Vlom v avto brez sledi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.640
9.836
113
Ne glede na neprijeten občutek, ki ga imam, je po svoje dobro, da so nepridipravi postali sofisticirani. Razbita šipa bi mi povzročila 1000x več nevšečnosti.
Hkrati se sprašujem kako bi se lahko bolje zavaroval. Verjetno bom nazaj v avto dal rolo prtljažnika in kufre puščal tam. V avtu sicer nikoli ne puščam kakšnih laptopov.
Jaz nisem imel nicesar na vidnem mestu pa so razbili sipo in samo na avtu naredili za 2000 eur skode…najvec s tem ko so se sklonili preko razbitega stekla in poskodovali oblogo vrat.

• Wow
Reactions: Jason

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.109
5.751
113
Jason: v tolažbo, verjetno sva bila na istem dogodku na FRI-ju in tudi pri meni je en sopotnik ugotovil, da so poskušali priti v avto na sovoznikovih vratih zgoraj. Sicer se komaj opazi in ne vem, če je v resnici uspel odpreti.

• Wow
Reactions: Jason

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.681
1.584
113
Tocno zato imam v avtu nastiman zvocni signal ob zaklepu in gibanje ogledal. Avto da pisk, pomeni zaklenil sem se. Ogledala so zaprta. To je to, kar lahko naredim. Ce pa majo kak forwarder tvojega kljuca ali pa ono zadevo, da ujame tvoj kljuc ob komunikaciji kljuca in avta, so pa moznosti malo bolj omejene.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.866
7.979
113
Kaj pa keyless sistemi? Da imaš nastavljeno, da se avtomatsko zaklene, ko se oddaljiš od avta, to mi je jasno da jammerji opravijo odlično delo in se avto dejansko sploh ne zaklene.
Zato imam jaz pri obeh avtih nastavljeno da na kljuki pritisnem gumb za zaklep. No pri enem je gumb, pri drugem je samo touch dotik na kljuko. Kako je kaj tak sistem bolletproof?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.681
1.584
113
Vseeno avto zaklene le in samo takrat, ko je kljuc v blizini. Se pravi, ce pritisnes na kljuko, avto pogleda, ce je kljuc v blizini in potem avto zaklene. Ce ga ni v blizini, ne zaklene. Torej komunicirata avto in kljuc.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.614
2.171
113
Ma nekje v podzavesti se ti vedno odrola tisti zvok zapiranja ogledal in če manjka se ti takoj postavijo ušesa pokonci. Vsaj pri meni je tako.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
713
53
28
Jason: v tolažbo, verjetno sva bila na istem dogodku na FRI-ju in tudi pri meni je en sopotnik ugotovil, da so poskušali priti v avto na sovoznikovih vratih zgoraj. Sicer se komaj opazi in ne vem, če je v resnici uspel odpreti.
Hvala za info, mi daje dodatno potrditev, da se mi ne meša - prva misel, ko sem videl odprto prtljago. Kot drugo, pa mi daje hint glede načina vloma. Vsekakor si bom še bolj podrobno ogledal avto, če so na katerih od vrat kakšne sledi. Nazadnje, kdor ni bil v živalskem vrtu, je bil na FRI-ju. :)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.953
910
113
Ko sem zjutraj avto zapuščal, sem po kakšnih 10 korakih še enkrat pritisnil na gumb za zaklepanje. Smerniki so normalno poblinkali.
Če VW dvakrat zakleneš se izklopi interni alarm.
To pomeni, da lahko vrata odkleneš od znotraj.

