Vojna v Ukrajini 2

damirj

Guru
9. maj 2012
5.259
2.382
113
Ampak mu pa dam prav, naj gre v donbas umert tisti, ki si to želi, izgleda oni drugi debelinko z očali kot kandidat, ampak si tudi on ne upa it tja umret. Bi pa tja poslal namesto sebe koga drugega.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
En posnetek, ki povzame vso bedo rusov.
Kot sem napisal: vsi pametni, vsi gledali stran ali agitirali za to, ko pa pridejo po njih pa pičkice. Vsi po vrsti. In še pokažejo pravi obraz: ne mene, druge narode naj najprej pošljejo. #nacizem Me zanima, kako se v ogledalo zjutraj pogledajo.
In rusofili seveda tiho. Sramota.
Pa še to, da se ne boste rusofili spet trudili z lažmi: to NI en Sergey is Kamčatke. To je VODITELJ na URADNI RUSKI TV in to je podal v tv oddaji. In ob vseh teh besedah je še vedno voditelj, kar pomeni, da uradna Rusija podpira to stališče.
In potem so vsi drugi Nazziji :) komedija.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Kot sem napisal: vsi pametni, vsi gledali stran ali agitirali za to, ko pa pridejo po njih pa pičkice. Vsi po vrsti. In še pokažejo pravi obraz: ne mene, druge narode naj najprej pošljejo. #nacizem Me zanima, kako se v ogledalo zjutraj pogledajo.
Pa še to, da se ne boste rusofili spet trudili z lažmi: to NI en Sergey is Kamčatke. To je VODITELJ na URADNI RUSKI TV in to je podal v tv oddaji. In ob vseh teh besedah je še vedno voditelj, kar pomeni, da uradna Rusija podpira to stališče.
v originalu je to objavil meme račun na tw, podnapisi niso glih pravi ;)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.345
-2.728
113
V modernih državah se spreminjanja mej kar tako ensotavno ne gre več. To da ti razmišljaš o tem, kako je to še vedno mogoče, te postavlja v čas obeh svetovnih vojn. Jaz bi se na tvojem mestu najprej vprašal, če si OK. Ker meni ne deluješ najbolj Ok, sploh pa ne sodiš v trenutno obdobje. Morda če si srb ali ruZZZ, amapk ti predlagam, da se potem tja tudi preseliš in tam zagovarjaš dalje tvoja načela.

Kar se pa tiče Primorcev in odcepitve pa dvomim, da si to kdorkoli od nas (Primorcev) želi.
Praviš da se Kosovu se je še dalo, in mi smo bili med prvimi, ki smo to prakso priznali, celo brez referenduma. Šest let kasneje na Krimu pa se ne da več. Bi se pa spet dalo, če bi se odcepil Tajvan, Tibet, Čečenija, vzhodna Prusija.....kajne ?
In ne gre tu za stare in nove čase, Recept je, če diši po Rusiji, komunizmu, je treba razbit in s tem oslabit (Srbija, SFRJ, SZ....) če je prozahodno je treba združit oz držat skupaj (EU, Nato, Ukrajina....)

Jaz pa ne dvomim, da si večina prebivalcev (tako ukrajinskih rusov kot ukrajincev) na vzhodu in jugu Ukrajine - tudi v še neokupiranih področjih raje želi živeti v Rusiji, kot v Ukrajini. Pa so na lastni koži izkusili že oboje. Sem si zapomnil izjavo nekoga iz krima (pred leti), je rekel, da je povsod slabo, je pa v Rusiji bolje, tam vsaj penzijo dobi in v miru živi. (Rusija ima 4x višji BDP na prebivalca, kot Ukrajina, Rusija bolj spoštuje pravice manjšin - vprašaj Madžare... da ne naštevam naprej)......
Ti referendumi s preko 90% za Ruse so lashko sfejkani za nekaj procentov, večinsko voljo prebivalcev pa dobro pokažejo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.961
7.296
113
To je PARODIJA. Podobno kot UNTERGANG :)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.259
2.382
113
Ti referendumi s preko 90% so sfejkani, ker tako, da z orožjem pod nosom hodiš od vrat do vrat in siliš prebivalcu odločitev, ki jo drugače verjetno ne želi, ni ravno legitimna zadeva. Mogoče takšnih primerov, kot praviš, ni veliko, kar pa se je videlo, je vsakemu normalnemu človeku jasno, da nekaj ni prav. Če je tebi to prav, ne sodiš sem.

Kar se pa tiče Kosova, je že vsakemu bebotu jasno, da je postopek bil mogoč, ker Kosovo ni bila pokrajina. Ti pa dam prav, komunizem je treba iztrebit. Ampak ne zaradi komunizma samega, problem je v tem, da je ta komunizem, ki ga imenujemo splošno samo kot komunizem, ena izmed najbolj izprijenih različič in s pravim komunizmom niti nima veliko skupnega. Bi prej rekel, da je to nekaj drugega.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.495
10.729
113
še enkrat, gre za prirejene podnapise, da so ven naredili satiro.

je pa tudi res, da glede primitvnih rusov bi lahko bilo tudi res in se nebi čudili.

• Všeč mi je
Reactions: sad in tomi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.345
-2.728
113
Kar se pa tiče Kosova, je že vsakemu bebotu jasno, da je postopek bil mogoč, ker Kosovo ni bila pokrajina.
Ali bo zaključek, ki izhaja iz neke predpostavke kaj drugačen, ko se ugotovi, da je predpostavka napačna?

Kosovo je bil v Srbiji samo pokrajina. Avtonomijo je Kosovo izgubil že v SFRJ, za časa Miloševiča.

Kaj pa srbska ustava, je imela notri člene, da se lahko nek del države odcepi in kako? Pri ukrajini se ti zdi ukrajinska ustava ključno pomembna. Pri kosovu si pa na ustavo kar pozabil. Kako to?

Sedaj ima tudi Zelenski odlično priložnost, da na svojem delu države organizira enak referendum, pa da vidimo kaj menijo o odcepitvi še v drugih delih države. - kot določa ukr ustava. Saj ne dvomiš, da na drugi strani nebi goljufali??? Koneckoncev lahko pošljemo tja mednarodne opazovalce, kaj misliš, zakaj Zelenski tega ne stori?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.961
7.296
113
IMG-20220928-WA0002.thumb.jpg.b9889c7fcc7203372810cc361b52f943.jpg

• Haha
Reactions: Kamele0N in darjan

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.345
-2.728
113
Poznamo pa seveda še "naravno" odcepitev in sicer ko se doočen narod naplodi in odcepi del ozemlja neke druge države.
Kosovo je podoben primer, a to je bilo že iz aviona razvidno da bodo šli na svoje.

Makedonija bo pa lahko drug primer, ko se bodo šipci preplodili in samo preimenovali državo... Odcepitev ne bo potrebna, ker bodo zaradi večine dejansko prevzeli državo.
tu imaš še tretji primer Odesa, mesto, ki ga je ustanovila Katarina Velika : rdeči rusi, plavi ukrajinci,

Priponke

• Odessa_Ethnicity_1897-2015.png
    Odessa_Ethnicity_1897-2015.png
    98,2 KB · Ogledi: 85