Vojna v Ukrajini 2

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.276
11.277
113
kod Džej-Zija
Ja saj ime pove. Unija je bolj centralizirana kot federacija, obe pa bolj kot konfederacija. V uniji so posamezne države manj samostojne kot v federaciji, in v obe manj kot v konfederaciji . Ali ti ime unitarna država kaj pomeni? In če se spomnimo jugo razprtij, srbi so želeli bolj unitarno državo, mi pa bolj konfederacijo.

Js pa kadar grem preko oceana povem, da sem iz Evrope. Pa ne zaradi kakšnih nacionalističnih vzgibov, ampak da ljudje vsaj približno vedo, iz kje sem, ker večina pojma nima, na katerem koncu sveta je Slovenija.

Ja, saj večina ljudi ne ve kdo je glavni v EU. Ti ni za zamerit. Tudi je v nekaterih državah glavni predsednik (zda, francuja... v drugih pa predsednik vlade (slovenija, nemčija..)

Tudi Švica je zveza držav (konfederacija) , še bolj ohlapno povezanih kot smo bili mi v SFRJ. In kot že ime pove, Unija je bolj trdno povezana kot federacija.
Kako imaš ti volilno pravico, mi ni jasno. Je pa zelo jasno, kako nimaš pojma.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.474
2.522
113
1. Ne.. Ne bomo leteli iz EU ali Nata, preveč rabijo naš denar, ki jim ga pošiljamo. Lahko so pa pritiski, sankcije, odpoved sredstev iz EU, ki bi nam pripadala..... no saj Orbana poglej, kako pritiskajo nanj in madžarom ne dajo denarja, ko se kaj ne strinja - do česar ima vso pravico.
3. Ja hvalabogu, da smo šli ven in Juge, ampak na žalost smo pristali v še večji greznici. Današnja EU je daleč od tega, kar je bila 2004.
4. Je enako.
5. Nisem imel v mislih Tajvana, ko sem pisal v dveh sistemih v eni državi. Ampak ko že omenjaš Tajvan, da te popravim, Tajvan se lepo smatra za Kitajsko. In tam tudi živijo Kitajci - priseljenci in potomci celinskih Kitajcev. Domačine originalne Tajvandce so preplavili, tako kot so albanci srbe na Kosovem, in delajo na tem še kje drugje. Tajvancem tudi ni cilj odcepitev, (to praktičbo imajo) Njim je cilj združitev s Kitajsko, Ampak takšno, da bi bili oni glavni, da bi oni vladali vsem Kitajcem, ne pa da bi bili v Pekingu glavni, to jim je pa nesprejemljivo, Hočejo vrnitev na stanje pred 1970, ko so bili tajvanci priznani kot voditelji Kitajske.
1. Torej smo po tvojem mnenju že sedaj neto vplačniki, saj kot pišeš bi naša odcepitev povzročila finančni minus? Ja ql no.
3. Ne, ni bilo večje greznice od SFRJ. Samo še Rusija je enaka greznica ali pa še malo bolj greznica. Še Ukrajina ni takšna greznica.
4. Ne ne ni.
5. Tudi nimaš prav. Kot prvo loči Kitajska kot Ljudska republika Kitajska, ki je tista velika močno komunistična gmota pod Mongolijo. Tajvan pa je republika Kitajska. Ostalo kar si pisal si pa se zaplezal že v štartu, ampak nima to veze sedaj z UA in RU. Imaš odprto drugo temo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.724
-4.332
113
1. Torej smo po tvojem mnenju že sedaj neto vplačniki, saj kot pišeš bi naša odcepitev povzročila finančni minus? Ja ql no.
3. Ne, ni bilo večje greznice od SFRJ. Samo še Rusija je enaka greznica ali pa še malo bolj greznica. Še Ukrajina ni takšna greznica.
4. Ne ne ni.
5. Tudi nimaš prav. Kot prvo loči Kitajska kot Ljudska republika Kitajska, ki je tista velika močno komunistična gmota pod Mongolijo. Tajvan pa je republika Kitajska. Ostalo kar si pisal si pa se zaplezal že v štartu, ampak nima to veze sedaj z UA in RU. Imaš odprto drugo temo.
V EU proračunu bi naša odcepitev že povzročila finančni plus. Ne pa tudi v korporacijah, s katerimi služi elita in iz ozadja vodijo EU.
Potem bi raznim Sparom, Volkswagnom... in drugim, ki služijo pri nas nabili carine, otežili poslovanje, adijo prost pretok blaga... pa bi se jim hitro poznalo v žepu.

