Vojna v Ukrajini 2

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Hungary has urged the European Union to avoid imposing new sanctions against Russia as an energy supply crisis lingers in Europe.

Ti res ne sodijo v EU...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
The British defence ministry has released its daily update on the situation on the ground in Ukraine.

It says Russia's Black Sea fleet has relocated some of its submarines from the port of Sevastopol in Crimea to Novorossiysk in Krasnodor Krai, southern Russia.

The relocation is likely due to the recent change in the "local security threat level" in the face of increased Ukrainian long-range strike capability.
Hm, če je to res Rusi kmalu ne bodo več potrebovali Krima saj bo vsa vojska spokala šila in kopita.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Kakšno alternativo pa ima evropa glede energentov?

Rusi so slabi OK, vse jasno. "Kaznovani" so pa državljani EU z ogromnimi položnicami za energente. Subvencije držav in dotiskovanje dodatnih € niso dobre ideje.

Kakšna je alternativa trenutno?

Ker na žalost marsikatero podjetje glih za glih plava oz ustavlja proizvodnjo. Tako pri nas kot širom EU. To daleč ne bo peljalo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Alternativa je sodelovanje z ukrajino, katera ima ogromna količine energentov na krimu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
As we reported in our 6.59am post, Ukraine has managed to regain control of a village in the Luhansk region - a mere six miles from Lysychansk city.
This is the first time Ukrainian troops have gained back territory in the eastern region, which is still under relentless bombardment by Russian forces.

Ukraine is reportedly deploying captured Russian tanks to solidify its gains in the northeast - as it continues to grab back occupied territory.
Moscow claims Kyiv has been using abandoned T-72 tanks as it attempts to push into the Russian-occupied region of Luhansk, the Institute for the Study of War says.
The US-based think tank adds that urgent calls by Russian proxies, so people running the occupied regions on behalf of Russia, to immediately annex Luhansk and Donetsk "are panicking proxy forces and some Kremlin decision-makers".
It says this would "place the Kremlin in the strange position of demanding that Ukrainian forces un-occupy 'Russian' territory, and the humiliating position of being unable to enforce that demand".

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
Kakšno alternativo pa ima evropa glede energentov?

Rusi so slabi OK, vse jasno. "Kaznovani" so pa državljani EU z ogromnimi položnicami za energente. Subvencije držav in dotiskovanje dodatnih € niso dobre ideje.

Kakšna je alternativa trenutno?

Ker na žalost marsikatero podjetje glih za glih plava oz ustavlja proizvodnjo. Tako pri nas kot širom EU. To daleč ne bo peljalo.

kaznovani smo samo za butasto woke politiko ki se jo gremo v eu zadnjih 10+ let.

in ki jo konec koncev v določeni meri pač podpiramo vsi, ne zdaj jokat.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran in Kamele0N
2. jul 2020
5.085
6.630
113

Bolj kot rusi so krive branjevke na tržnicah.

Pri nas so šle cene drv v višave, pa je delež kurišč kvečjemu upadel zaradi vseh sončnih elektrarn in toplotnih črpalk.

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Former Russian President Dmitry Medvedev said on Tuesday it is "essential" that Russian-backed separatists in Ukraine carry out referendums.

These would see the regions - such as Kherson and Mariupol - formally join Russia in the eyes of the Kremlin.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Since then, a mass burial site containing 440 graves was located - one of the largest ever found.
A total of 146 bodies - including two children - have been exhumed so far.
Many of the victims are civilians, with some feared to have been tortured while enduring a violent death, authorities said on Monday.

:(

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Beli noski:

Na ruski napad se je že odzval Zelenski, ki je obsodil napad in ponovil, da Rusija ogroža ves svet in jo je treba ustaviti, preden bo prepozno.

Očitno je Zelenski razširil območje ogroženosti, ker včeraj je bila ogrožena še zgolj EU, danes pa na plečih Ukrajine visi že cel svet...

Me zanima, kaj bo naslednje... bo naslednjič govoril, da Rusija ogroža celo osončje ? In nato celo galaksijo Rimska Cesta. In morda na koncu še celo celo vesolje. Tipu se je popolnoma odpeljalo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Beli noski:

Očitno je Zelenski razširil območje ogroženosti, ker včeraj je bila ogrožena še zgolj EU, danes pa na plečih Ukrajine visi že cel svet...

Me zanima, kaj bo naslednje... bo naslednjič govoril, da Rusija ogroža celo osončje ? In nato celo galaksijo Rimska Cesta. In morda na koncu še celo celo vesolje. Tipu se je popolnoma odpeljalo.
V bistvu za svoje potrebe krmari genialno. Dobiva ogromno orožja in pomoči in če mu še vojaško uspe Ruse poriniti nazaj, bo v zgodovino zapisan kot veliki zmagovalec. Ne glede na ceno, stanje na terenu, itd.

I

Izbrisan uporabnik 474

Beli noski:

Poglej časovnico... vedno, ko potrebuje več orožja/boljše orožje, vznikne ena insicinirana afera, Rusija pa je kriva za vse... Tokrat rabi modernejše orožje in rakete dolgega dosega, da "nadaljuje ofenzivo." Ergo, Harkov, množična grobišča, genocid, mučenja... Raja pa naseda. Alter je super primer.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
Beli noski:

ja, to je zdej najbolj pomembno.

A nimate kakšnih drugih, bolj pomembnih skrbi?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
Poglej časovnico... vedno, ko potrebuje več orožja/boljše orožje, vznikne ena insicinirana afera, Rusija pa je kriva za vse... Tokrat rabi modernejše orožje in rakete dolgega dosega, da "nadaljuje ofenzivo." Ergo, Harkov, množična grobišča, genocid, mučenja... Raja pa naseda. Alter je super primer.

ja, in srenja v EU se kar strese, ko omeni, da rusija ogroža svet. Vojska pa že pakira orožje na letala.

Pa res misliš, da on kaj vodi, doseže s svojimi objavami in obtožbami? a niste pred časom govorili, da je le marioneta? A mislite, da ne bi bilo orožja, če ne bi odkrili teh grobišč? dej no, a zdej ti nasedaš al kaj?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
"Rusija pa je kriva za vse"
Tako je. Lahko bi ostala za svojo mejo in teh problemov ne bi bilo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Nemški tovornjaki v zameno za slovenske tanke M55S, ki bodo poslani v Ukrajino

Ojej vsak dan slabše. Mi njim odslužene tanke, švaboti nam odslužene kamione z 2 miljonom kilometrov po tovornjaku. Vzdrževanje le teh bo dražje kot pa oklepniki. Edini uspeh so cisterne pa še te če ne bojo nove je spet metanje denarja za nenehno servisiranje.

Posel stoletja!

Ko smo že mislili da je Plešavi dosegel dno, je izkaže da gre še globje.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: roly

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ojej vsak dan slabše. Mi njim odslužene tanke, švaboti nam odslužene kamione z 2 miljonom kilometrov po tovornjaku. Vzdrževanje le teh bo dražje kot pa oklepniki. Edini uspeh so cisterne pa še te če ne bojo nove je spet metanje denarja za nenehno servisiranje.

Posel stoletja!
Ah, daj no...
Potem bo sklenjen posel z Italijo - mi Ukrajini tovornjake, Italija nam ........... (vstavi po želji).
Naslednji s Španijo, Francijo....
Blagovna menjava velja... :cool: