Putler, kao na dopustu... a pomoje se je že zakopal v svoj bunker
Grožnje z uporabo jedrskega orožja proti Rusiji, iz ust zahodnih uradnikov in politikov:
Prva (19. februarja) je bila s strani Zelenskega, ki je govoril o odstopu Ukrajine od Budimpeštanskega memoranduma in možnosti pridobitve lastnega jedrska orožja.
Druga: Jean-Yves Le Drian (francoski zunanji minister) je 25. februarja zavpil: "Vladimir Putin mora razumeti, da je Atlantsko zavezništvo jedrsko zavezništvo." Izjava ni povsem ustrezna, saj s strani Rusije ni bilo grožnje ne Franciji ne Natu.
Tretja (3. aprila) je bila s strani Jarosław-a Kaczynski-ga (podpredsednik poljske vlade): »Če bi Američani od nas zahtevali, da na Poljskem namestimo atomsko orožje, bi bili temu odprti. To bi znatno povečalo zadrževanje Moskve.«
Četrta (20. junija) je bila iz Nemčije. Ingo Gerhartz (poveljnik nemških zračnih sil) je dejal, da se mora Nato "na uporabo jedrskega orožja dobro pripraviti vnaprej."
Peto (23. avgust) je kot svoj prispevek k nizu groženj prispevala že Velika Britanija. Liz Truss o možnosti uporabe jedrskega orožja: »Mislim, da je to pomembna dolžnost predsednika vlade. Pripravljena sem to storiti."
Ameriških izjav raznih senatorjev, politikov etc. nisem iskal. So bile pa nekatere še hujše.
No pa smo končno izvedeli, zakaj je putin napadel.To vprašaj putina, zakaj ga moti, da je zahod oboroževal ukrajino in jo je zato napadel?
leta 1991 in in 1993 ob referendumu na Krimu ni bilo nobenih ruskih oborožencev, kvečjemu so bili tam ukrajinski oboroženci-
A je kaj narobe, če ena država oborožuje drugo? npr ko cel zahod oborožuje, trenira, daje obveščevalne podatke Ukrajini - že od leta 2014?
Pa koneckoncev je zahod tudi Slovenijo prwd vojno oboroževal, (stavka smetarjev), le da se mi imenujemo osamosvojitelji, tisti rusi v ukrajini pa separatisti. Zna kdo pojasnit razliko v poimenovanju?
Zdaj je pa Putin dobil jasno in glasno sporočilo Pa da vidimo, če bo upal tvegatiČe tvega, ve da bo konec velike rusije.
P.S
Nafta je spet padla, majn zaslužka za ruse.
Dron je priletel do Zagreba, ti ba si misliš, da rakete ne morejo.Če ti verjameš, da lahko poleti kakšna raketa proti Berlinu, Parizu, Londonu, Washingtonu, pol jaz še bolj verjamem v raketni ščit in prestrezanje.
Mislim pa mi da, da zagotovo niso vsi v RU nori, ter ali sploh imajo kakšni delujočo zadevo...
No pa smo končno izvedeli, zakaj je putin napadel.
Če pa zahod nebi oboroževal ukrajine, pa nebi napadel.
Te pa gremo po Koroško. Kje se dobimo? Šeška še moramo pobrati mimogrede.seveda bi jo. Ker UA ne bi priznala referednumov v Dontesku izvedenih iz strani separatistov.
Po šestih mesecih že imaš pravico do koriščenja dopusta. Dvesto in kusur dni je aktivnega dela in še nekaj pripravništva prej.Putler, kao na dopustu... a pomoje se je že zakopal v svoj bunker
Če ima nek narod pravico do samoodločbe, potem se lahko osamosvoji, ali pa priključi komu drugemu - ni tu razlike. Sicer se je pa Donbas l.2014 z referendumom osamosvojil pa Ukrajina kao ni dala. Enako kot Slovenija. ukrajinec Bahrudin bi rekel, "oni se kao odcepljuju, a mi kao ne damo".In kdo je oboroževal in napadel Jugoslavijo od zunaj z namenom aneksiranja dela ozemlja kot giht sedaj dela z Ukrajino? Primerjaš jabolka in kamenje. V Ukrajini ni vprašanje samostojnosti delov kot v Sloveniji, tam je vprašanje ozemeljskih zahtev gihta do Ukrajine.
Te pa gremo po Koroško. Kje se dobimo? Šeška še moramo pobrati mimogrede.
Ko sem se jaz odločeval za NATO in samostojnost je to zgledalo malo drugače kot v UA...Če ima nek narod pravico do samoodločbe, potem se lahko osamosvoji, ali pa priključi komu drugemu - ni tu razlike. Sicer se je pa Donbas l.2014 z referendumom osamosvojil pa Ukrajina kao ni dala. Enako kot Slovenija. ukrajinec Bahrudin bi rekel, "oni se kao odcepljuju, a mi kao ne damo".
In tudi Slovenijo je že pred vojno oboroževal zahod. Z namenom, da se kasneje priključi Natu in EU.
Da zamenjaš vlado in nastaviš sebi podložno, ni nič drugega kot aneksija, le ime je drugo. Tako kot osamosvojiteli ali separatisti to ti je eno in isto.
Slovenija danes ni samostojna, kar sprejmejo v Bruslju, mora slovenija spoštovat. V primerjavi z Beogradom imamo v Bruslju manj vpliva, kot smo ga imeli v Beogradu.
Da zamenjaš vlado in nastaviš sebi podložno, ni nič drugega kot aneksija, le ime je drugo. Tako kot osamosvojiteli ali separatisti to ti je eno in isto.
Slovenija danes ni samostojna, kar sprejmejo v Bruslju, mora slovenija spoštovat. V primerjavi z Beogradom imamo v Bruslju manj vpliva, kot smo ga imeli v Beogradu.
Ali kopirajo ZDA?Sedemnajstih mrtvih po streljanju v šoli. Putin: Gre za nečloveški teroristični napad #video #foto
V strelskem napadu v šoli v mestu Iževsk v osrednji Rusiji je po zadnjih podatkih umrlo 17 ljudi. Trije izmed več kot 20 ranjenih so še vedno v kritičnem stanju. V regiji sicer poteka tridnevno žalovanje. Storilec, 34-letni nekdanji maturant te šole, si je po napadu sodil sam.siol.net
Protesti, streljanje v šoli, streljanje na vodje...itd. Dober je putko naredil v ruzzofiliji....
Statistično gledano, imajo rusi večje oz. enko povprečje srelskih pohodov na šoli kot ZDA.Ali kopirajo ZDA?
Pa kaj mi vemo, kako je bilo v UA leta 1991, na prvem referendumu na Krimu, pa na naslednjem 1994.... Da so vsakega ruski vojaki v ukrajini s pištolo na čelo pripeljali na volišče, pa držali za roke, ko je obkroževal, pa veš šele od letos kajne?Ko sem se jaz odločeval za NATO in samostojnost je to zgledalo malo drugače kot v UA...