Vojna v Ukrajini 2

mistique

Guru
16. jun 2009
13.899
1.691
113
Emona / Carnium
mogoče boš opazil, da objavo sploh nisem komentiral. Nalimal sem fakt, ki ga je izpljunil glens kot zanimivost. In zakaj sem sploh zagnal glens... slika pač ne izgleda legit in glede na bias rtvslo sem pomisli, da smo odkrili novo dno dna in da je izvor slike od tu. No, kot zgleda ni. Vsaj to.
Vsekakor si komentiral. Prilepil si sliko, ki zavaja vse, ki ne razumejo kako deluje tehnologija, ki si jo uporabil. Skrivati se za tem, da je to Lens FAKT je next level nerazumevanja tega, kar sem pojasnil.
Jaz pa sem itak v službi dežurnega moralista v tej temi, ki me pravzaprav sploh ne zanima preveč in se sporadično zatikam v določene izjave. Predvsem tistih, ki trdijo, da gredo Rusi do Atlantika...

Glede MMC bias-a pa se strinjam, da bi lahko v kontekstu novice uporabili bolj relevantno sliko (bolj aktualno), vendar se obenem sprašujem, kaj je relevantno in zakaj ta fotografija ne bi bila relevantna? Fotografija je avtentična, ne gre za fotografijo filmske scene, ukrajinske uniforme niso rekvizit tega snemalnega dne pač pa oprema ukrajinskih borcev, ki z obeležji dodatno demonstrirajo kakšne vrednote zagovarjajo.

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.912
2.275
113

pipo

Majstr
19. mar 2008
939
451
63
Glede MMC bias-a pa se strinjam, da bi lahko v kontekstu novice uporabili bolj relevantno sliko (bolj aktualno), vendar se obenem sprašujem, kaj je relevantno in zakaj ta fotografija ne bi bila relevantna? Fotografija je avtentična, ne gre za fotografijo filmske scene, ukrajinske uniforme niso rekvizit tega snemalnega dne pač pa oprema ukrajinskih borcev, ki z obeležji dodatno demonstrirajo kakšne vrednote zagovarjajo.
ne vem kdo trdi da foto ni relevanten ? Paše v kontekst članka.
Samo me je zmotilo, da je pač snežno beli našitek na usrani uniformi, pa da se je pubec toliko potrudil, da si je prešil ukr zastavo na spodnjo stran. Če ti trdiš, da je slika avtentična ti ne bom oporekal. Jaz nisem avtoriteta na tem področju, svoje mnenje sem si ustvaril s par kliki in 5 min browsanja.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.899
1.691
113
Emona / Carnium
Uniforma je maskirna, ne usrana.
Zastava je naježkana (velcro) na rokav, tako kot simbol pod njo. Poba s fotke si je vrstni red opredelil sam...Ti trdiš, da je zastava na rokav zašita. Možno, da si jo je kdo tudi zašil.

Preveri, kako je danes s pritrjevanjem oznak na uniformah. Če pa ostanem pri fotkah, kot viru, imaš spodaj fotko, kjer je na dveh rokavih zastava različno postavljena...s tem, da je na tretjem rokavu sploh ni itd...
1734269560874.png

Problem ni, da si ti ustvariš svoje mnenje...to je res tvoja stvar in mnenje zaenkrat ne boli. Super, da ti napačno mnenje ni vzelo več kot 5 min.