Vklop/Izklop turbo polnilnika.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
15 let nazaj ko sem imel Unota turbo se je lepo čutilo kick, je druga vlekla v vsak ovink črte ko je turbina nabila na 1.1 bara če si imel lepo naštudirano kdaj odpre do konca :D , ni pa blo to za amaterje ko se letel iz cest kot za šalo ker je cel avto potegnil iz ovinka na polno takrat
smile-1.gif
Original 118HP potem 140HP pa 800kg lol, lep kick je bil ja

Da nisva morda midva pred leti (zdej že mnogimi leti
wink-1.gif

A vidva sta tista, ki vaju je pustila zadaj moja reno 5 turbo?
hysterical-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Nič bat... edine zadnje luči so ble od 540i e39 serije, pa še to je blo tam tam, ampak ok, recmo da je zmagal ;-) Turbo 5-ke niso mogle mimo-ne stock ne predelane. Jaz sem mel grafitno črn avto stock izgleda. Nisem pa veliko dregal, sem bolj prihajal na druženje. Avto sem potem prodal enmu mariborčanu, ki ga je totalno zdemoliral.... zj.. motor ga nekaj popravljal, potem pobarval na zeleno-rumeno barvo... na koncu je motor prodal na hrvaško... kaj je blo pa z ostalim avtom pa ne vem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Tole zeleno rumeno....mislim da se je v tisti zeleno rumeni poleg tistega mariborčana vozila tudi alter(mobisux) uporabnica ki pa je ne berem več.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Nič bat... edine zadnje luči so ble od 540i e39 serije, pa še to je blo tam tam, ampak ok, recmo da je zmagal ;-) Turbo 5-ke niso mogle mimo-ne stock ne predelane. Jaz sem mel grafitno črn avto stock izgleda. Nisem pa veliko dregal, sem bolj prihajal na druženje. Avto sem potem prodal enmu mariborčanu, ki ga je totalno zdemoliral.... zj.. motor ga nekaj popravljal, potem pobarval na zeleno-rumeno barvo... na koncu je motor prodal na hrvaško... kaj je blo pa z ostalim avtom pa ne vem.

Kateri avto si ti imel?!

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tole zeleno rumeno....mislim da se je v tisti zeleno rumeni poleg tistega mariborčana vozila tudi alter(mobisux) uporabnica ki pa je ne berem več.

Ja, skupaj sta bila. Včasih živela v LJ, potem pa mislim da nekje v Prekmurju...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Aja, nisem videl, da si odgovarjal Hondiju, potem si zacel notri plesti se bmwje E39.. Eh calibra turbo, nabildana ali ne, ni imela za burek proti nabildani petki turbo.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.373
5.646
113
Spomnim se 155 ....33ke 1.5 zelene (od kolega)...ene hude srebrne 1.7 spedenane...

Spomnem se astre GSi z 2.5 V6 motorjem od vectre
smile-1.gif
Ta mi je bla top!

Swifta zelenga...

Pa enga "morona" z R19 k je vedno nabijal do blokade
smile-1.gif

Pa domzalcana z neunicljivim accentom...etak Hyundai
evil.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Aja, nisem videl, da si odgovarjal Hondiju, potem si zacel notri plesti se bmwje E39.. Eh calibra turbo, nabildana ali ne, ni imela za burek proti nabildani petki turbo.
evil.gif

Tvoje mnenje, izkušnje pravijo drugače
wink-1.gif

Ampak, kakorkoli že, to so bli časi
smile-1.gif
Ni blo take... hm... folšije, privoščljivosti itd.... Normalen folk s skupnim "konjičkom".

Ja, astra je bla tut zakon
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
ksz

Gledam nov Volvov koncept :
Citat:
incorporates two parallel turbochargers fed by a third electric turbo-compressor. Instead of feeding the cylinders directly, that third unit spools up the twin turbochargers, working together

Torej elektricno gnan kompresor piha na turbini. Ocitno dobijo uglajenejsi, mocnejsi motor, kot pa ce bi naredili hibrida?

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
136
18
18
Kako pa kaj cip tuning vpliva na turbino? Ali na kakšen način spremeni delovanje turbine in jo lahko poškoduje? Predkratkim sem montiral od noviteca box, kmalu zatem se je začela malce turbina oglašati. Po cca 2000km, normalne vožnje. Nevem če je to samo slučajno ali pa sem naredil napako. Tudi po odstranitvi boxa zvok turbine ostaja. Imam 80.000km, veliko mestne vožnje, benciner. Zelo dvomim da bi box tako škodoval, sploh pa ne po 2000km. Kakšna mnenja imate?