potrdil??

Koliko sem jaz bral, so srednji razred kaki golf, astra, bmw 1 ... višji srednji C, bmw3, a4 ..., visoki a6, bmw5 ... in luksuzni a8, bmw7 ...

Kar popravi me, če se motim.
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
Do par let nazaj so bili razredi taki kot sem napisal:
-nižji srednji: golf
-srednji: passat
-višji srednji: BMW 5ca
-višji: BMW 7ca.

Zdaj so zadeve preimenovali:
-nižji srednji: golf
-višji srednji: passat
-visoki: BMW 5ca
-luksuzni: BMW 7ca.

S40/V50 paše v razred passata, A4, MB C, BMW serije 3 itd. Znotraj tega avtomobilskega razreda pašejo znamke BMW, Audi, MB, Volvo itd. v premijski razred, torej presežek plačaš za ugled znamke.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Sam sem vozil bencinarja 2.0, pa sem bil z mašino povsem razočaran, kot da bi bila pokvarjena, nad 4000rpm nič od nič, pa še do tja se je komaj privleklo.
Varnost pa mora imet, ker je zadek kar neki čudno hitro silil po svoje, pri ne tako hitro vožnji v ovinek...

Sicer pa udobje pa ergonomija pa odlično...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
No ja. Tale kvalifikacija je malce mimo. Octavia je postavljena višje od Golfa?!? Po kakšni logiki že? Gre za isti avto. Če gledaš Golfa Variant in Octavio Combi celo po merah.
shocked-1.gif

S40 in S60 sta v istem razredu?
hysterical-1.gif
S80 je pa v istem kot A6 in 5er.

S40 spada kvečjemu pod Passata, navsezadnje gre za preoblečeno Mazdo 3 limuzino.
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
Že prej sem napisal, v čem je problem. Včasih so naši vrli novinarji srednji razred delili na tri podrazrede, po novem pa samo na dva. Imena so rahlo spremenili, zato velikokrat v pogovorih pride do zmede, predvsem seveda v srednjem razredu, kateri avto paše v kateri podrazred.

Torej še enkrat: po tastarem paše S40 v srednji razred, po novem pa v zgornji srednji razred. Ti si pač prej uporabil izraz iz tastare klasifikacije, ki je bil eno stopničko višje. To je vse.
wink-1.gif
Še najlažje je izbrat tipičnega predstavnika razreda in potem razred poimenovati po njem. Je še najmanj zmede.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
niti ne, je pac mal bolj spedenan focus ozrioam rang jette... se v nicemer ne more primerjati s 3jko .... passat rang bo pa kar S60ka in serija 3 itd

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pasat je nekoliko višje kot S40. S40 so tudi nekoč klicali baby Volvo. Drugače pa se mi zde avti ranga Pasat že preveč glomazni. Sama glomaznost jih je, enako Mondeo, Mazda 6 in še kaj podobno glomaznega se najde. Mi sploh ne sedejo.
Your mileage may vary.
smile-1.gif

ant

Pripravnik
no sedaj sem ugotovil, da je motor 1,9 115km od renaulta pa me zanima lai je to tisti tako opevani dci iz lagun, kiaterim so se od letnika 2000 naprej vsem po vrsti kvarile turbine?

ali je to mogoče kakšen drug motor in je kaj bolj zanesljiv? se splača gledati za katero drugo različico dizelaša?

hvala

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
No ja. Tale kvalifikacija je malce mimo. Octavia je postavljena višje od Golfa?!? Po kakšni logiki že? Gre za isti avto. Če gledaš Golfa Variant in Octavio Combi celo po merah.
shocked-1.gif

S40 in S60 sta v istem razredu?
hysterical-1.gif
S80 je pa v istem kot A6 in 5er.

S40 spada kvečjemu pod Passata, navsezadnje gre za preoblečeno Mazdo 3 limuzino.
evil.gif

se strinjam

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
kolega je imel s40 kupe prejšnji model, neka huda turbo izvedba. Ga je prodal zato, ker je rekel da je skos neka mala malenkost ko ti živce pije in mora na servis. Pa tudi zato, ker je tisti model imel podvozje trdo ko hlod, je baje celo notranjost razmajalo in je bila noter cela kolonija čričkov

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Steve: Tip je mel najbrž T4... 200KM. Me ne preseneča da je bil trd, zadeva je bila narejena športno in tukaj nimaš kaj
smile-1.gif
.

ant: Vzameš 2.0D ki je od PSAja in se ne sekiraš
smile-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Aja, sorry, my bad... sem misli, da gledaš trenutni aktualni model, ker je tema od začetka tekla o njem... Se mi je čudno zdelo da omenjaš nek 1.9 diesel
smile-1.gif