Saj z nami ni nič drugače, kot pišete za ukrajino - namreč kako bi jo morali vzet v EU, da bi dobili energijo, žito, rudnine.... čeprav bi bila UA neto prejemnica našega davkoplačevalskega denarja. Tisti ki bi črpali, kopali in želi, bi imeli dobičke, mi davkoplačevalci pa izgubo.
Tudi nas so vzeli v EU zato, da bi nekateri na nas profitirali, poceni pokupili naše resorse.... ne pa iz solidarnosti, da bi nam dajali eu sredstva.
In sedaj naprimer EU tudi dviga izdatke za obrambo. Pa ne zato, ker bi nas Rusi ogrožali, ampak zato, da bi (predvsem ameriška) vojna industrija služila, top politiki pa prejemali provizije v lasten žep . Zgodbice o ogroženost so za male otroke in najbolj naivne in neumne. V ozadju pa teče 800 miljardni biznis s prodajo orožja.
O Kitajski. Tako kot bi Ljudska republika Kitajska rada pohopsala Tajvan, in vladala tajvancem, enako bi tudi Tajvanci radi pohopsali Ljudsko republiko Kitajsko in vladali celinskim kitajcem.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.221
2.692
113
Posnetek zaslona 2025-03-06 072951.jpg

1741243287219.png
1741243335467.png

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.602
5.676
113

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.724
-4.332
113
koga boste pa proglasili za agresorja, in za koga boste navijali, če pride do vojne med zda in Kitajsko na mednarodno priznanem kitajskem ozemlju?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.036
6.075
113
Mali Napoleon z babico še nekaj repenči:

Nekaj podatkov o francoski vojni moči:

1. Francoska vojska ni sposobna sodelovati v konfliktih srednje in visoke intenzivnosti. Ob skupnem številu 200.000 mož je v kopenskih silah le 115.000 mož s 400 tanki in 100 topovi - sila, ki je sposobna učinkovito delovati le v konfliktih nizke intenzivnosti - kolonialnih vojnah.

2. Francoske jedrske sile so precej impresivne - več kot 300 jedrskih bojnih glav, katerih osnova so podmornice - nosilci raket, skupaj 4. Imajo tudi rakete kratkega dosega (500 kilometrov) ASMP-A z jedrsko glavo.(do 60).

3. Vendar Francija nima nobenega nacionalnega sistema protiraketne obrambe, ima pa enega najvišjih indeksov gostote prebivalstva - 121 ljudi na km2.

Francija proizvaja 50 odstotkov jedrske energije v 57 zasebnih reaktorjih in v primeru prave vojne ne bi bilo lepo, tako za Francijo kot za celotno južno Evropo in Sredozemlje.

4. Zaradi vsega navedenega so Macronove izjave brez pravega vojaško-strateškega smisla in imajo povsem drug namen. Poskus, izničiti Trumpova prizadevanja za začetek mirovnih pogajanj. Francija v osebi Macrona dejansko razglaša novo "križarsko vojno" proti Rusiji in zahteva ostrejši pritisk nanjo, vse do njene neposredne vpletenosti in uporabe jedrskega orožja. To je Macronov način, kako bi se vtihotapil v pogajanja med Rusijo in Ukrajino. Izsiljevanje Trumpa s svojim ekstremizmom. Za pričakovati je, da bo Macron hitro zamenjal ploščo vsaj del svojih izjav odmislil in omilil, saj so dejansko ultimativne in predstavljajo neposredno vojaško grožnjo Rusiji.

UK Starmer s svojimi debilizmi ne zaostaja veliko, s tem da imajo celo 40 operativnih tankov.

...Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je pred tem dejala, da se Evropa sooča z "jasno in trenutno nevarnostjo, kakršne še nihče od nas ni doživel"...
Dokler bo na čelu EU ona in njej podobni je to zagotovljeno...

• Všeč mi je
Reactions: Gatto in jonny77
Kaj, pa če je ves ta pomp okoli pomoči UA s strani ZDA, samo farsa za nas navadne, v ozadju, pa gre vse normalno dalje?

glede na to, da se je pred dnevi določilo da se bom oborožili do zob in za to namenili ogormno cekinov je vprašanje koliko gre naprej normalno dalje. Tako kot je šlo zagotovo ne bo šlo več

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N