Vlom v avto brez sledi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.594
9.756
113
Na VW sem predlani šele po tem ko je ob nalivu pritekla voda v avto ugotovil, da je zvit okvir vrat in praska na robu strehe. V avtu ni nič manjkalo, pa tudi ne spomnim se ali je bil vedno zaklenjen, ko sem se vrnil do avta. Lahko da je minilo že več tednov od vloma, oziroma poskusa.
Pri meni so na obeh straneh poskusili z naviranjem vrat pa ni uspelo. Nato so enostavno razbili sipo. Sprozen alarm, aplikacija javila na telefon, 5 min kasneje joh ni bilo vec pri avtu

• Wow
Reactions: Hondi

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.729
550
113
Nekaterih VAG vozil se ne da odpreti z notranjo ročico za odprtje vrat, medtem, ko so zaklenjeni

jezek

Guru
24. jul 2008
5.303
2.274
113
Za zacetek lahko (vsaj pri nekaterih znamkah) prizges obd alarm. Se sprozi cim nekaj vtakneš notri. Vsaj v teoriji. Ne vem pa ce to dela na principu poskusa komunikacije ali gole zaznave odjema stroma v obd...Ker ce je slednje se da verjetno obiti z locenim napajanjem....?

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.729
550
113
Kaj če obd2 nekako blokiraš?

lahko narediš, da je obd "fejk", orig kabel pa skriješ
Pol pa mene stranka kliče, mehanik, da z nobenim testerjem ne pride v diagnozo na noben sistem :)

Imel sem tak BMW x6 pri stranki, na katerem so pustili napajanje (se pravi na prvo žogo kar gor priklopiš, se normalno odzove na dovod napajanja), komunikacijo CAN pa speljali na dodaten OBD z napajanjem vred

• Všeč mi je
Reactions: jezek in tony

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.749
6.444
113
Lokacija ni LJ, sem slišal podobno zgodbo (situacija kot bi šel na Šmarno Goro in spodaj pustil avto za 1 uro): nekomu so iz avta odtujili gotovino iz denarnice, avto je bil zaklenjen, ko je lastnik odšel in ko je prišel nazaj.
Nikjer ni bilo videti sledi vloma, torej so bile v uporabi 'mehke' metode.
Žal ne vem znamke, modela in letnika vozila.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.594
9.756
113
Vsak avto ki ga lahko odklenes s turbodecoderjem. Ker ga lahko tudi zaklenes nazaj. Ko enkrat nastudiras mas avto odklenjen v par sekundah

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.749
6.444
113
Možno je tudi, da se avto čez X minut sam zaklene nazaj, potem ko je bil odprt in vrata zaprta.

Potem so to bolj mehanske tehnike [lock picking (zgornje BG orodje, lishi&Co)] kot kakšen softverski trik, ko zajameš handshake signal med ključem in avtom ob zaklepanju preko daljinca ter ga ponovno uporabiš ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.594
9.756
113
Fora je da vse kar delas z orodji za blokiranje ali prestrezanje signala je omejeno na cas ko si na lokaciji. Torej ti moras pocakat ciljno vozilo, blokirat ali prestrec signal in nato zadevo ob primernem trenutku se odpret. Pri mehanskem odpiranju pa prides na lokacijo, preveris ali imas varne pogoje in odpres.

prav tako je problem prestrezanja ta, da na vecjih parkiriscih pobiras cel kup signalov in se velikokrat zgodi da ne uspes prestreci komunikacije na ciljnem vozilu.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.303
2.274
113
Še vedno ni nihce razlozil ali lahko karkoli prestrezes pri avtih, ki se NE zaklepajo s pritiskom daljinca, ampak z oddaljitvijo od avta ali pa dotikom kljuke.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.594
9.756
113
Lahko ampak v bistvu samo premostis razdaljo med kljucem in avtom. Samo shranjevanje prestrezenega ti ne pomaga ker se koda spreminja.

posnetkov kako to pocnejo je pa na spletu polno