Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Obujam staro temo!
Sestrična ima probleme z Golfom 4. Sopotnikova stran spredaj in zadaj je pod vodo. Pod tepihi je vse premočeno. Sem že bral o tem, da je treba prepucat ene odtočne kanale. Lahko kdo bolj točno pove, kje se ti kanali nahajajo. Zanimivo, da ji je voda ven udarila tudi na strehi pri lučki pod senčnikom. Ima pa avto original šibedah.
hvala, lp
Točno tak problem sem imel (upam da v pretekliku) na Passatu (voznikov del namočen).
Pri nas je problem ker je avto cele dneve pod drevesi, kjer stalno nekaj pada po njemu (listje, semena, ni da ni)..kar ti počasi maši odtoke....in tu mislim da je bila sržika problema.
In ravno včeraj sem se lotil 'težave'. Odpreš pokrov motorja in odstraniš plastiko (med pokrovom in vetrobranskim steklom) ki zakriva akumulator, računalnik, filter kabinskega zraka, servomotor...itd.
Zdaj pri meni sem se najprej lotil dela okoli računalnika (z žico) kjer sem navlekel ven za par pesti trhlega listja, semen in na splošno svinjarije. Potem sem vse skupaj (v upanju da se losam vse svinjarije) pošteno tisti del zalil z vodo...da splahne. samo glej ga zlomka...spralo je, samo voda je dobesedno stala malo niže (tako da je bil že akumulator v vodi, servomotor)...kar je pomenilo da sem problem samo splahnil malo niže. Sledilo je iskanje odprtine, kjer naj bi voda sploh odtekala iz tega dela. In ker nič ne vidiš sem odstranil akumulator. In glej ga zlomka..ravno pod njim se nahaja luknja (gumirana) elipsasetga premera pribl. 3 cm, ki skrbi za odvodnjavanje vode (vsaj naj bi)...no in ko sem dregnil še tja, se je dobesedno odcedilo (kot bi potegnil zamašek in banje)...tako da sem potem še tam dobro izpral (z večjo količino vode)...še s prsti požokal, obrisal s cunjo kjer je bilo mogoče...tako da, zdaj upam, da bo OK.
(tepih bom pa za kak teden pustil kar zunaj...da se bo notranjost dobro osušila..sploh zdaj ko je tako lepo suho vreme
)