Vojna v Ukrajini 2

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.634
-4.119
113
Ta UKRO vojna je podobno bratomorna kot razpad Jugoslavije, ker zaradi enega Slobodana aka Putina umre na tisoče in tisoče ljudi. Vsekakor so ZDA tukaj dela problema, vseeno pa je na Putinu oz. Zelenskemu, da bi se dogovorila. EU je samo privesek ZDA in kako oni rečejo tako pač je. Če bi imela oba predsednika vsaj malo pameti, do te vojne ne bi prišlo. Krivdo vidim na strani Zelenskega, ker je trmast in se je dovolil voditi, še večjo neumnost pa na strani Putina, ki bi lahko odgovoril drugače in ne bi svoje državjane pošiljal v smrt, izolacijo Rusije in mrzlične rusofobije na svetovnem nivoju.
Ah, Zelenski je še večji privesek ZDA, kot pa EU. In tako kot ZDA reče, tako Zelenski naredi.

In ZDA je v tej vojni najbolj profitirala, Vse EU države, ki so orožje poslale v UA, bodo morale nadomestit manjko (največ z nakupi v ZDA), ZDA bo v EU prodajala energente po nekajkrat višji ceni, EU je postala v primerjavi z ZDA zaradi višjih energentov manj konkurenčna, rusija zaradi sankci tudi, euro je padel v primerjavi z dolarjem, ... pa še UA so potegnile v dolžniško suženjstvo. Skratka samo plusi za ZDA. Se je američanom splačalo 2014 podpret državni udar in postavit njim podložno vlado.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.465
7.097
113
Hungarian Prime Minister Viktor Orban has been getting flak after going to a football match wearing a scarf showing some Ukrainian territory as part of Hungary.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Zelenski je konstrukt ZDA, to je dejstvo. Da pa premore Putin tako malo soli v glavi, da misli, da bo bo kr z glavo skozi zid šel. Isto je bil Milošević, dokler ni NATO stokel uno revščino od srbske armade pa še mal mostov in infrastrukture. V vojno se gre ko imaš garantirano zmago in ne poraz. Sej tudi ZDA so v zgodovini imele izgubljene vojne, ampak bolj pomembno je, da so lahko te vojne brez nekih velikih stroškov financirale in ostale še vedno vodilni. In tukaj se mi zdi bistevna razlika med avtoritarnimi režimi in zahodom. Sej po vojni revni Rusi ne bodo imeli bistveno manj, enako velja tudi za revne Ukrajince. Evropejci bomo tole malo dražje plačali, ker nimamo hrbtenice in se delamo pacifiste, čeprav to nismo. Imeti močno vojsko je pomembno pa naj se delamo še tako miroljubne.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
FiHHoMmXEAgXNqJ

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Konec

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ah, Zelenski je še večji privesek ZDA, kot pa EU. In tako kot ZDA reče, tako Zelenski naredi.

In ZDA je v tej vojni najbolj profitirala, Vse EU države, ki so orožje poslale v UA, bodo morale nadomestit manjko (največ z nakupi v ZDA), ZDA bo v EU prodajala energente po nekajkrat višji ceni, EU je postala v primerjavi z ZDA zaradi višjih energentov manj konkurenčna, rusija zaradi sankci tudi, euro je padel v primerjavi z dolarjem, ... pa še UA so potegnile v dolžniško suženjstvo. Skratka samo plusi za ZDA. Se je američanom splačalo 2014 podpret državni udar in postavit njim podložno vlado.
Najvaznejse za civiliziran zahodni narod je svoboda ,mir ,blagostanje in to nam je Amerika pomagala ohraniti , zblaznjeni rdeci kmeri bi nas ze zasuznili ce ne bi bilo Usa in njenega natota ,tako da posledicno ima vse svojo ceno . Zame osebno ni problem drazja nafta in elektrika ,delam po 9 ur, bom pa se eno ali dve vec ,...pomembneje mi je da se z rusijo prekine popolnoma vse stike in evropo ohrani civilizirano.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.465
7.097
113
The head of Ukraine's national power grid operator has said the country's power generating facilities have suffered "colossal" damage in Russian attacks.
Volodymyr Kudrytskyi, chief executive officer of Ukrenergo, said his company wanted to make sure Ukrainians could stay in the country through winter.

Torej, očitno je zdaj taktika putina, da "prisili" UA v kapitulacijo in pogajanja, preko izsiljevanja celotne države.

Zakaj se to dopusti? Takšno ravnanje nad civilisti? Kaj dela zahod? sicer se je srbe tudi postali nekaj let, da so klali...ampak zakaj je potrebno tako dolgo...če se ve kaj bo potrebno na koncu?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Konec

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

Tale putin se mi zdi kot tisti ljubosumni psihiči, ki ubijejo bivše, ker nočejo bit z njim. "Če nočeš bit z mano, ne boš nobenim" mišljenje...

Vemo pa tudi, kam taki osebki sodijo.

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.974
2.318
113

Tale putin se mi zdi kot tisti ljubosumni psihiči, ki ubijejo bivše, ker nočejo bit z njim. "Če nočeš bit z mano, ne boš nobenim" mišljenje...

Vemo pa tudi, kam taki osebki sodijo.

To že vemo od samega začetku, isto je pri pogajanjih. Sprejemi naše zahteve ali pa trpi, druge opcije tukaj ni. To je že stalna praksa Putina in Rusije.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.082
855
113
ksz:

Kako to, da imajo rusi tak fetiš na telegram. A ni lastnik en "Rus", ki se je moral izselit iz rusije, ker ni želel "putleru" predat informacij o uporabnikih ?
Še tistih par intelegentnih ljudi kar imajo jih preženejo ali pa jim "sphizdijo"....

• Všeč mi je
Reactions: Konec

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.974
2.318
113

Israeli Ballistic Missiles For Ukraine: Which Ones And How Possible It Is​

Being relatively small size of 5 meters long and 0.61 m in diameter, the Lora nevertheless shows an operational range of 400 km, destroying the target with a 570-kg warhead. In addition to the conventional HE-Frag, there's an option to switch to an anti-bunker warhead.

• Všeč mi je
Reactions: darjan