Pa si si odgovoril, zakaj nimajo original kljuke.
Ko tem napisal original bi bla BrinkKer sem Thule kurba, bi sam vzel tole (če se originalne ne da dobiti)...
Kar ti piše v homologaciji, kar tisto kar si nalepil ni.Sem kar pisal toyoti direktno, da povejo kaj se sme in kaj ne. Da imam pisno in potrjeno. Ustno so mi rekli naj montiram pri Hernecu.
Ti se pejt raj na LPP zmenit, če ti bodo sploh vpisal kljuko v homolomo.Sem kar pisal toyoti direktno, da povejo kaj se sme in kaj ne. Da imam pisno in potrjeno. Ustno so mi rekli naj montiram pri Hernecu.
Kaj misliš, da ti bojo drugače odgovorili kot to kar piše na homologaciji? Toyotdo CHR, zadnjega Rav4 in zadnje karjole ni mela vleke z hibridi.Sem kar pisal toyoti direktno, da povejo kaj se sme in kaj ne. Da imam pisno in potrjeno.
To je seveda vredno preveriti. Ampak, če je plac za montažo, bi jaz montiral. Baterija v camryju je NiMH. Ni tak problem kot litijeva...Kar ti piše v homologaciji, kar tisto kar si nalepil ni.
Drugače (določeni) toyota hibridi so imeli 0 oz. se ni smelo dajat kljuke ker je visokonapetostna baterija zadaj na mestu rezervne gume direkt za zadnjim nosilcem karoserije, kamor pride ponavadi montirana (na zunanjo stran) vlečna kljuka. In možnost da se ob manjši naslonbi na kljuko cel nosilec zvije in poškoduje baterijo ni majhna.
No kateri ma visokonapetsno takoj za nosilcem? Prius ne, Auris ne, Prius+ ne. Kaj še ostane?ker je visokonapetostna baterija zadaj na mestu rezervne gume direkt za zadnjim nosilcem karoserije, kamor pride ponavadi montirana (na zunanjo stran) vlečna kljuka. In možnost da se ob manjši naslonbi na kljuko cel nosilec zvije in poškoduje baterijo ni majhna.
Naj se s tem bode kar monter, ki bo kljuko vgradil.Ti se pejt raj na LPP zmenit, če ti bodo sploh vpisal kljuko v homolomo.
Monter ti bo dal samo potrdilo o strokovni vgradnji, s homolomo se boš bodel kar tiNaj se s tem bode kar monter, ki bo kljuko vgradil.![]()
Odgovor na splošno je, vsi starejši toyota hibridi ki so imeli tudi druge tipe pogona (niso bile dedicated hibridne verzije) in manjše nimh baterije.No kateri ma visokonapetsno takoj za nosilcem? Prius ne, Auris ne, Prius+ ne. Kaj še ostane?
Kar sem tega delal (res je, ne veliko) je to vse zrihtal monter kljuke...Monter ti bo dal samo potrdilo o strokovni vgradnji, s homolomo se boš bodel kar ti![]()
Odgovor na splošno je, vsi starejši toyota hibridi ki so imeli tudi druge tipe pogona (niso bile dedicated hibridne verzije) in manjše nimh baterije.
Drugače (določeni) toyota hibridi so imeli 0 oz. se ni smelo dajat kljuke ker je visokonapetostna baterija zadaj na mestu rezervne gume direkt za zadnjim nosilcem karoserije, kamor pride ponavadi montirana (na zunanjo stran) vlečna kljuka. In možnost da se ob manjši naslonbi na kljuko cel nosilec zvije in poškoduje baterijo ni majhna.
Moji ima zagotovo baterijo pod zadnjim zicem, ker je tam tudi ventilator za hlajenje baterije.Odgovor na splošno je, vsi starejši toyota hibridi ki so imeli tudi druge tipe pogona (niso bile dedicated hibridne verzije) in manjše nimh baterije.
Novejši z večjimi baterijami pa imajo namenske platforme, kjer je baterija ponavadi pod sedeži. (edit: imajo pa tile tisti ki niso namenski manjši tank na ta račun za razliko od benccin/dizel verzij istega avta)
Ok, potem očitno je razlog v temu da hibridni pogon ne zmore dodatne mase in razpade če pelješ prikolico drv. Da se to nebi zgodilo (kar bi uničevalo ugled toyoto) ti ne dajo kljuke. Zato imaš vw golf, pa VW izpade kot grd. Se mi zdi da je to tudi možna razlaga!Ti grem slikat, da neoš na splošno?
Prius+ med sprednjimi sedeži in vlečna 0. Če se med trkom ta baterija (LiIon) poškoduje je pomojem to tvoja zadnja skrb.
Auris in Prius za zadnjimi sedeži in vlečno nič. Spet če te vzadaj tak vseče, da ti zmečka zadnji del vozila do zadnjih sedežev, se tudi ne boš preveč sekiral al je zaj baterija ok al ne (NiMh).
Torej noben od teh nima niti blizu mesta kjer je kljuka.