Vojna v Ukrajini 2

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
So stvari, o katerih pač ljudje ne morejo odločati, kot je nacionalna varnost. Če jim kaj ni všeč, imajo možnost se preselit v rusijo.

• Všeč mi je
Reactions: Clancy

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
To seveda ne drži. Preprečitev izvedbe referenduma za Nato ni v redu in če je vlada odpeketala, je prav. Namreč take zadeve naplavijo ekscese ven.

B81

22. jul 2007
36.948
10.505
113
Se strinjam, ampak ne mi potem s takimi kako so referendumi nelegitimni (pa se strinjam, da so nelegitimni), med tem ko si sam se dosti slabsi, da referenduma sploh ne izvedes?
Kako je kaj z referendumi na Finskem in Svedskem za prikljucitev k NATO-u? Bom kar sam odgovoril. Tudi teh niso imeli.

Kakor mi je znano, je te dni bila svedska vlada, ki je to izvedla, ravnokar odstranjena z volitvami. Potem vidite kako legitimna je bila svedska prikljucitev k NATO-u.
Je kaksen Zahodni medij to izpostavil? Je kaksna Zahodna vlada to obsodila? Je bil odziv enak, kot je sedaj na te nelegitimne referendume?
Narobe. V casu legitimno izvoljene vlade se je slednja odlocila za prikljucitev natu.

Zdaj jim vladajo podobni, kot pri nas. Pa prav ti bi moral podpirat druge, ti partizani ti bodo samo se vec davkov nabili na glavo, kot vsem nam.
No razen ce si v golobovi eliti, potem vseeno.

In cilj je, da se rusijo malo prizemlji, da vidi, da ne more sosedam govorit, kaj ja in kaj ne. To pahko delajo pri sebi v komunizmu, drugje pa ne.

Itak pa bi bilo najbolje samo ukrajino dati v eu brez nata in sosede brez nata, ampak vprasanje, ce bi putlerju to zadostovalo. Velike rusije ne bo brez vojne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
To seveda ne drži. Preprečitev izvedbe referenduma za Nato ni v redu in če je vlada odpeketala, je prav. Namreč take zadeve naplavijo ekscese ven.
O vojski pa res ne morejo navadni civilisti odločat, kot tudi civilisti ne volimo vrhovnih sodnikov, ipd.

Saj ko je mir, nihče noče slišat o vojski, ko pa potrka rus, pa vsi kličemo američane na pomoč.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.277
2.386
113
Se strinjam, ampak ne mi potem s takimi kako so referendumi nelegitimni (pa se strinjam, da so nelegitimni), med tem ko si sam se dosti slabsi, da referenduma sploh ne izvedes?
Kako je kaj z referendumi na Finskem in Svedskem za prikljucitev k NATO-u? Bom kar sam odgovoril. Tudi teh niso imeli.

Kakor mi je znano, je te dni bila svedska vlada, ki je to izvedla, ravnokar odstranjena z volitvami. Potem vidite kako legitimna je bila svedska prikljucitev k NATO-u.
Je kaksen Zahodni medij to izpostavil? Je kaksna Zahodna vlada to obsodila? Je bil odziv enak, kot je sedaj na te nelegitimne referendume?

Referenduma ni bilo, ker so javnomnenjske ankete pokazale, da bi se za pridružietv NATO itak odločila večina prebivalcev. Verjetno je pridružitev NATO res tako pomembna zadeva, da bi bilo smiselno izvesti referendum, ampak verjetno pa ni nikjer zapisano, da je to obvezno. Referendume je smiselno delat takrat, ko je neka odločitev 50:50 po mnenju vodstva. Nekako kot pri nas, so referendumi za vsak drek, ker mi se pa res ne znamo o ničemer zmenit brez njih. Tko da malo blodiš. Ne pomaga niti odstavljena vlada, če se javno mnenje ni nič spremenilo. Če so prebivalci še vedno večinoma za NATO, potem je referendum brezvezen strošek.

2. jul 2020
5.083
6.629
113

No go cone, dnevne eksplozije po ulicah, povečan kriminal, vzporedne družbe brez integracije, nekontrolirano priseljevanje, svetovna prestolnica posilstev...

Mislim da je to ene par vzrokov, da je ljudstvo vrglo levake iz oblasti in nastavilo desno usmerjeno vlado.

Ne pa NATO članstvo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.979
-387
113
sicer pa še niso v natu, so samo vložili prošnjo za sprejetje.

Pomoje lahko trenutna nova vlada ustavi postopke, če želi. Ali si tudi oni želijo v NATO?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113

Eno vprašanje še za Rusofile: v Donbasu so ostali praktično samo še Rusi, vsi ostali so šli ven ali pa “na počitnice v gulag”. A to je potem legitimen referendum?
Zato je treba še Dombas "osvobodit" iz strani UA in potem izvest referendum. Saj vem, malo sem zloben, a ne de?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Fake news

Finske oblasti so včeraj zvečer zanikale poročila, da je na rusko-finski meji zaradi množičnega bega ruskih državljanov nastala 35-kilometrska kolona. Razmere na njihovih mejah so povsem običajne.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.021
843
113
Fake news

Finske oblasti so včeraj zvečer zanikale poročila, da je na rusko-finski meji zaradi množičnega bega ruskih državljanov nastala 35-kilometrska kolona. Razmere na njihovih mejah so povsem običajne.
sem sel tud sam na google maps pogledat ceste tam okol.. pa je bilo vse zeleno.. se najdaljs rdeca crta je bila okrog Munchna

I

Izbrisan uporabnik 474

A ni tako, da Turčija še vedno lahko umakne svoj glas, ker Švedska še vedno ni izpolnila obljub, ki jih je dala Turčiji? Bi pa lahko desna vlada "lažje" izpolnila zahteve, saj ima manj zadržkov...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Fake news

Medij piše da je posnetek iz tiktoka star, ker je še listje zeleno, pri njih pa sedaj odpada. Je pa zeleno tudi na tisti sliki, kjer poročajo da ni zastojev. Komu sedaj verjet? Najbolje da nobenemu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Fake news

Meni je blo koj jasno, da ne more bit take kolone... saj brez viz ne morejo v EU. Viz pa ne dobijo tako na hitro pa tako zlahka.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Da bi v času splošne mobilizacije rusija sploh izdajala vize? hm hm...

sicer pa, če si "prebeglica" in iščeš azil, ne rabiš vize?
Kdo bo zdaj "šel na počnice", bo padel kot jumbo jet na KGB radar in si bo bogi ko se vrne...

• Žalosti me
Reactions: mistique

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
European Union foreign ministers have agreed to prepare new sanctions against Russia.

They also pledged to increase deliveries of weapons to Kyiv.

"It's clear that Putin is trying to destroy Ukraine," EU foreign policy chief Josep Borrell told reporters.

G7 foreign ministers have also decided to extend their support for Ukraine, following a meeting in New York on Wednesday, Japanese Foreign Minister Yoshimasa Hayashi said.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.277
2.386
113
Vizo imaš lahko tudi že od prej. Nekateri jih delajo na zalogo, veljavnost v primeru Finske pa ne vem koliko traja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Pa da rusi ne bi preverjali potnikov na letališčih, pred vzletom, in jih direktno vozili na fronto?