vodni kamen

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Kako je s vodnim kamnom, imam ga kar veliko, vsakič ko zavrem vodo se v posodi nabere kamen
17758-icon_confused.gif
Zanima me, ali kdo od vas pozna kakšen ne preveč drag filter, in kako je s temi, na kaj paziti, kateri je dober, itd.

lp

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Pred štirimi leti sem pred bojler in pred pralni stroj vgradil magnetni nevtralizator. Ali kaj zaleže ali ne, še ne vem. Zbiram korajžo, da se lotim čiščenja.
grin1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
meščalce vode lahko kupiš v merkurju cena ni pretirana ali pa si jih poišči na spletu aqaterm,odvisno koliko si pripravljen za njega odšteti ini so od 350€ naprej vendar ni nobenega posega na instalaciji samo ga pritrdiš na cev.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
V firmi so na zacetku sistema namesceni filtri in je cela voda po bajti filtrirana. Filltri so orenk rjavi, mrezice na pipah pa neverjetno dolgo zdrzijo.
smile-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
izogibaj se tistih zadev, ko žico namotaš okoli cevi in pol se magija zgodi....

fake zadeva
wink-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja tu pa res ni nobene žice ki jo namotaš okrog cevi ,še nisi videl te zadeve malo si poglej po internetu

ti kar poguglaj, boš našel kup zadev iz katerih štrlijo žice ki jih namotaš na cev
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Skratka, če zadeva za delovanje ne rabi redne oskrbe s soljo (NaCl) ali specialnimi filtri (reverzna osmoza), potem je najverjetneje nateg.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
prazniki so mimo pa zopet na delo
glede tvojega problema se že dosti piše pa si malo oglej to preizkušeno zadevo pa pol poročaj.tu ni nobenih žic kot pišejo nekateri na forumu ;zadevi se reče ; kalkmagnet aqua power najdeš pa jo na spletni strani www.medipost.si je pa po mojih podatkih dobra stvar saj je montirana pri mojih kolegih,ki imajo iste probleme kot ti poizkusi ker te nič ne stane saj ti jo dajo en mesec na probo.

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ti pa se res spoznaš na te zadeve pa brez zamere
sprasujem se.gif

ja ti jih pa očitno prodajaš
grin1.gif

no, ker eni smo bolj nejeverni, pa včasih kaj sami sprobamo, pa pol pametujemo dalje
smirk-1.gif

skratka, pred leti sem imel v rokah eno takšno dražjo (danes cca 250€) napravo z žicami ( pač efekt bi naj bil enak, el-mag. polje ),

pa sem malo pogledal kaj se dogaja na teh žicah in pač "ponaredil" zadevo po svoje... za ziher sem par teh zadev nametal po ceveh,

na dovod vode, vmes nekje, pred bojlerom in še pri kolegu ki je imel etažno el. centralno gretje in guess what ??? efekt je bil

neopazen oz. ničen
tongue-1.gif

kaj se pa magnetov tiče... jaz osebno bi nabavil par starih hardiskov in tiste magnete nastavil na cev
smile-1.gif