Vlak vs. tovornjak

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Lavrica
crazy1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kaj delajo vlake iz armiranega betona? Samo kabina je not vpognjena, tovornjak pa vrglo bogvekoliko metrov stran (pa zgleda še naložen z gramozom (?) je bil).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če sem prav slišal po radiu ko sem ravno tisti trenutek bil v lj je poškodovan voznik tovornjaka in mislim dsa so rekli strojni. Nobeden pa težko!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
ksz...

Kamionđija je naletel na sebi superiornega. Glede na to kako vozijo...sicer mi pa ni jasno kako lahko zapeljes pred vlak in mi tudi nikoli ne bo.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
ja živi so če je kdo polomlen pa nevem oz povem kasneje.. Vem samo še to da je imel strojevodja veliko srečo da "spi***" iz kabine.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kabina vlaka "malo upognjena"? Za skoraj dva metra manj je je.
bonk.gif

Dejansko je tovornjak dobil precej manj poškodb, ker je vlak trčil v keson. Pa gotovo tukaj ni bilo trčenja s polnih 70 km/h, kolikor vozijo vlaki na tem delu, sicer bi bila kabina še malo bolj "upognjena".

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
vlak ne rabi imeti zmeckljivih con saj je primerjava priblizno taksna kot bi z avtomobilom zadel kolesarja. vlak vs. kamion...
grin1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nobene besede malo ni bilo omenjene. In ja, vlak je malo poškodovan glede na to, da je treščil v tovornjak (in zgleda še naložen).

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
A na dolenjsko stran proga sploh ni ožičena, pa vozijo sami ti ropotajoči dizli? Kristus, to je pa še večje sranje kot na Gorenjsko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj ne poveš. Si vedel, da imamo v Sloveniji več "neožičenih" kot pa ožičenih prog?

Se spomnim kolega, ki se je čudil, da imamo v naši vasi nezavarovan cestni prehod preko proge. Kako se je šele čudil, ko je zvedel, ta je takih večina v Sloveniji.

Ja, niso vse proge glavne.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Fascinantno je to, da je vlak še na progi.

Ja, če bi iztiril bi bile posledice veliko hujše. Sicer pa je imel voznik šleperja po eni strani srečo, da ga je zadel "Fiat", ki spada med lažja tirna vozila. Če bi ga z 70km/h na uro zadela 100 tonska lokomotiva bi ga raztrgalo na najmanj dva kosa...

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Si vedel, da imamo v Sloveniji več "neožičenih" kot pa ožičenih prog?

Ne, nisem
smile-1.gif
Pač na dolenjsko se še nisem peljal z vlakom, pa nisem vedel kako zadeve tam stojijo.

Sori za off.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj ne poveš. Si vedel, da imamo v Sloveniji več "neožičenih" kot pa ožičenih prog?

Dejstvo je tudi, da kar precej teh prog ožičili "okupatorji". Predvsem Italijani, že ohoho cajta nazaj.
Pri nas so na elektro drogovih ob progi še vedno oznake FS - Ferrovie delo Stato. Modernizacija pa taka ...
uf-1.gif

Ogo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pravzaprav samo odsek od Sežane do Postojne pa od Pivke proti Reki. Nekaj je, ni pa to ravno velik del.
Modernizacija pa taka ... če so štange še od Musolinija, to še ne pomeni, da so avtomatsko zanič.
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zadnjič sem poslušal intervju s prometnim ministrom, je tekla beseda o modernizaciji železnic in novinarka reče: ''pravijo, da zamujamo s modernizacijo za 20 let'' in minister odgovori: ''kakih 20 let, praded je bil na železnici in se od takrat ni spremenilo čisto nič''
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj to je res. Pa še dolgo najbrž ne bo nič, tudi nov minister zgleda da ne bo kaj dosti napravil na tem področju.

Ampak 70 let stare štange vozne mreže so vendarle enako učinkovite kot če bi bile nove.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa kaj delajo vlake iz armiranega betona? Samo kabina je not vpognjena, tovornjak pa vrglo bogvekoliko metrov stran (pa zgleda še naložen z gramozom (?) je bil).

Po mojem (glede na drugo sliko) je bil naložen z iztrebki krav...
wink-1.gif