Včasih se je dalo namesto hupe, ki je nimaš, če ne kupiš alarma posebej, vklopiti hupo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.640
9.836
113
Tocno zato imam v avtu nastiman zvocni signal ob zaklepu in gibanje ogledal. Avto da pisk, pomeni zaklenil sem se. Ogledala so zaprta. To je to, kar lahko naredim. Ce pa majo kak forwarder tvojega kljuca ali pa ono zadevo, da ujame tvoj kljuc ob komunikaciji kljuca in avta, so pa moznosti malo bolj omejene.
Forwarderjev vlomilci ne uporabljajo.
1. v resnici niso poceni
2. Za izvedbo rabis vsaj dva cloveka

jammerji pa so poceni in lahko delas sam

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.614
2.171
113
Sprašujem se, a je tak jammer sploh ilegaeln. Se pravi če te policija dobi z njim v žepu, a bodo vedli kaj je to in a ti lahko karkol obesijo? Najbrž ne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.920
4.632
113
Na AKOS te lahko prijavijo ker motiš frekvenčni spekter s preveliko močjo in zgodi se ... nič.

Zraven kakšne močne trafo postaje oz. stičišča, talilne peči ipd. se vam vozilo tudi ne bo zaklenilo ker šuma v radijskem spektru toliko da enostavno signal ne gre čez.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.402
2.322
113
Ste ziher da đemer blokira zaklep na avtih, ki se sami zaklenejo ko odides (ala reno)?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.614
2.171
113
Pač blokira vse žive signale. Kot je povedal zgoraj ste tak verjetno kdaj opazli da se avti na kakih specifičnih lokacijah (npr. zravn pošte) precej težje odklepajo/zaklepajo. To je blo še bolj prominentno v času NMT jev.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.402
2.322
113
Pač blokira vse žive signale. Kot je povedal zgoraj ste tak verjetno kdaj opazli da se avti na kakih specifičnih lokacijah (npr. zravn pošte) precej težje odklepajo/zaklepajo. To je blo še bolj prominentno v času NMT jev.
Saj ko ključ odide ne pošlje nobenega signala, ki bi lahko bil blokiran...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.920
4.632
113
Sej imajo vsi avti opcijo rezervnega mehanskega ključa. Če si res panik najboljše da kar pokrovček s kljuke, kjer se ponavadi nahaja ključavnica, dol daš oz. nekateri imajo to rešeno pod/za stranskim ogledalom. To ti noben jammer ne pride blizu, razen mehanski tipa "kij po glavi".

Poklop ogledal je tudi meni uporaben indikator da je avto zaklenjen, imam pa še tovarniško aplikacijo na telefonu, ki mi javi v notification takoj ko gre ključ dovolj stran "alarm" da ni zaklenjen (in zaklenem ga lahko tudi preko appa).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.106
730
113
43
povsod malo
Pa še ti jammerji, repetitorji signala, so relativno

Sprašujem se, a je tak jammer sploh ilegaeln. Se pravi če te policija dobi z njim v žepu, a bodo vedli kaj je to in a ti lahko karkol obesijo? Najbrž ne.
V Sloveniji si. To ti ga pošljejo po pošti iz ene Šengen države.
Jaz sem na aliju kupil wi-fi jammer za 20€ iz firbca in je sel skozi carino bp sicer sem zašvical ful ker se 9 dni ni premaknil izven carine.
Ja dela cca 1m okoli njega ne dobi signala.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

jello

Guru
22. sep 2008
11.078
4.293
113
Hvala za info, mi daje dodatno potrditev, da se mi ne meša - prva misel, ko sem videl odprto prtljago. Kot drugo, pa mi daje hint glede načina vloma. Vsekakor si bom še bolj podrobno ogledal avto, če so na katerih od vrat kakšne sledi. Nazadnje, kdor ni bil v živalskem vrtu, je bil na FRI-ju. :)
Na VW sem predlani šele po tem ko je ob nalivu pritekla voda v avto ugotovil, da je zvit okvir vrat in praska na robu strehe. V avtu ni nič manjkalo, pa tudi ne spomnim se ali je bil vedno zaklenjen, ko sem se vrnil do avta. Lahko da je minilo že več tednov od vloma, oziroma poskusa.