mogoče boš opazil, da objavo sploh nisem komentiral. Nalimal sem fakt, ki ga je izpljunil glens kot zanimivost. In zakaj sem sploh zagnal glens... slika pač ne izgleda legit in glede na bias rtvslo sem pomisli, da smo odkrili novo dno dna in da je izvor slike od tu. No, kot zgleda ni. Vsaj to.
Vsekakor si komentiral. Prilepil si sliko, ki zavaja vse, ki ne razumejo kako deluje tehnologija, ki si jo uporabil. Skrivati se za tem, da je to Lens FAKT je next level nerazumevanja tega, kar sem pojasnil.
Jaz pa sem itak v službi dežurnega moralista v tej temi, ki me pravzaprav sploh ne zanima preveč in se sporadično zatikam v določene izjave. Predvsem tistih, ki trdijo, da gredo Rusi do Atlantika...
Glede MMC bias-a pa se strinjam, da bi lahko v kontekstu novice uporabili bolj relevantno sliko (bolj aktualno), vendar se obenem sprašujem, kaj je relevantno in zakaj ta fotografija ne bi bila relevantna? Fotografija je avtentična, ne gre za fotografijo filmske scene, ukrajinske uniforme niso rekvizit tega snemalnega dne pač pa oprema ukrajinskih borcev, ki z obeležji dodatno demonstrirajo kakšne vrednote zagovarjajo.