Zelo me moti. Kdor si jih želi oz. jih potrebuje, naj jih gre lepo z avionom/barko/avtobusom iskati "na izhodišče".
Te kateri so pa nelegalno tu, z avionom dostaviti v matično državo. Če se ga dobi 2x, v drugo sledi izmet med preletom brez padala.
Primerjava ni samo slaba. Je katastrofalno mimo usekana.
Gasilec/policist/zdravnik rešujejo življenja in pomagajo ljudem. Komu vojak pomaga? Ko brani lastno državo in pomaga državljanom je njegovo poslanstvo plemenito. Ko se pa po navodilu politike bori "pol sveta stran" proti nekomu, kateri njegovih sodržavljanov ne ogroža, takrat je pa kaj?
Ni problem v povezavah. Ne EU ne NATO ne ZDA sami po sebi niso problem. Ko pa izkoriščaš svojo moč, da povečuješ svoj vpliv, takrat pa....
Povezovanje in sodelovanje je vedno pozitivno. Sam še vedno podpiram EU in čimvečjo povezljivost med narodi. Tudi z sodelovanjem z ZDA in niti NATOM nimam težav. Se pa zavedam, da so določena dejanja teh organizacij in držav tudi razlog za kakšen razfuk na svetu in posledično probleme katere imamo danes. Sprejemam organizacije, ne podpiram pa čisto vsega kar so servirale. Sem za pomoč Ukrajini, vendar ne v obsegu in stvareh katere trenutno dobiva. Sorry. Pa tudi ko vidiš, da stvari ne pomagajo, temveč samo podaljšujejo agonijo, je smiselno stvari prekinit in doreči neko premirje.
Tu ti je pa že
jest5 lepo odgovoril. Pa ne se sedaj koncentrirati samo na Ruse in Putina. Nočem z prstom kazati na nobenega, vendar so Ukrajinci in Rusi "vredni" svojega denarja. Povod je eno, razlogi so pa čisto drugje. In mene kot državljana Slovenije in EU gladko boli k***c zakaj se neka plemena na vzhodu Evrope tepejo med seboj. Njihov problem, ni potrebe da ga napravimo za našega.